Adana'da iş adamının tutuklanan katil zanlısının cinayeti işlemeden önce cesaret hapı aldığı ancak buna rağmen iş adamını öldürdükten sonra bayıldığı, tutuklanan azmettiricinin olay yerine gelerek katili alıp kaçtıkları belirlendi.
#İşadamı CinayetiGösteri dünyasının ünlüleri arasındaki evlilikler hep çok ses getirir, bu aşkların başlama ya da bitiş hikâyeleri çoğu zaman ilginç bazen de trajik detaylarla dolu olur. Genelde de Hollywood yıldızları gönüllerini birbirlerine kaptırdıklarında bu ilişkiler biraz kısa ömürlü olur.
#Ben StillerBütün dünyanın hafızasında 'tahta çıkmak için en uzun süre sırasını bekleyen veliaht' olarak yer etti. Annesi Kraliçe 2. Elizabeth, 96 yaşında öldü ve sonunda Charles, 70 yılı aşkın süredir beklediği tahta oturdu. O andan itibaren de bütün dünyanın daha fazla dikkatini çekmeye başladı. Bunun en önemli nedeni "kral" olarak katıldığı toplantılarda sergilediği alışılmadık davranışlarıydı.
#Kral CharlesBaharın habercisi İstanbul Film Festivali, 40’ıncı yılını kutluyor. 1 Nisan’da çevrimiçi olarak başlayacak gösterimler, mayıs ve haziran aylarında çevrimiçinin yanı sıra sinema salonlarında ve açık hava sinemasında devam edecek. Festivalin nisan seçkisinde yer alan ve internet üzerinden izlenebilecek 20 filmi derledik...
#İksvCanlandırdığı rollerle ‘Altın Portakal’ dahil onlarca ödül kazandı. Sanat filmlerinin aranan ismiydi. Ta ki Instagram’ı keşfedene kadar... “Ya seçkin izleyici kitlesi olan, ‘sıkıcı star’ olarak köşemde duracaktım ya da ‘Bir dakika, diğer tarafta neler varmış?’ diye bakacaktım” diyen Nesrin Cavadzade sıkıcılığı atıp seksi ve cesur pelerinini giydi. Bize de kadınların profillerini erkeklerden daha çok stalk’ladığını anlattı, “Bunu gay’likle mi açıklayacağız emin değilim ama bana aşırı çekici gelen kadınlar var” dedi. Sanatçıyla bu hafta vizyona giren filmi ‘Aşk Tesadüfleri Sever 2’ için buluştuk; yeni projesini, aşkı, erkekleri, kadınları, ailesini ve hayat hikâyesini konuştuk.
#Nesrin CavadzadeNefis filmlerdi.Güzel, dokunaklı ve derin…‘Zenne’ ve ‘Çekmeceler’.İzlemediyseniz mutlaka izleyin.İkisinin de bende yeri ayrı.Caner Alper, eşi Mehmet Binay’yla birlikte o filmlerin senaristi ve yönetmeni.Pek çok ödül kazandılar.‘Zenne’yle Altın Portakal’da SİYAD En İyi Film, En İyi İlk Film ve oyunculuk ödülleriyle, dünya festivallerinde otuzun üzerinde ödül...Şimdi de o Caner Alper -ki aslında endüstri mühendisi ama sinemaya gönül vermiş bir sanatçı- bir kitap yazdı: ‘Temiz Aile Çocuğu!’Otobiyografi... Daha önce okumadığım kadar açık ve damardan yazılmış. Otobiyografi çok anarşist bir yazı biçimi. Ve zordur yalansız dolansız yazmak. Kendini, aileni yerle bir edebilmelisin. Caner Alper de etmiş. Yani ‘Temiz Aile Çocuğu’ öyle herkesi mutlu edeyim, kimse alınmasın diye yazılmış bir şey değil. Gerçekten 10 numara. Cesaret ister böyle bir şey yazmak.“Ne olursan ol, sıradan olma” diyen annesiyle yaşadığı çatışmaları, zorlukları yazmış. Ailenin diğer fertleriyle de ilişkisini... Bu kadarı mı şeffaf olunur! Bir eşcinsel çocuğun gözünden bu ülkede büyümeyi yazmış. Karşılaştığı sorunları anlatmış. Çok çok etkilendim. Çünkü içeriden anlatmış. Sinematografik. Ben ilk kez aile dinamiklerini bu kadar net okudum bir kitapta. Sonunda ailesine gay oduğunu söylüyor, kendi deyimiyle “dolaptap çıkıyor” ama o zamana kadar neler çektiğini de okuyoruz. Ve hâlâ gay olmanın bizimki gibi ikiyüzlü toplumlarda ne kadar zor olduğunu... Caner Alper, esas olarak eşcinselliğin özel değil, beşeri ve hukuki bir mesele olduğunun altını çiziyor.Çok soru sordum, benim de böyle bir sorunum var, derinleşebilmek için soruyorum...Bunun ardından... Bu röportaj, salı da devam edecek...
#Yazar‘Bohemian Rhapsody’, hem Zanzibar doğumlu bir Zerdüşt olan Freddie Mercury’nin hayatından kesitler aktarıyor hem de rock tarihinin en önemli gruplarından Queen’in müzikal serüvenini perdeye taşıyor. Film, aynı zamanda izleyicisine, enfes bir konseri en ön sırada izliyormuşçasına bir his yaşatıyor. Genç aktör Rami Malek de Mercury rolünde son derece etkileyici bir performans sunuyor.
#İyi OyunHer şeyin yanınızdaki insanlarla ilgili olduğunu, sizi etkileyen varlıkları gözlemlediğinizi, onları anlamlandırmaya veya anlamlı kılmaya çalıştığınızı hayal edin. Kendinizle ilgili hiçbir şey vermeden onların hayatlarını tüm çıplaklığıyla ortaya serdiğinizi. Gözlem gücü ve anlatım tekniğiyle Christopher Isherwood ‘Gelip Geçerken’deki anlatıcı karakterleri ‘Christopher’ tam da bunu yapıyor.
#KitapsanatPlayboy’un kurucusu Hugh Hefner’ın 91 yıllık ‘partisi’ geçen hafta son buldu, sosyal medyayı “Gitti son komutan” paylaşımları ve “Yokluğunu aratmayacağız” kolajları bastı. Ergen ve sivilceli geyiklerin ana malzemesi Hugh Hefner hikâyesinin, tavşan kulağı silueti, robdöşambr ve ağızda puro, kamyon dolusu sarışın modelle poz vermekten fazlası olduğunu hatırlatmaksa farz oldu. Cinsel enerjisi normalin ‘biraz’ üstünde bir delikanlı, cebindeki 600 dolar ve annesinden 1200 dolar borç alarak kurduğu bir dergiyle nasıl hem modern erkeği icat etti hem aktivistliğe soyundu?
#PlayboyEvli ve çocuklu bir adama aşık olan bir kadın. Kadına aşık olsa da karısından ayrılmayı hiç düşünmeyen bir erkek. Kadının sevdiği adamdan çocuk sahibi olma hayalini gerçekleştirmesi için onunla evlenen bir eşcinsel. Herkesin içini titreten dünya güzeli bir bebek... Bir film senaryosu değil, sırlarla dolu bir hayat hikayesi...
#Evli Adamla Aşk YaşayanlarKitleleri bir araya getirdiler, dünyanın her yerinden kendilerine destekçi buldular ve elbirliğiyle 'değişimi' talep ettiler... Şiddete başvurmadılar, yaratıcılıklarını kullandılar. Sosyal ve çevreci sorunların altını çizerken göze de hitap ettiler. Hepsi birbirinden güçlü protesto ve protestocular, bakın 2015'i nasıl renklendirdi...
#ProtestoTürkiye’de eşcinsel olmak, her alanda olduğu gibi iş hayatında da zor. Aysun Öner, Beyaz Yakalı Eşcinseller adlı kitabında iş hayatındaki eşcinsellerin yaşadıklarını anlatıyor. Görüştüğü eşcinsellerin neredeyse tamamı, ayrımcılıktan korunmak için kimliklerini gizliyor ve bunun için de sürekli yalan söylüyor. Kimliklerinin ortaya çıkması durumunda ise taciz ediliyor ve işten çıkarılıyorlar.