Denizi, kumu, otları: Ege mutfağını yakından tanıyın
Radika salatası, İzmir köftesi, barbunyası ile damaklara lezzet katan Ege mutfağını daha yakından tanımaya ne dersiniz?
Ege mutfağı zeytinyağlı lezzetlerin harmanlandığı hafif ve sağlıklı yemeklerin sıklıkla görüldüğü bir mutfak. İzmir'de ve çevresindeki illerde en zengin seçeneklerini bulabileceğiniz Ege yemekleri, harika otların enfes zeytinyağı ile birleştiği tariflerin doyum olmayan çeşitlerini bulabileceğiniz bir kültüre ev sahipliği yapıyor. İşte Ege mutfağına ait öne çıkan lezzetler...
Keşkek
Koyun eti ve buğdayın birlikte pişirilmesiyle harika bir lezzet haline gelen keşkek önemli günlerde ve yöresel düğünlerde sunulan geleneksel bir yemek. Biber ve tereyağı ile daha leziz hale getirilen keşkek Ege'nin önemli lezzetlerinden biri.
Koyun eti ve buğdayın birlikte pişirilmesiyle harika bir lezzet haline gelen keşkek önemli günlerde ve yöresel düğünlerde sunulan geleneksel bir yemek. Biber ve tereyağı ile daha leziz hale getirilen keşkek Ege'nin önemli lezzetlerinden biri.
Taze Fasulye
Zeytinyağlı taze fasulye en ünlü Ege yemeklerinden biri. Tuz, şeker, domates ve zeytinyağı ilave edilerek leziz ve hafif bir yemek olarak pişirilen fasulye Türk mutfağında da hatırı sayılır bir yere sahip. Düşük kalorisi ile de öne çıkan bu yemek sindirim sistemine de yardımcı özellikte.
Zeytinyağlı taze fasulye en ünlü Ege yemeklerinden biri. Tuz, şeker, domates ve zeytinyağı ilave edilerek leziz ve hafif bir yemek olarak pişirilen fasulye Türk mutfağında da hatırı sayılır bir yere sahip. Düşük kalorisi ile de öne çıkan bu yemek sindirim sistemine de yardımcı özellikte.
Barbunya
Hafif ve serinletici bir yemek olan barbunya, Ege yöresinin öne çıkan yemek çeşitlerinden biri. Zeytinyağı ile yapılan barbunya kalorisi ile de sağlıklı beslenmek isteyenlerin ilk tercihlerinden.
Hafif ve serinletici bir yemek olan barbunya, Ege yöresinin öne çıkan yemek çeşitlerinden biri. Zeytinyağı ile yapılan barbunya kalorisi ile de sağlıklı beslenmek isteyenlerin ilk tercihlerinden.
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Türk mutfağının vazgeçilmez ve tadına doyum olmaz lezzetlerinin başında gelen zeytinyağlı yaprak sarma, Ege bölgesinin en bilindik yemeklerinden. Yaz aylarında hafif bir alternatif olması ve soğuk yenmesi ile tadına doyulmayan yaprak sarma kalbinizin Ege'de kalmasına neden olacak cinsten.
Türk mutfağının vazgeçilmez ve tadına doyum olmaz lezzetlerinin başında gelen zeytinyağlı yaprak sarma, Ege bölgesinin en bilindik yemeklerinden. Yaz aylarında hafif bir alternatif olması ve soğuk yenmesi ile tadına doyulmayan yaprak sarma kalbinizin Ege'de kalmasına neden olacak cinsten.