Paylaş
Kadınları en çok etkileyen değişikliklerin başında aldıkları ve daha sonra geri veremedikleri fazla kilolar var. Hamilelik sonrası değişen hormon, psikoloji ve dış görünüş nedeni ile pek çok kadın depresyona girebiliyor.
Annenin sağlıksız bir psikolojiye sahip olması, bebeği ile olan ilişkisine de yansıyabiliyor. Bu nedenle bu gibi dönemlerde çok hassas davranılmalı ve anneler göz ardı edilmemelidir. Doğumdan en az 12 ay geçtikten sonra fazla kilolarından diyet ve spora rağmen kurtulamayan, vücudundaki deformasyondan rahatsız olan kişilere mommy make over dediğimiz kombine operasyonlar uygulanabilir.
Mommy make over’da hangi işlemler uygulanır?
Her kadının vücut yapısı farklı olduğu gibi, doğum sonrası her annenin vücudunda oluşabilecek deformasyonlar ve değişimler de birbirinden farklı olmaktadır. Bu sebeple yapılacak olan işlemler kişiye özel olarak planlanır.
Doğum ve emzirme sürecinde en belirgin değişimlerin gözlemlendiği bölgeler; bel, karın ve meme bölgeleridir.
Bu bölgeler birbirinden bağımsız bölgeler gibi görünse de aslında birbirine etki eden bölgelerdir ve dolayısıyla birkaç uygulamanın ortak bir şekilde planlanıp bu bölgelere yönelik ameliyatların uygulanmasıyla, vücudun istenilen forma kavuşturulma olasılığı artış göstermektedir.
Operasyonun kapsadığı başlıca bölgeler
Meme estetiği: Meme büyütme, meme dikleştirme ve meme küçültme/şekillendirme ameliyatlarından oluşuyor.
Karın bölgesine yönelik ameliyatlar: Liposuction, deri fazlalığının/alt karın bölgesi çatlakların giderilmesi ya da tüm karın bölgesine yönelik germe ve göbek deliğinin yeniden şekillendirilmesi.
Bel, basen, kalça bölgesine yönelik ameliyatlar: Fazla yağların alımı (Liposuction) ve/veya yağ enjeksiyonu (popo şekillendirme) girişimlerinden oluşuyor.
İç bacak bölgesine yönelik operasyonlar: Liposuction, deri sıkılaştırma.
Genital bölgeye yönelik operasyonlar: Dış genital bölgeye yönelik küçültme girişimleri, vajinal sıkılaştırma, pubik tümsek bölgesindeki deri/yağ fazlalıklarının alınması.
Yüz gençleştirme: Uzun süre emzirme dönemi ve uykusuzluğun izlerini silmeye yönelik botoks ve dolgu işlemleri.
Herhangi bir komplikasyonu var mı?
Annelik estetiği gibi kombine ameliyatlarda en çok korkulan komplikasyonlar kanama ve akciğer embolisidir. Bu riski arttıran faktörler, ileri yaş, çok sigara içmek, obezite ve diyabettir. Aşırı kilolu hastaların ameliyat öncesinde kilo vermeleri gerekmektedir.
Bir diğer problem ise deri kaybı ve yara iyileşmelerinde ilerleme sağlanamamasıdır. Ameliyat öncesi yapılan planlamalardaki hatalar, fazla deri çıkarılması, kanama kontrolünün iyi sağlanamaması ve sigara tüketimi bu tür sorunları arttırmaktadır.
Ameliyatlar ağrılı mı?
Ameliyatların en ağrılı dönemi ameliyatı takiben ilk 2-3 gündür. İyileşme süreci hastadan hastaya değişiklik göstermekle birlikte, genellikle günlük hayatınıza iki veya üçüncü haftadan sonra dönülebilir.
Spor yapmak, ağır kaldırmak gibi vücudu zorlayacak faaliyetlere ise yaklaşık üçüncü aydan sonra başlanabilir. İyileşme döneminin ilk dört veya altı haftalık sürecinde karında ve memelerde şişlik olacaktır.
Paylaş