Fotoğraflar: Alamy, Hürriyet Aile, Doğan Burda
Kalbi Ege'de kalanlar için tadına doyulmaz ot ve sebze yemeği tarifleri
Lezzetini Ege’nin temiz havasından ve sularından alan Ege birbirinden güzel otları ve sebzeleri leziz yemekler yapmanıza imkan veriyor. İşte Ege mutfağından sofralarınıza zeytinyağlı yemek tarifleri..
Ege mutfağının ot yemeklerinin ünü herkesçe malum. Bu ot yemeklerinin en bilinenlerinden biri de şevketibostan. Kuzu ya da dana etiyle yapılan bu yemek hem kolay hem de farklı bir lezzet arayanlar için. İşte şevketibostan tarifi...
İlkbaharın geldiği özellikle Ege'de tezgahları dolduran enginarlardan anlaşılır. E dolayısıyla zeytinyağlı enginar da Ege mutfağının en has temsilcilerinin başında gelir. Enginar mevsiminde kolayca yapıp zevkle yiyeceğiniz tarifimize bir göz atmaya ne dersiniz?
Deniz börülcesi, denize yakın yerlerde yetişen ıspanakgiller familyasından bir bitki. İçinde bol miktarda mineral barındıran bu bitki, haşlanıp soslandığında birkaç dakika içinde nefis bir yemeğe ya da salataya dönüşebiliyor. Nasıl mı? İşte tarifi...
Çok bilinmeyen bir lezzet olan turp otunu haşlayıp zeytinyağı, sarımsak ve nar ekşisiyle karıştırdığınızda, ortaya enfes bir salata çıkıyor. Bu salatayı yemeğin yanında yiyebileceğiniz gibi tek başına da tüketebilirsiniz.
Ege'nin otları yemeklere çok yakıştığı gibi pizzalara da çok yakışıyor. Roka, fesleğen ve kuzukulağıyla süslenmiş bu pizzanın keçi peynirleri de Ege'den. İşte enfes bir pizza tarifi...