Emzirme Dönemi haberleri sayfasında Emzirme Dönemi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 463 Emzirme Dönemi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Dokuz ay boyunca sabırsızlıkla bebeğini kucağına almayı beklemiş bir annenin doğumdan sonra en son duymak isteyeceği şey ‘Sütün geliyor mu?’ sorusudur. Aile üyeleri, akrabalar, arkadaşlar yeni annenin psikolojisini nasıl etkileyeceğini düşünmeden inatla bu soruyu soruyor ama sırf bu emzirme baskısı yüzünden sütten kesilen, emzirme fobisi oluşan, depresyona giren, ailesi ile arası açılan pek çok kadın var. Biz de onların sesine kulak verdik...
#Anne SütüGenellikle doğumdan hemen sonra cerrahi işlemlerin yapılması önerilmez. İşlemler için 6 ay - 1 yıl beklenmesi kişinin ve yapılacak işlemin sağlıklı olması açısından önemlidir. Emzirme ve vücudun deforme olmuş kısımlarının kısmen iyileşmesi hedeflerdir. Bu noktada, cerrahi olmayan prosedürler büyük önem taşıyor.
#Emzirme DönemiDoğum sonrası ve emzirme dönemleri ile doğum öncesi dönem hormonal değişiklikleri beraberinde getirir. Doğumdan sonra vücut zamanla iyileşmeye başlar. Bu süreç, eski bakım prosedürüne geri dönülerek ve etkili adımlar eklenerek daha verimli hale getirilebilir. Emzirme sürecinde kullanılan ürünlerin içeriğine ekstra özen gösterilmeli mutlaka uzman hekime danışılmalıdır. Günlük rutinlere ekleyerek kısa sürede toparlanma sağlayabilirsiniz. Yapılabilecekler ise şu şekildedir:
#Doğum SonrasıDoğum öncesi olduğu kadar doğum sonrası ve emzirme dönemi hormon değişimi ve beraberinde getirecektir. Doğum sonrası vücut zaman içerisinde kendi toparlamaya başlayacaktır. Eski bakım rutininize dönüp etkili adımlar ekleyerek bu süreci daha verimli hale getirmeniz ise mümkündür.
#Emzirme DönemiGündemdeki konulardan biri de koronavirüs aşıları üzerine. Aşılar güvenli mi, yan etkileri var mı? Peki emziren anneler için aşılar güvenli mi? Bu yazımda aşılar konusunda henüz yeterli veri olmamasına rağmen, eldeki verilere göre son bilgileri size aktaramaya çalışacağım. Bölüm sonunda kaynakça yer almakta ve her paragrafın sonunda parantez için kaynak numarası belirtilmektedir.
#CovidYüzyılın salgın hastalığı Covid-19’a karşı güçlü bir bağışıklık sistemi çok önemli. Bu süreçte emziren anneler bir yandan Covid tehdidinden korunmaya çalışırken, bir yandan da ‘Acaba sütüm yetiyor mu? Bebeğimi yeterince emzirebiliyor muyum?’ endişesine kapılarak sorunu çok daha derinden yaşayabiliyorlar.
#EmzirmeGeçen gün, hepimizin çok sevdiği, benim de kendisini desteklediğim bir anne, arkadaşının daha önce geçirdiği silikon ameliyatı nedeniyle emziremediğinden bahsetti. Önce bi şaşırdım. Destek almış mı diye sordum. "Destek almadı çünkü meme operasyonu geçirmiş, nasıl emzirecek ki?" dedi. İşte bir emzirme efsanesi daha!
#EmzirmeEmziren annelerin lazer epilasyon konusunda bazı endişeler taşıdığını biliyorum. Lazer epilasyonda, lazer ışığı kullanılarak, ciltteki kıl kökleri seçici olarak ısıtılıp yok edilir. Bunun süte ya da bebeğe zararlı bir yan etkisi bugüne dek bildirilmedi.
#Emzirme DönemiEmzirme; bir anne için evladı ile en yakın olduğu, keyifli paylaşımlarda bulunduğu zaman dilimidir. Peki, bu dönemde hem anne adayı hem de bebeğin sağlığı açısından nelere dikkat edilmeli? Kadın Hastalıkları ve Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Dr. Pınar Yalçın Bahat anlatıyor…
#Bebek SağlığıDünya Emzirme Haftası, anne sütünün ve emzirmenin önemini ve bu konudaki farkındalığı artırmak için her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanır. Annelerin bebekleriyle özel bir iletişim kurduğu emzirme dönemi her kadın için özeldir. İlk defa çocuk sahibi olan ebeveynlerin emzirme ile ilgili akıllarına pek çok soru gelebilir. İşte bu merak edilenleri ve emzirme ile ilgili bilinmesi gerekenleri uzmanlardan öğrendik.
#Emzirme DönemiÇoğunlukla yaz aylarında fazla kilolardan hızla kurtulma isteği yaygınlaşırken, çiçeği burnunda anneler de kısa sürede eski formlarına dönebilmek için sabırsızlanıp zayıflamaya yönelik diyetler uygulayabiliyor. Oysa bu durum annenin yanı sıra bebeğe de ciddi zarar verebiliyor.
#Emzirme Dönemi BeslenmeBol su tüketmesi gereken hamilelerin ve emziren annelerin oruç tutmasının sakıncalı olabileceğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Şebnem Tandoğan, “Eğer oruç tutulacaksa, doktorunuza danışarak, riskleri bilerek ve kontrollü şekilde oruç tutmalısınız” dedi; hamilelerin oruç tutup tutmaması gerektiği ile ilgili önemli bilgiler verdi.
#HamileEmzirme döneminde sütün verimliliği ve kalitesi çok önemlidir. Peki, annenin sağlıklı beslenerek bu dönemde kilo verebilmesi mümkün mü? Emzirme döneminde sütün kalitesini arttırmak için neler tüketilmeli? Emzirme döneminde tatlı ihtiyacı nasıl giderilmeli? Uzman Diyetisyen Fatma Yiğitoğlu sağlıklı bir emzirme dönemi için annelere tüyolar veriyor.
#Emzirme Dönemimde Diyet Yapılır Mı?Yeni doğum yapmış anneler, emzirme döneminde nelere dikkat etmelidir? Annenin sütü az geliyorsa neler yapılmalıdır? Anneler bu süreçte nasıl beslenmelidir? Anne sütü nasıl saklanmalıdır? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, lohusalık döneminde en çok merak edilenleri açıkladı.
#LohusaBilim insanları, yaşamlarının ilk 1000 gününde daha az şeker tüketen bebeklerin, büyüdüklerinde diyabet gibi kronik hastalıklara yakalanma olasılıklarının daha düşük olabileceğini söylüyor. Peki ama bu nasıl oluyor? İşte ilginç araştırma sonuçları ve konu hakkında kritik 6 sorunun cevabı…
#Şeker TüketimiUniversity of California San Francisco Parnassus Campus (UCSF - Kaliforniya Üniversitesi San Francisco Parnassus Kampüsü) ve University of California, Davis’teki (UC Davis - Kaliforniya Üniversitesi) araştırmacılar, emziren kadınların süt üretimi nedeniyle kalsiyum kaybına uğramalarına rağmen güçlü kemiklerini nasıl koruduklarına dair uzun zamandır devam eden bir gizemi çözdüler.
#Kemik ErimesiYepyeni bir araştırmada, emziren kadınlarda kemikleri güçlendiren, osteoporozu tedavi edebilen ve kırık iyileşmesini hızlandırabilen CCN3 adlı yeni bir hormon tespit edildi. Uzmanlara göre bu keşif, osteoporoz başta olmak üzere çok sayıda farklı kırıkların tedavisinde kullanılabilecek. İşte tıp dünyasında çığır açacak nitelikteki keşfin detayları…
#Kemik ErimesiBazen bizi sevdiğimiz besinlere götüren şey aslında ‘midemiz’ değil, ‘duygularımız’dır. Özellikle de kaygılı, sinirli ve huzursuz hissettiğimizde duygusal açlığımızdan dolayı kendimizi birden mutfakta buzdolabının başında ya da televizyon karşısında çikolata yerken buluruz. Peki acaba bizi bu duruma getiren nedir? İşte bu haftaki yazımızda hepimizin zaman zaman yaşadığı duygusal açlık konusunda yapılacaklara değindik.
#YEMEKendini yorgun hisseden de alıyor, kilo vermek isteyen de… Migren, depresyon, uykusuzluk sorunu yaşayanlar da çareyi magnezyumda arıyor. Peki bu şekilde kontrolsüzce kullanımın yan etkileri var mı? Yeterli magnezyumu takviyeler yerine gıdalardan alabilir miyiz? 11 soruda magnezyum takviyeleri...
#Gıda TakviyeleriSon yıllarda sağlıklı yaşam ve hastalıklardan korunma gibi nedenlerle vitamin ve gıda takviyeleri kullanımı giderek artıyor. Bunların en popülerlerinden biri sosyal medyanın da etkisiyle adından sıkça söz ettiren magnezyum takviyeleri… Kendini yorgun hisseden de alıyor, kilo vermek isteyen de… Migren, depresyon, uykusuzluk sorunu yaşayanlar da çareyi magnezyumda arıyor. Peki bu şekilde kontrolsüzce kullanımın yan etkileri var mı? Yeterli magnezyumu takviyeler yerine gıdalardan alabilir miyiz? 11 soruda magnezyum takviyeleri...
#SağlıkGeçtiğimiz günlerde Yargıtay, emsal bir karara imza attı. Mahkeme, boşanma davası açan eşinin kilosuyla alay eden bir adamın ağır kusurlu olduğuna hükmetti. Kişilerin eşlerine karşı kullandıkları, "Kilolusun, şişko, bana yakışmıyorsun” gibi dış görünüşle ilgili hakaret içeren sözler 'duygusal şiddet' olarak değerlendiriliyor ve boşanma sebebi sayılıyor. Peki siz bu şekilde hakarete uğruyor musunuz? Hem böyle bir durumu yaşayanların hikayelerini dinledik hem de konunun hukuki boyutunu irdeledik.
#Kilo SorunuGeçtiğimiz günlerde Yargıtay, emsal bir karara imza attı. Mahkeme, boşanma davası açan eşinin kilosuyla alay eden bir adamın ağır kusurlu olduğuna hükmetti. Kişilerin eşlerine karşı kullandıkları, "Kilolusun, şişko, bana yakışmıyorsun” gibi dış görünüşle ilgili hakaret içeren sözler 'duygusal şiddet' olarak değerlendiriliyor ve boşanma sebebi sayılıyor. Peki siz bu şekilde hakarete uğruyor musunuz? Hem böyle bir durumu yaşayanların hikayelerini dinledik hem de konunun hukuki boyutunu irdeledik.
#Kilo ProblemiKadınların birçoğunda meme asimetrisi görülmesi normal ancak bazı insanlarda iki meme arasındaki fark çok büyük olabiliyor. Rebecca Butcher, Poland Sendromu adı verilen bu nadir hastalıktan mustarip kadınlardan sadece biri... Hem Butcher'ın yaşadıklarını hem de Poland Sendromu hakkında merak ettiklerimizi uzmanlarla konuştuk.
#SağlıkEmzirme döneminde beslenme her zaman çok önemli bir yere sahiptir. Annenin tükettiği her besin annenin sütüne geçerek bebeği doğrudan besler. Bu nedenle de emziren anneler dengeli ve yeterli beslenmelidir. Emzirme dönemi içinde beslenme gaz yapan yiyeceklerden uzak durmanız gerekir. Salatalık gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır sizler için derledik.
Özellikle gebeliğin planda olmadığı zamanlarda ertesi gün hapları reçetesiz olarak kullanılır. Eczanelerden temin edilen bu hapın emzirme döneminde kullanılıp kullanılmayacağı merak edilen konular içerisinde geliyor. Peki, emzirirken ertesi gün hapı kullanılabilir mi? Ertesi gün hapı emen bebeğe zarar verir mi detayları ile derledik.
#EmzirmeDokuz ay boyunca sabırsızlıkla bebeğini kucağına almayı beklemiş bir annenin doğumdan sonra en son duymak isteyeceği şey ‘Sütün geliyor mu?’ sorusudur. Aile üyeleri, akrabalar, arkadaşlar yeni annenin psikolojisini nasıl etkileyeceğini düşünmeden inatla bu soruyu soruyor ama sırf bu emzirme baskısı yüzünden sütten kesilen, emzirme fobisi oluşan, depresyona giren, ailesi ile arası açılan pek çok kadın var. Biz de onların sesine kulak verdik...
#Anne SütüGenellikle doğumdan hemen sonra cerrahi işlemlerin yapılması önerilmez. İşlemler için 6 ay - 1 yıl beklenmesi kişinin ve yapılacak işlemin sağlıklı olması açısından önemlidir. Emzirme ve vücudun deforme olmuş kısımlarının kısmen iyileşmesi hedeflerdir. Bu noktada, cerrahi olmayan prosedürler büyük önem taşıyor.
#Emzirme DönemiDoğum sonrası ve emzirme dönemleri ile doğum öncesi dönem hormonal değişiklikleri beraberinde getirir. Doğumdan sonra vücut zamanla iyileşmeye başlar. Bu süreç, eski bakım prosedürüne geri dönülerek ve etkili adımlar eklenerek daha verimli hale getirilebilir. Emzirme sürecinde kullanılan ürünlerin içeriğine ekstra özen gösterilmeli mutlaka uzman hekime danışılmalıdır. Günlük rutinlere ekleyerek kısa sürede toparlanma sağlayabilirsiniz. Yapılabilecekler ise şu şekildedir:
#Doğum SonrasıESTETİK ve plastik cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mübin Hoşnuter, anne estetiğinin, özellikle hamilelik ve emzirme dönemi sonrasında anne vücudunda meydana gelen deformasyonların giderilmesi için tasarlanmış vücut şekillendirme prosedürlerinin özel bir kombinasyonunu ifade ettiğini belirterek cerrahi yaklaşımın genellikle bir meme ve karın şekillendirme prosedürü ile başladığını ve ardından gereken diğer prosedürlerin eklendiğini kaydetti.
#1Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Covid-19'a yakalanan hamilelerin vefat oranlarıyla ilgili çarpıcı rakamlar paylaştı. Korkutucu tabloya rağmen gebelerin çok büyük bir kısmı aşıdan kaçıyor. Peki ama neden? 9 soruda hamilelerin Covid-19 aşıları hakkında merak ettiklerini anlatıyoruz...
#KoronavirüsDoğum öncesi olduğu kadar doğum sonrası ve emzirme dönemi hormon değişimi ve beraberinde getirecektir. Doğum sonrası vücut zaman içerisinde kendi toparlamaya başlayacaktır. Eski bakım rutininize dönüp etkili adımlar ekleyerek bu süreci daha verimli hale getirmeniz ise mümkündür.
#Emzirme DönemiAraştırmalar gösteriyor ki, özellikle 18-36 ay arası ebeveynleri tarafından keşif ve merak duygusu körüklenen çocuklar, yaşam boyu çok daha mutlu oluyor. Aynı şekilde 18-36 ay arası keşif ve merak duygusu desteklenmemiş çocukların ileriki yaşamlarında depresyona yatkın olduğunu da gösteriliyor.
#NİHAN ARDA KİMDİR?Anne olmak bir kadının hayatındaki dönüm noktalarından biridir. Karnında 9 ay 10 gün boyunca taşıdığı yavrusu ile kavuşmak dünyada eşi benzeri ve tarifi mümkün olmayan bir hissi yaşatır. Ancak daha önce deneyimlenmeyen bu dönem kadına duygusal inişler-çıkışlar yaşatırken, bedenen yaşanan değişimler de yeni annenin ruh halini etkileyebiliyor.
#LiposuctionTürkiye’de koronavirüse karşı aşılama hızla devam ediyor. Sağlık çalışanları başta olmak üzere öncelikli grupların aşılanması sürüyor. Araştırmalar ise hamilelerin de risk grubunda olduğunu ortaya koyuyor. Peki, hamileler Covid-19 aşısı olabilir mi, hamileyken yaptırılan aşının koruyuculuğu bebeğe geçer mi?
#Hamilelikte Aşı Yaptırılır MıGündemdeki konulardan biri de koronavirüs aşıları üzerine. Aşılar güvenli mi, yan etkileri var mı? Peki emziren anneler için aşılar güvenli mi? Bu yazımda aşılar konusunda henüz yeterli veri olmamasına rağmen, eldeki verilere göre son bilgileri size aktaramaya çalışacağım. Bölüm sonunda kaynakça yer almakta ve her paragrafın sonunda parantez için kaynak numarası belirtilmektedir.
#CovidDemir eksikliği vücudumuzun ihtiyaç duyduğu demir elementinin çeşitli nedenlerle karşılanmaması durumudur. Demir eksikliği dünyada en sık görülen kansızlık çeşidi olan demir eksikliği anemisinin nedenidir. Demir eksikliği durumunda kanda oksijen transportunda görev alan alyuvarların sayısı ve alyuvarların içindeki hemoglobin azalarak kansızlık meydana gelmektedir. Demir ayrıca hücrelerimizde başta enerji üretiminde olmak üzere birçok enzimin yapısında önemli görevler üstlenmektedir. Bu nedenlerle demir eksikliği durumunda insanda en önemli şikayet enerji yoksunluğu olmaktadır.
#Demir EksikliğiÇene estetiği, yüz orantısının sağlanması için çenenin büyütülmesi, küçültülmesi ya da çene hattının belirginleştirmesi işlemleri olarak bilinen ve uzun yıllardır cerrahi ya da cerrahi olmayan yöntemlerle gerçekleştirilen estetik müdahaleler olarak bilinmektedir. Çene estetiğinde en sık gerçekleştirilen işlem çenenin hacimlendirilmesidir.
#DolguMeme, asırlardır estetik görünümüyle kadınlığın , süt verme fonksiyonuyla anneliğin simgesi olarak görülmektedir. Kadınlar için bu kadar önemli olan bu organın normalden küçük, büyük veya sarkık olması gibi şekil bozuklukları, kişiyi oldukça mutsuz edebilmektedir. Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Demiroğlu Yakut konu hakkında bilgiler verdi.
#Göğüs Küçültme