Soğuk havalarda üşümemek için ne yapmalıyız? Üşümeye iyi gelen yiyecek ve içecekler neler? Soğuk havayla mücadele ederken nasıl kıyafetleri tercih etmeli, sağlığımızı korumak için neler yapmalıyız? Bu soruların cevaplarını merak ediyorsanız, bu haftaki yazımız tam size göre!
#Yelda BaşaranDiyetisyen Nurdan Balakçı, ofis çalışanlarının daha az hareket ettiklerini daha çok beyin enerjilerini kullandıklarını belirterek, "Akşam eve döndüğünüzde dolabınızda mutlaka haşlama sebze bulunsun. Örneğin karnabahar, brokoli, kabak, taze fasulye vb. Sebzeler hazır olduğu takdirde ister sade halde ister salata sosu ekleyerek tüketebilirsiniz" dedi.
#Mutfak TüyolarıYemek tariflerinin kitaplardan internete yeni geçiş yaptığı zamanlardı. İş yerinde arkadaşlarla yemek sitelerini inceler, farklı tarifleri denerdik. Bir gün "Neticesi hayal kırıklığına uğratmayan bir yemek sitesi buldum." dedi arkadaşım. Tarifler dışında sunum önerileri, günlük yaşamdan paylaştığı kesitleri özellikle de şarkı sözleri gibi, yemeklerin hikâyeleri de dikkat çekiciydi. Sitenin adı da farklıydı "Portakal Ağacı"
#Ayşe Baykal10 parmağında 10 marifet... Hiçbir şeyi atmıyor, bir gün öncesinden kalan yemeklerle harikalar yaratıyor. Yemek pişirmeyi de, kalabalık sofralarda bu yemekleri paylaşmayı da çok seviyor. Tek bir sorunu var: Diyabet hastası olduğu için çoğu zaman kendi pişirdiklerini bile yiyemiyor. Ama ona göre afrodizyak yemek demek, aslında sağlıklı yemek demek
Bu röportajın özelliği ne biliyor musunuz? Bu soruları başka bir erkeğe soramıyorsunuz. Ya kompleks yapıyor ya da kendini fazla ciddiye aldığı için, "Ben bu sorulara cevap veremem, kusura bakma" diyor. O yüzden Metin Münir farklı biri. O yüzden onunla röportaj yapmak her zaman keyifli ve öğretici...
Filiz makarna 30. kuruluş yıldönümü nedeniyle kültür, sanat, medya, sahne, moda ve siyaset dünyasından 30 ünlüyü aynı kitapta topladı. Arzu Kaprol, Orhan Gencebay, Leyla Alaton ve Kezban Arca Batıbeki gibi isimler makarna ile olan ilişkilerini anlatıp favori makarnalarının tarifini verdi.