Kocaeli’nde çakmak isteme tartışmasında Ufuk Koca'yı silahla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Mehmet K. ve Tunahan Ş.'nin yargılanmasına başlandı. Baba Kenan Koca, 'Oğlumu hastaneye yetiştiremedim, kollarımda öldü. Kendimi yere atmasam beni de öldüreceklerdi' dedi. Olay gecesi yaşananları anlatan Mehmet K. ise, 'Ufuk bana kafa attı. Saldırıya uğrayan ve mağdur olan benim. Ben sadece bana gelen saldırıyı bertaraf ettim.' ifadelerini kullandı. Ağabey Oğuz Koca ise 'Mehmet olay günü beni arayıp, 'Kardeşini vurdum, hak etti' dedi.' diye konuştu.
#KocaeliAraştırmacı yazar Gökhan Akçura yeni kitabı ‘Yıldızların Altında/ Cumhuriyet Döneminde Türkiye’de Eğlence Yaşamı’nda bize eğlence kültürümüzü anımsatıyor. Osmanlı’daki batılılaşma hareketinden başlayarak değişen ve dönüşen eğlence hayatını nasıl bir gözle ele aldığını ve araştırma sürecini Akçura ile konuştuk.
#Gökhan Akçuraİstanbullu ilk önemli uluslararası piyano virtuozu Faik Della Sudda, 19. yüzyılın sonunda Avrupa’nın önde gelen başkentlerinde sahneye çıkmış, konserleri basına övgülerle yansımıştı. Ömer Eğecioğlu, 10 yılda üç kez ele alıp adım adım genişlettiği ‘Franz Liszt’in İstanbullu Öğrencisi - Faik Bey Franz Della Sudda ve Yakın Ailesi’nde Faik Bey’i ölümünden 81 yıl sonra anılar, arşiv belgeleri ve mülakatlarla yeniden gün ışığına çıkarıyor.
#Franz Liszt’İn İstanbullu ÖğrencisiYapı Kredi Kültür Sanat ve Özel Saint Benoît Fransız Lisesi’nin ortaklığında düzenlenen 'Ruhların İletişimi: Proust ve Müzik' konseri, 27 Mart Çarşamba saat 18.30'da Özel St. Benoit Fransız Lisesi’nde gerçekleştirilecek. Keman sanatçısı Pelin Halkacı Akın ve piyanist İris Şentürker’in Proust’un yaşamında büyük öneme sahip bestecilerin eserlerini yorumlayacağı konser öncesi Nami Başer ile Emre Aracı da bir konuşma yapacak.
#Proust Ve MüzikHÜRRİYET: Değerli “Usta”, 31. Uluslararası İzmir Festivali’nin açılışında; sunucu, “…İlk denemelerden (1933) 84, beğenmediği ikinci denemeden (1939) 78, trende Yunus Divânı’nı okurken uyanan oratoryo fikrinden (1942) 75,eserin tamamlanmasından (1943) 74, Ankara’da ilk seslendirilişinden (1946) 71, Yurtdışında ilk seslendirilişinden (1947) 70, New York’ta, Birleşmiş Milletler’de ilk seslendirilişinden (1958) 59, 1. Uluslararası İzmir Festivali’nin açılışında seslendirilişinden (1987) 30, doğumundan (1907) 110, ölümünden (ve kendisi göremese de…) İstanbul'da Ayasofya'da seslendirilişinden (1991) 26, oratoryo formunun ortaya çıkışından (16. Yüzyıl) yaklaşık 500 ve en önemlisi, şiirlerin yazılışından (13. Yüzyıl) yaklaşık 800 yıl sonra… ‘Yunus Emre Oratoryosu’, yine ‘aşk üstüne düşünmek’ gereksinimiyle buluşturdu bizleri…” diye başladı söze.
#İzmir