Erken Yaşlanma haberleri sayfasında Erken Yaşlanma hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1300 Erken Yaşlanma haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kahramanmaraş'ta yaşayan, Enes Cenneter (20) dünyada nadir görülen Pachydermoperiostosis ve 'erken yaşlanma' hastalığına karşı mücadele veriyor. "20 yaşındayım ama herkes bana 40 yaşındaymışım gibi muamele gösteriyor" diyen Cenneter, "Ellerde, ayaklarda ve bacaklarda büyüme oluyor. Alnımda kırışma ve yaşlı bir görüntü oluşturuyor. Doktorlar akraba evliliğinden dolayı olduğunu söylüyorlar, genlerde kalıcı imitasyona uğrayan zararlı genler almışım, hem anneden hem babadan" ifadelerini kullandı.
#KahramanmaraşAşırı şeker tüketiminin sağlığa zararlarını artık herkes biliyor. Ancak burada asıl suçlu meyvedeki sütteki doğal şekerler değil, özellikle aşırı işlenmiş gıdalarda ziyadesiyle bulunan ilave şekerler. Peki ilave şeker tüketimini sınırlandırmanın vücudunuzda nasıl etkiler yaptığını biliyor musunuz? Okuyunca inanamayacaksınız...
#SağlıkYaz mevsiminin o muhteşem enerjisini yaşadığımız bugünlerde birçok kişi solgun ten renginden kurtulmak için güneşle buluşmaya çoktan başladı. Ancak dikkat! Çünkü tatilden bronz bir tenle dönme hedefiniz, sizi cilt lekeleri, kırışıklık oluşumun artması ve en önemlisi de cilt kanseri gibi ciddi sorunlara karşı savunmasız bırakıyor. Bu nedenle cildinize zarar vermeden bronzlaşabilmek için bazı önlemler almanız şart.
#Süheyla BuyrukçuKusursuz ve sağlıklı bir cilde sahip olmanın sırrı, doğru bir cilt bakım rutininden geçer. Ancak unutmamız gereken önemli bir ayrıntı var. O da her mevsim farklı cilt bakım ürünlerine ihtiyaç duyduğumuz... İlkbaharın enerjisini hissetmeye başladığımız bu günlerde de kullandığımız bazı ürünleri raflara kaldıracağız. Çünkü artık cildimizi canlandırma ve tazeleme zamanı...
#Süheyla BuyrukçuKullandığımız bakım ürünlerini genellikle içeriğine hâkim olmadan satın alıyoruz. Oysa her cildin ihtiyacı farklı. Leke sorunumuz varsa, kırışıklıkları önlemek istiyorsak, sivilceler veya siyah noktalarla mücadele ediyorsak hepsinin çözümü başka. Cildimiz normal, karma veya yağlıysa tercihimiz hangi yağlar olmalı; hep duyduğumuz asitlerin acaba hangisini kullanmalı? Uzmanlar cilt sorunlarımıza göre tavsiyeler verdi.
#Hazan Aköz IşıkYaz aylarında doğru cilt bakımı yapmak oldukça önemlidir. Sıcak hava, güneş ışınları ve nem değişiklikleri cildinizi etkileyebilir ve korunmazsa çeşitli cilt sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle yaz mevsiminde cildinizi korumak ve sağlıklı tutmak için bazı önlemler almanızı öneririm.
#Dermatolog Dr. NesliKahramanmaraş'ta yaşayan, Enes Cenneter (20) dünyada nadir görülen Pachydermoperiostosis ve 'erken yaşlanma' hastalığına karşı mücadele veriyor. "20 yaşındayım ama herkes bana 40 yaşındaymışım gibi muamele gösteriyor" diyen Cenneter, "Ellerde, ayaklarda ve bacaklarda büyüme oluyor. Alnımda kırışma ve yaşlı bir görüntü oluşturuyor. Doktorlar akraba evliliğinden dolayı olduğunu söylüyorlar, genlerde kalıcı imitasyona uğrayan zararlı genler almışım, hem anneden hem babadan" ifadelerini kullandı.
#KahramanmaraşBronzlaşmak uğruna her yıl ilginç trendler ortaya çıkıyor. Kakao yağından zeytinyağına çeşit çeşit yağlar ya da içecekler vücuda sürülerek kavruk bir tene kavuşmak sosyal medyanın da etkisiyle çok moda oldu. Peki bu uygulamalar ne kadar sağlıklı? Dermatolog Dr. Yasemin Fatih Amato ile masaya yatırdık...
#SağlıkTatilden bronz bir tenle ve ışıldayan bir ciltle dönmek, güzel bir tatil geçirdiğimizi ifade etse de aslında bu süreçte cildimize zarar verdiğimiz gerçeğini hep göz ardı ediyoruz. Çünkü bronzlaşmanın diğer bir anlamı aslında deri hasarlanmasıdır. Cilt renginiz ne kadar bronzlaşmış ise hasarın boyutu da bir o kadar artmış demektir. Kısacası bronzlaşmak, başlı başına güneşin saldırısına maruz kaldığınız anlamına gelir ki bu durum da sizi cilt kanserine kadar götürebilen tehlikeli bir yola çıkarır.
#Süheyla BuyrukçuSevgili Hürriyet okurları... Güneş ışınları insan sağlığı üzerinde birçok faydalı etkiye sahiptir. Güneşin ışığı, vücudumuzda D vitamini sentezini sağlar ve ruh halimizi iyileştirebilir. Ancak aşırı güneşe maruz kalma, cilt kanseri gibi ciddi sağlık sorunlarına da neden olabilir.
#SağlıkYıllar içinde ciltte oluşan kırışıklıklara engel olmak, cildinizi sağlıklı, genç ve sıkı bir görünüme kavuşturmak için kırışıklıklar üzerinde etkili olan yüz kremlerini düzenli olarak kullanmanızda fayda var. Yaşlanma karşıtı en etkili bakım kremlerini uzmanlarımıza sorduk, en iyileri sizin için derledik.
#Cilt SağlığıEbeveynlere ‘Kız çocuk yetiştirmek mi daha zor yoksa erkek çocuk yetiştirmek mi?’ diye sorsak, her ikisinin de çok zor olduğunu söylerler. Ancak bilim insanları erkek çocuk yetiştirmenin daha zor olduğunu ve ebeveynleri daha hızlı yaşlandırdığını söylüyor. Biz de Bir Sorudan Fazlası serimizde bu hafta ebeveynlerle erkek çocuğu yetiştirmenin zorluklarını konuştuk.
#Psikolojİş ve sosyal yaşam arasında denge kurmak, iyi bir gece uykusunun feda edilmesi anlamına gelebiliyor. Uyku eksikliği ise biraz yorgun hissetmenin ötesinde, geniş kapsamlı ve ciddi sağlık sorunlarını da tetikleyebiliyor. Peki yeterince uyumadığınızı gösteren işaretler neler? Uzmanlarla konuştuk…
#SağlıkKısırlık, evli çiftlerin yaklaşık beşte birini ilgilendiren sorundur. Ancak aynı sorun ikinci çocuk için niyetlenen çiftlerde de görülebilir. Yani bir çocukları olmuş, ancak üzerinden birkaç yıl geçtikten sonra yanına kardeş isteyen ailelerin durumu. Biz buna “sekonder infertilite” diyoruz.
#KısırlıkUzmanlar sabahları sürekli alarmı erteleyenlerin gün boyu daha yorgun hissettiğini, bu durumun vücut dengesini etkileyerek sağlık problemlerine yol açtığını söylüyor ve "En uygun uyku süresi kişinin biyolojik saatine uygun olan akşam saatlerinde erken yatıp sabah da kendi kendine uyanabilmesidir" diyor. Ama bunu başarmak birçoğumuz için kolay değil. O halde ne yapacağız? İşte cevabı...
#SağlıkEczacılar Odası verilerine göre, 2 yıllık pandemi sürecinde vitamin takviyesi kullanımı 4-5 kat arttı. Ancak uyarayım: Daha sağlıklı, daha dinç olmak için avuç avuç içtiğiniz vitamin takviyelerinin sizi COVID-19, kanser, erken yaşlanma ya da kalp krizinden koruduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! Dünyanın saygın tıp dergilerinden JAMA 2014’te yapılan vitamin takviyelerinin insan hayatındaki yeri araştırmasına 84 yeni çalışma daha ekledi. Sonuç: Eğer sağlıklı iseniz ekstra olarak A-C-D- E vitamini, B3- B6, kalsiyum, beta karoten ve selenyum takviyesi almanın hastalıklardan koruma, ömrü uzatmaya yararı olduğuna dair yeterli kanıt yok!
#Eczacılar Odası1 yılda 10 yaş alanlar, kemikleri cam gibi kırılanlar, cilt ve saçları bembeyaz olanlar, tavuk gibi kanat çırpanlar, bedeni taş kesilenler, kurt adamlar... Daha önce belki de ismini dahi duymadığınız, dünyada ‘nadir’ görülen ve tıp profesyonellerinin teşhis koymalarının yıllar sürebileceği hastalıklardan sadece birkaçı bu saydıklarım. Öyle sıradışı rahatsızlıklar var ki “Bu gerçek olamaz” diye düşünmeden edemiyor insan. ‘Nadir Hastalıklar Günü’ dolayısıyla duyanın şehir efsanesi sandığı bu hastalıkları masaya yatırdık...
#HastalıkO, genç yaşına rağmen dünya çapında milyonlarca takipçisi olan bir YouTube yıldızıydı... Nadir görülen bir genetik hastalığa sahip olan Adalia Rose Williams henüz 15 yaşında hayata gözlerini yumarak cesur mücadelesini örnek alan herkesi göz yaşına boğdu.
#Adalia Rose WilliamsGeçen yıl gözümüz COVID-19 aşılarının üzerindeydi. Biliminsanları bu konuya yoğunlaşırken farklı sağlık sorunlarının çareleri için de çalışmalar sürdü. Yeteri ve hak ettiği kadar büyük ses getirmeyen tıbbi buluşlar için literatürü taradık; 2021’de sıtmadan candida’ya, ön çapraz bağ yırtığı tedavisinden 50’den fazla kanseri test edebilen yönteme birçok sevindirici gelişme yaşanmış. İşte umut verici çalışmalar...
#Tıbbi Buluşlar