Erişteli Yayla Çorbası, hem lezzetli hem de doyurucu lezzetler arasında yer alması ile biliniyor. Kolay tarifi ile evlerde kolayca yapılabilen Erişteli Yayla Çorbası, belirli malzemelere ihtiyaç duyuyor. Peki, Erişteli Yayla Çorbası nasıl yapılır ve tarifi için gerekli olan malzemeler nelerdir? İşte, Erişteli Yayla Çorbası tarif bilgileri
#Erişteli Yayla ÇorbasıCNN Travel, dünyadaki en iyi 20 çorbayı listeledi. Nijerya'dan Fransa'ya Çin'den Meksika'ya kadar birçok ülkeye ait çorbanın yer aldığı listeye, ülkemizden yayla çorbası dahil edildi. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza 'Ülkemizde çorbaların peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. İşte 8 şehirden birbirinden lezzetli 8 öneri...
#RotaBesin değerleri saymakla bitmeyen yoğurt, neredeyse tüm öğünlerde sofralarımızda... Sonbahar ve kış aylarındaysa bol bol sıcacık çorbasını içiyoruz. Özellikle yayla, ülkemizin dört bir köşesinde en sevilen çorba çeşitlerimizden biri... Yoğurtlu çorbaları seviyorsanız bu tarifleri deneyin. Kimi taze soğan ve ıspanaklı, kimi köfteli, kimi yeşil mercimekli ve hepsi birbirinden lezzetli!
#İç AnadoluMide için iyi gelen çorbaların başında mercimek gelmektedir. Ayrıca sebze çorbalarının da iyi geldiği bilinmektedir. Mideye iyi gelen yemekler grubunda ise patates ve ıspanak yemekleri doğru tercih olmaktadır. Sindirimi daha kolay olan haşlama tavuk ve et yemekleri, brokoli ve patates püresi, közleme patlıcan mideye iyi gelen yemeklerden bazılarıdır. Mide dostu daha fazla yiyecek, çorba ve yemek çeşitlerini ayrıntıları ile derledik.
#MideDünyanın önde gelen seyahat rehberlerinden CNN Travel, ‘Kış aylarında soğuk algınlığından koruduğuna inanılır. Hatta bazı hastaneler hastalarına bile servis ediyor’ diyerek yayla çorbasını dünyanın en iyi 20 çorbası arasında gösterdi. Hemen akabinde bir araştırma şirketi de Türkiye’nin çorba tercihini araştırdı: Kelle paça zirvede çıktı!
#Çorbaİlk yazı zordur. Herhangi bir yayına yazı yazmaya başlarken ne yazacağına karar vermek bir yazar için gerçekten zordur. “Nereden başlasam?” “okurlar ne ister?” gibi sorulara cevap aranır. Benim için de bu ilk yazıya giriş yapmak, kafamda uçuşan başlıklardan seçim yapmak hiç kolay olmadı.
#Gülhan Karaİlk Adana seyahatimizde otogardaki Onbaşılar Kebapçısı’nda hayatımızın ilk şalgam suyunu içip, sumaklı közlenmiş soğan salatasını tatmıştık. Neşeli, eğlenceyi seven ve ağzının tadını bilenlerin şehri Adana’yı, sonrasında pek çok kez ziyaret ettim. Bu hafta size Adana’dan sesleniyorum.
#Sahrap Soysal