Ege Yemekleri haberleri sayfasında Ege Yemekleri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1497 Ege Yemekleri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ülkemizin mutfak kültürünün en değerli parçalarından biri hiç şüphesiz zeytinyağlı yemeklerdir. Daha çok Ege mutfağına ait olan bu leziz yemekler, öylesine hafif, öylesine sağlıklılardır ki bugün İstanbul'da yaşayan insanların da en fazla tükettikleri yemekler arasında yer alırlar. Bu tabii ki muhteşem zeytinyağlılarıyla dikkat çeken mekânlar sayesinde mümkün! İşte özlemini duyduğunuz zeytinyağlı yemeklere fazlasıyla doyacağınız 5 özel mekân.
#Ege Yemekleriİyi bir sızma zeytinyağı ve mevsim sebzeleriyle yapılan zeytinyağlılarımızın dünyada benzeri yok. Evde yapılanın yeri ayrı ama bu işin hakkını veren mekânımız da çok. Halis zeytinyağlarını taptaze malzemelerle birleştirip de tezgâhlarına taşıyan Ege’deki en iyi adresleri jürimize sorduk.
#Gizem DinçbaşTatil beldelerinde balık-meze, pizza, ‘fine dining’, pek çok seçenek bulabiliyoruz ama damağımız arada kuru fasulye, pilav, dolma gibi ev yemeklerini de arıyor. Yöresinin yerel malzemelerini mutfağa taşıyan, hesaplı ve doyurucu esnaf lokantalarını jürimize sorduk...
#Ev YemeğiYaz tatilinde deniz mahsulleri ve sokak lezzetleri öne geçiyor belki ama zeytinyağlıların ve sulu ev yemeklerinin yeri hep ayrı. Hem doyurucuhem de hesaplı alternatifler sunan lokantalarımız gittiğimiz yörenin malzemelerini tanıyabilmemiz için de birer cevher üstelik... Jürimize tatil beldelerindeki en iyi esnaf lokantalarını sorduk.
#Eniz MahsulleriAraba yolculuğu yaparken mola verenlerin, tatilde deniz ve güneşten karnı iyice acıkanların hayali, fırından yeni çıkmış, hamuruyla mest eden, içiyle damak şenlendiren iyi bir pide olur çoğunlukla. Bu hafta jürimize mutfağımızın bu kıymetli yemeğini sorduk: Bugünlerde herkes Ege’de, Akdeniz’deyken tatil yörelerinde en iyi pideleri nerede yiyebiliriz?
#Pideİtiraf edeyim; birkaç ay önce İzmir’e taşınmamın en büyük nedenlerinden biri, istediğim kalitede malzemelere, üreticilere daha yakın olabilmekti. Havra Sokağı’nın bitmeyen hareketi, pazarları, peynircisi, turşucusu ve elbette mis gibi kokan zeytinyağıyla burada alışveriş bir başka!
#İzmirİsmini foklardan alan Foça, İzmir’e bağlı minik bir sahil kasabası ve henüz özelliğini yitirmemiş bir tatil beldesi. Doğasını ve tarihini bugüne kadar korumayı başarmış olması açısında çok güzel bir yer. Doğal ve sit alanları ile koruma altına alınmış, turizm açısından pek de gelişmemiş olduğu için doğası henüz bozulmamış. Sakin ve huzurlu.
#Foça'da Gezilecek YerlerÇeşme ve Alaçatı’yı da içine alan yarımada; zeytini, üzümü, otları ve mübadelenin zenginleştirdiği mutfağıyla gerçekten özel bir coğrafya. Son dönemde yılların Bodrum’una kafa tutan gözde tatil destinasyonu. Bu hafta sizi Çeşme-Alaçatı hattında bir yemek turuna çıkaracağım.
#Çeşme LezzetleriYunanistan’ın başkenti olan Atina, yaklaşık 4 milyon insana ev sahipliği yapıyor. Sıcacık iklimiyle ziyaretçilerin içini ısıtan şehir, yılın her döneminde birçok misafir ağırlıyor. Antik çağlardan bugüne kadar önemini hiç kaybetmeyen Atina, masmavi denizi, tarihi güzellikleri ve kültürel zenginlikleriyle kendine hayran bırakıyor. İşte size Atina gezi rehberi…
#AtinaÜlkemizin mutfak kültürünün en değerli parçalarından biri hiç şüphesiz zeytinyağlı yemeklerdir. Daha çok Ege mutfağına ait olan bu leziz yemekler, öylesine hafif, öylesine sağlıklılardır ki bugün İstanbul'da yaşayan insanların da en fazla tükettikleri yemekler arasında yer alırlar. Bu tabii ki muhteşem zeytinyağlılarıyla dikkat çeken mekânlar sayesinde mümkün! İşte özlemini duyduğunuz zeytinyağlı yemeklere fazlasıyla doyacağınız 5 özel mekân.
#Ege YemekleriCızırtıyla karışık bir plak döngüsünün içinden taşan karakteristik erkek sesi de yıllardır sorar, “İstanbul’u sevmezse gönül, aşkı ne anlar?” Soran Behçet Kemal Çağlar, o soruyu sesiyle ölümsüz kılan Münir Nurettin Selçuk’tur. Zamansızlığa uzanan böyle unutulmaz bir şarkıyı yazdıran ilhamın kaynağı ise Kalamış’tır. Huzurun her dem aranır olduğunu düşündüren ve bulunacağı adresi veren o şarkıyı haklı çıkarırcasına, takvimlerin gösterdiği tarihler değişse de Kalamış’taki huzur değişmez.
#Seyahatİzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ziyarete gelen İzmir Aşçılar Derneği Yönetimi’ne Ege Bölgesi’nin eşsiz yemek kültürünün hakettiği noktaya getirmek gerektiğini belirterek, "Ege mutfağını bir marka haline getirmek için birlikte çalışmalıyız. Bir süre sonra, dünyadaki Çin, İtalya, Thai restoranları gibi Ege restoranları olmalı" dedi.
#Ekrem Demirtaş