Psikiyatri Uzmanı Onur Okan Demirci insanın hakaret etme eyleminin altında yatan sebepleri anlattı, “Kişi haksız olduğunu kabullenemediği durumlarda hakaret yolu ile bu duygusunu bastırmaya çalışabilir. Haksızlığı ile yüzleşeceği korkusu ile durumu örtmeye çalışarak hakaret yoluna başvurabilir” dedi.
#Empati Nasıl KurulurEvlenmeden önce sizin yazılarınızı okuyarak kadınları anlamayı, onlara nasıl davranmam gerektiğini öğrendim. Böylece ciddi bir tecrübe edindim ve evlendikten sonra da bu davranışları eşime gösterdim ve bu sayede zor zamanlarda bile evliliğin lezzetini tattık.Kısacası mutluluğumu size borçluyum. Ayrıca 16 yıllık evliliğimde 1 kız ve 1 oğlan evlat sahibi olduk.
#Güzin AblaSosyal mecralarda psikologlar ve hatta hiçbir uzmanlığı olmayanlar tarafından narsisizmle ilgili binlerce yorum bulmak mümkün. Çünkü narsist olmanın havalı göründüğü, partnerlerin birbirini hemen ‘narsist’ olarak tanımladığı bir dönemden geçiyoruz. Bu mevzuyu tam anlayabilmek için ‘Hepimiz Narsistiz’ kitabının yazarı klinik psikolog Şule Öncü’ye kulak verdik. Ona göre bu bir pandemi ve ilişkiler bozuldukça hepimiz enfekte oluyoruz.
#Narsisizmyarın bayram... Kimi tatile çıkıyor kimi ailesi ile vakit geçirmeyi tercihediyor. Aile ziyaretleri yapacak evli çiflerde bazen bayram öncesi bu konuda anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Özellikle aileleri farklı şehirlerde oturanlar için her bayram aynı tartışmanın fitili ateşleniyor. “Önce kimin ailesine gideceğiz?” İşte o evlerde yaşanan kavgalara birkaç örnek...
#BayramRamazan bayramına sayılı günler kaldı. Çoğu evde bayram havası esiyor ama bazı evlerde her bayram aynı tartışmanın fitili ateşleniyor: “Önce kimin ailesine gideceğiz?” Özellikle aileleri farklı şehirlerde oturanlar için büyük bir sorun haline gelen bayram ziyaretleri zaman zaman kanayan bir yara haline geliyor. Biz de sokağa çıktık ve teyzelerimize, amcalarımıza ve gençlere sorduk. Bayramda önce kimin ailesine gidiyorsunuz?
#Bayram ZiyaretiDışarıdan hazır yemek ısmarlanarak aceleyle kurulan, birlikte oturulmayan aile sofraları... Özensizlik… Televizyon seyrederek ya da mesajlaşarak yemek yeme... Misafir çağırma geleneğinin aşınması… Lokantalarda da giderek yalnız, çabuk ve telefonla cilveleşerek yemek… Belki fark etmiyoruz ama giderek köklerimizden kopuyoruz...
#YemekHuizinga, 1938 yılında yazmış olduğu Homo Ludens (Oyun Oynayan İnsan) adlı etkili ve bir o kadar da önemli eserinde oyunbozanı; oyuncular topluluğunun varlığını tehdit eden ve hemen oyundan atılması gereken kişi olarak betimler. Hatta insan kendisine hata yapan pek çok kişiyi bile affederken bir oyunbozanı asla affetmemektedir der.
#Konuk YazarHaber spikeri, gazeteci Ece Üner, özellikle toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına şiddet ile ilgili dikkat çeken söylemleriyle bir dönem ekranlardan herkesi düşünmeye ve sorgulamaya davet etti. Ardından yargı değil yardım dağıtmaya karar vererek yaptığı televizyon programıyla gündem olurken, kariyerine “Haysiyet-Tuhaf Zamanlarda Cesurca Yazmak” kitabı ile yazarlığı da ekledi.
#BursaBayram yaklaşıyor, kimi tatile gidecek kimi aylardır görmediği ailesini ziyaret edecek. Çoğu evde bayram havası esmeye başladı ama bazı evlerde her bayram aynı tartışmanın fitili ateşleniyor. “Önce kimin ailesine gideceğiz?” Özellikle aileleri farklı şehirlerde oturanlar için büyük bir sorun haline gelen bayram ziyaretleri zaman zaman kanayan bir yara haline geliyor mu? Biz de sokağa çıktık ve teyzelerimize, amcalarımıza ve gençlere sorduk. Önce kimin ailesine gidiyorsunuz?
#Bayram TatiliAdalet Bakanı Abdulhamit Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta kabine toplantısı ardından kamuoyuyla paylaştığı 'yeni anayasa çalışmaları' hakkında açıklamalarda bulundu. Gül, "Türkiye'de her kesimin 'bu benim anayasam', 'evet benim ruhum var' diyebileceği anayasayı yapmak bizim birinci görevimiz." ifadelerini kullandı.
#Abdulhamit GülTürkiye ve dünyada insan psikolojisine odaklanan yapımlar ilgi odağı. Özellikle psikiyatr Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun gerçek hikâyelere dayanan kitaplarından uyarlama diziler en çok izlenenler arasında... YouTube’da da insan psikolojisini irdeleyen pek çok program milyonlarca tık alıyor. Ancak bu dizi ve programları faydalı bulanlar kadar eleştirenler de var.
#GazetehaberleriTürkiye’de çok az sermaye ile çok iyi para kazanılabilecek işler listesi yapılsa belki de ilk sırayı emlakçılık alır. Emlak ofisi açmadan sadece gayrimenkul danışmanı olarak çalışanlar bile, eğer bu işi ciddiye alırlarsa hayallerindeki kazancı elde edebiliyorlar. Dolayısıyla, emlakçılığa talep büyük ancak kayıt dışı çalışan çok. Resmi bir veri olmasa da Türkiye’de yaklaşık 200 bin kişinin emlakçılık yaptığı tahmin ediliyor. Bunun 100 binden fazlasının kayıt dışı olduğu düşünülüyor.
#EmlakçıBiz sadece Toms Shoes’u biliyoruz. Ama Toms bir ayakkabı şirketinden fazlası. Siz buradan bir Toms ayakkabı aldığınızda dünyada ihtiyacı olan bir çocuğa ayakkabı hediye ediyorlar. Ayağı büyüdüğü için altı ayda bir o ayakkabıyı yeniliyorlar. Eğer söz konusu çocuğun ihtiyacı ayakkabıdan fazlasıysa onu da karşılıyorlar. Toms’un gözlükleri ve kahveleri de var. Aldığınız her Toms gözlük karşılığında çocuk büyük fark etmez dünyada bir kişi yeniden görmeye başlıyor. 2011’den bu yana 15 ülkede 200 binden fazla insanın görme yetisini geri kazanabilmesi için numaralı gözlükler, katarakt ameliyatları, enfeksiyon tedavileri gerçekleştirilmiş. Aynı şekilde aldığınız her bir Toms kahveden sonra ise kurak topraklara bir kişinin 1 haftalık temiz su ihtiyacı olan 140 litre temiz su gidiyor. Bu muhteşem sistemin kurucusu Blake Mycoskie (37) geçtiğimiz hafta İstanbul’daydı.
AK Partili dört kadın milletvekili türbanla Meclis'e geldi. Tüm Türkiye'nin gözü TBMM'deydi. Türkiye gibi heyecanla televizyonun başına geçip gelişmeleri takip edenlerden biri de Nurcan Dalbudak'ın diş hekimi eşiydi. Bu arada Genel Kurul'da parti temsilcileri sırayla söz aldı.
#Ak PartiYönetmen Fatih Akın, bundan beş yıl önce memleketi Trabzon’daki Çamburnu köyüne çöplük yapıldığını duyunca, protesto etmek istedi. Zamanın Çevre Bakanı Osman Pepe, “Herkes kendi işine baksın” diye çıkışınca, o da kendi işine baktı ve Çamburnu’nun ‘Çöpburnu’na çevrilmesinin belgeselini çekmeye karar verdi. ‘Cennetteki Çöplük’ 5 Ekim’de gösterime giriyor.
Üniversitede İslam bilimi okuduğunu biliyoruz. Ama aynı zamanda astroloji, astronomi, Maya takvimi, hipnoz, renklerin ruh haline etkileri, feng shui gibi konulara da takıntılı. Kıyafetlerin insan vücudu üzerindeki etkilerini en az yediğimiz, içtiğimiz şeyler kadar önemli buluyor. Alman oyuncu Wilma Elles, Adl için hazırladığı özel koleksiyonuyla şaşırtıyor
Sabancı Vakfı’nın, hayırseverlik ve sivil toplum alanındaki yeni yaklaşımları tartışmaya açtığı, sivil toplum, vakıf, özel sektör ve kamu temsilcilerini uluslararası uzmanlarla biraraya getirdiği “Sabancı Vakfı Filantropi Seminerleri”nde bu yıl “Nesilden Nesile Hayırseverlik” konusu ele alındı.