Farklı köpek türlerinin çiftleştirilmesi ile beraber elde edilen Pitbull, aynı zamanda en tehlikeli hayvanlar içerisinde gelmektedir. Özellikle güçlü vücudu ve çene kasları ile beraber oldukça çevik bir hayvandır. Peki, pitbull türleri, isimleri ve özellikleri nelerdir? Kaç çeşit pitbull cinsi vardır tüm detayları ile derledik.
Trabzon'un Of ilçesi Örtülü köyünde, 14 köpeğiyle yaşayan Recep Bayraktar’ın 'Dogo Argentino' ırkı 3 köpeği, şikayet üzerine 'yasaklı ırk' olduğu gerekçesiyle belediye rehabilitasyon merkezine gönderildi. Köpeklerini görebilmek için her gün 160 kilometre uzaklıktaki barınağa gidip gelen Bayraktar'a 28 bin 689 TL ceza da kesildi. Bayraktar, barınakta vücudunda yaralar oluştuğunu öne sürdüğü köpeklerini alabilmek için dava açtı. Mahkeme, hayvanlara el koyulması kararını iptal ederken, Bayraktar da 2 ay sonra köpeklerine kavuştu.
#TrabzonTimsahlar, köpek balıkları, örümcekler, yılanlar... Korkutucu olmalarıyla meşhur olan tüm bu hayvanlarla daha önce karşılaşmadıysanız bile Avustralya ilk tanışacağınız yer olabilir. Ve bu tehlikeli hayvanlardan herhangi biriyle karşılaşmanız durumunda maruz kalacağınız ölüm riski oldukça ciddidir. Çünkü kendileri, genelde avlarını ıskalamıyorlar... İşte Avustralya'ya gitmeden önce hakkında bilgi sahibi olmanız gereken 6 çok tehlikeli hayvan.
#EN TEHLİKELİ HAYVANLARVahşi doğayı izlemekten bahsetmiyorum, bire bir vahşi doğanın içinde olmaktan ve vücudunuza pompalayacağı adrenalinden bahsediyorum. Hayvanların sizi 4x4 ciplerin içindeki gözlemci değil, bir tehdit olarak algıladığı doğada gündüz yürüyerek safari yaptım, gece karanlığında akşam yemeğimi yine bu açık alanda yedim.
#Ebru ErkeBeslenmeyle ilgili bazı yanlışlar, yapılan tüm araştırmalara karşın doğru biliniyor; araştırmacılar ne derse desin akıllardan silinmiyor. İşte beslenme söz konusu olduğunda, dünyanın en önde gelen uzmanlarının "Yeter artık" dediği efsaneleşmiş yanlışlar.
#SağlıkTürkiye'de oldukça popüler olan ve sıkça tüketilen deniz ürünlerinden biri olan midye, İngiltere'de yapılan bir araştırma sonucunda endişe verici keşfe konu oldu. Araştırmacılar, midyelerde yüksek oranda fiberglas bulunduğunu ortaya koydu. Peki, fiberglas nedir ve sağlığımız üzerinde hangi riskleri taşıyor? İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatma Özenç Turşak ile konuyu mercek altına aldık.
#SağlıkDünyanın dört bir yanındaki denizlerde yaşayan en ilginç türlerin başında ahtapotlar, mürekkep balıkları ve kalamarları da kapsayan kafadanbacaklılar ailesi geliyor. Oldukça geniş bir aile olan kafadanbacaklıların bir özelliği var ki bilim insanlarını bile şaşkına uğratıyor.
#KafadanbacaklılarKüçük bir şehirde yaşayan 67 yaşındaki Donald Dorff, hareket ve şiddet dolu kabuslarından kurtulma arzusuyla doktora giderken tıpta çığır açacak keşiflerin başlangıç noktası olacağından habersizdi.
#Uyku BozukluğuBeslenme tarzının uzun yaşam üzerinde etkili olduğunu, sağlıklı ve iyi beslenmenin yaşam kalitesini artırdığına dair haberleri çok sık duyuyoruz. Bugüne kadar yapılan pek çok araştırma uzun ömürlü olanların ortak noktalarının düşük kalorili beslenmelerine bağlıyor. Uzmanlar bu nedenle herkesin hayali olan uzun ömrün anahtarlarından birinin az yemek ve sağlıklı kiloda kalmak olduğunu söylüyor. Peki bu bilgi gerçekten doğruluğu kanıtlanmış bir bilgi mi? Gerçekten daha az yemek yiyen daha mı uzun yaşıyor? Geriatri Uzmanı Prof. Dr. Berrin Karadağ ile konuştuk.
#Uzun YaşamYaşlanma üzerine çalışan uzmanlar, kalori kısıtlaması ve aralıklı orucun hayvanlarda yaşam süresini artırdığını söylüyor. Yıllardır aynı durumun insanlar üzerindeki etkileri tartışılıyor. Peki, gerçekten normalden daha az kalori alanların hücreleri daha az mı yaşlanıyor? Az yemek ya da belirli bir saat aralığında yemek insan vücudunu nasıl etkiliyor? Geriatri Uzmanı Prof. Dr. Berrin Karadağ ile konuştuk.
#SağlıkTürkiye’de bir vatandaş akrep yemesi sonucunda hayatını kaybetti. Akrep yenir mi? sorusu da bu olayın ardından merak edilip araştırılıyor. Kayseri'de 2 tane akrep yiyen Bilal Yiğit , seyir halindeki yolcu otobüsünde fenalaştı. Samsun'da hastaneye kaldırılan Yiğit, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Peki, Türkiye'de zehirli akrep var mı? Akrep yemek tehlikeli mi, zararlı mı?
#Akrep‘Eşkıya’ ve ‘Gönül Yarası’ gibi hafızalardan silinmeyen filmlerin yapımcısı. ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’ın da yönetmeni. Fakat hayatının bu döneminde Ömer Vargı’nın en büyük tutkusu seyahat etmek. Yılın ilk günlerinde abisi, işinsanı Murat Vargı ve oğlu Arcan’la birlikte Antarktika yolcusuydu. Vargı’yla sonsuz beyazlıkta yaptığı bu seyahati konuştuk: “Bir kere insan yok. Müthiş bir sorunsuzlukla karşılaşıyorsunuz. Hayvanlar sizi görünce kaçmıyorlar.”
#Ömer VargıSon yıllarda küçük çocuklara yönelik ambalajlı gıdalar oldukça popüler hale geldi. Bu ürünler bebeği beslemek için bir kaba ihtiyaç duymadan ve hareket halindeyken tüketim kolaylığına sahip olduğu için bazı ebeveynler tarafından tercih ediliyor. Ancak ABD’de 20'den fazla çocuğun sıkılabilir ambalajlı elma püresine bağlı olarak kurşun zehirlenmesine maruz kaldığı haberi birçok aileyi endişelendirdi.
#SağlıkKapağını açtığınızda yeşil bir tabakayla karşılaştığınız salçanızı, turşunuzu, reçelinizi ya da buzdolabının arka taraflarında unuttuğunuz küflü sebze ve meyvelerinizi atıyor musunuz yoksa küflü kısmını temizleyip geri kalanını tüketiyor musunuz? Çoğumuz bu ikilemde kalıyor ve ikinciyi seçiyoruz ama uzmanlar küflü yiyeceklerin tüketimi konusunda uyarıyor. Zira bazı gıdalardaki küfler karaciğer kanserini bile tetikleyebiliyor. İşte 10 soruda küf rehberi...
#SağlıkABD’de 20'den fazla çocuğun sıkılabilir ambalajlı elma püresine bağlı olarak kurşun zehirlenmesine maruz kaldığı haberi birçok aileyi endişelendirdi. ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), ülkede küçük çocuklar için meyve püresi üreten üç markanın ürünlerini, tehlikeli düzeyde kurşun içerebileceği gerekçesiyle toplatma kararı aldı. Peki bu ürünlerde tespit edilen kurşunun kaynağı ne olabilir? Uzun süreli kurşun maruziyetinin olası zararları nedir? Kurşuna maruz kalmanın en yaygın kaynakları nelerdir? İşte 11 soruda kurşun zehirlenmesi dosyası...
#SağlıkHollandalı tıp öğrencisi 21 yaşındaki Sophia Koetsier, Uganda'daki iki aylık stajını keyifli bir safariyle noktalamak istemişti. Ancak oldukça eğlenceli başlayan yolculuk korkunç bir kâbusa dönüştü. Bir akşam arkadaşlarıyla kaldıkları gençlik merkezinden ayrılan Sophia'yı bir daha gören duyan olmadı. Genç kadının başına gelenler gizemini korurken gerçeği ortaya çıkarmaya çalışan annesinin ulaştığı bir tanığın anlattıkları düğümü çözebilecek mi? İşte ayrıntılar...
#Sophia Koetsierİlkyardım insanlar için olduğu kadar hayvanlar için de elzem. Kedinizi böcek sokarsa, sıcak çarparsa, köpeğiniz zehirlenir veya yaralanırsa ilk müdahaleyi nasıl yapacağınızı biliyor musunuz? Veteriner hekimler Haluk Çepoğlu ve Volkan Alaşlı evcil hayvanlarımıza nasıl ilkyardım yapacağımızı anlattı.
#HayvanGeçen yıl Manş Denizi, bu yıl Kuzey Kanalı... 22 yaşındaki genç yüzücümüz Aysu Türkoğlu ‘7 Oceans’ adlı parkuru tamamlamak için hedefine adım adım ilerliyor. Geçen çarşamba 13 derece sıcaklıktaki suda 39 kilometreyi 11 saat 48 dakika hiç durmadan yüzdü ve karaya çıkıp bayrağımızı dalgalandırdı. Ve sonrasında yaşadıklarını sıcağı sıcağına Hürriyet Pazar’a anlattı.
#Gizem Coşkunarda* Sincan’ın Fevzi Çakmak Mahallesi muhtarı Ali Üstündağ, Yenikent Sanayi Sitesi ve birçok iş yerinin bulunduğu mahallelerinde en çok ‘ulaşım’ konusunda sıkıntılar yaşandığını söylüyor. * Muhtar Üstündağ, “Sabahları ve akşam iş çıkışı saatlerinde, otobüs sırasından geçilmiyor. Mahalleli, 503 ve 504 hatlı otobüslerin araç sayısının arttırılmasını veya sefer sayısının sıklaştırılmasını talep ediyor” diyor.
#Mahallenin NabzıHava sıcak. Daha da sıcak olacak. Biz de bunalıyoruz ama istediğimiz zaman duşa/denize/havuza girebiliyoruz. Dolaptan buzlu bir içecek alabiliyoruz. Kedimiz, köpeğimizse bizim belirlediğimiz alan ve şartlarda sıcakla mücadele etmek durumunda. Veteriner hekim Yeter Öcal ile patili dostlarımızı yazın yakıcı sıcağından koruyacak tavsiyeler hazırladık…
#Itır IlgazNorveç kıyılarında 2019'da ortaya çıkan kameralı beyaz balina Hvaldimir, yıllardır yaşadığı terk etti. Uzmanlar bunun kötü haber olduğunu belirtiyor. Peki Hvaldimir'in dört yıldır yaşadığı kıyılardan ayrılmasında ve başka denizlere yol almasında ne sakınca var? İşte cevabı...
#HvaldimirSu aygırları pek çoğumuzun doğa belgesellerinden tanıdığı, sakin görünüşlü çoğunlukla otçul hayvanlar. Peki her yıl yüzlerce kişinin su aygırı saldırısına uğradığını ve çoğunun hayatını kaybettiğini biliyor muydunuz? Elbette istisnalar da var. Onlardan biri de Paul Templer. Templer üç kez su aygırı tarafından yutuldu ama sağ kurtulmayı başardı. İşte Templer'ın akıllara durgunluk verecek film gibi hikayesi...
#Paul Templer