düzenli uyku haberleri sayfasında düzenli uyku hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 4808 düzenli uyku haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bağışıklık sistemi, tüketilen besinler başta olmak üzere birçok faktörden etkileniyor. Özellikle haftasonu ve yaklaşan yılbaşı kısıtlama dönemlerinde evde yapılacak hataların bağışıklık sistemini olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Hilal Karaca, “Yeterli miktarda, çeşitli besin gruplarını tüketmek, bağışıklık hücreleri dahil tüm hücrelerin sağlığı ve işlevi için gereklidir. Uyumakta güçlük çekiyorsanız, yatmadan önce ekran süresini bir saat için sınırlamayı deneyin, çünkü telefonunuzdan, televizyonunuzdan ve bilgisayarınızdan yayılan mavi ışık vücudunuzun doğal uyanma-uyku döngüsünü bozabilir” dedi.
#Beslenme Ve Diyetetik UzmanıGüzellik uykusu dediğimiz terimin aslında bir nedeni var; derin ve dinlendirici bir uykudan uyandığımızda cildimiz esnek, gözlerimiz parlak görünür ve deyim yerindeyse baştan aşağı ışıldarız. Aksine yetersiz ve kalitesiz bir uykudan sonra solgun ve şiş bir yüzle uyanabiliriz. Yetersiz uyku cilde nasıl ve neden etki ediyor?
#Uykunun FaydalarıBir gece uykusuz kalmak ertesi gün yorgun ya da sinirli olmamıza, sürekli uykusuz kalmak ise kronik hastalıklara yol açıyor. İçinde bulunduğumuz Covid-19 salgını sürecinde düzenli uykunun bağışıklık sistemini güçlü tutmak ve enfeksiyon riskini azaltmak açısından önem taşıdığını vurgulayan Sağlıklı Beslenme ve Fitoterapi Uzmanı Dr. Sinan Akkurt, düzenli uyku için önerilerde bulundu.
#Düzenli UykuAkdeniz tipi, bitkisel ağırlıklı, az kalorili beslenmenin ve düzenli tempolu yürüyüşün meme kanserine yakalanma riskini azalttığını söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Eser, Vitamin değeri yüksek sebze ve meyve ağırlıklı beslenmenin meme kanserine karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır. İtalya'da 8 binden fazla kişinin 9.5 yıllık takibiyle yapılan bir çalışmada, çiğ sebze ve zeytinyağı bakımından zengin diyetin meme kanserine karşı koruma sağladığı tespit edilmiştir dedi.
#Prof. Dr. Mehmet EserUyku duygusal etkinliklerin sınırlandığı, tepki gücünün zayıfladığı, hareketimizi sağlayan kasların neredeyse tamamının dinlenme durumuna geçtiği ancak uyandırılabilirlik durumunun her şeye rağmen devam ettiği bir bilinç durumudur.<br><br>Psikolojik rahatsızlıkların uykunun hem kalitesini hem de süresini olumsuz etkilediğini söyleyen Psikiyatri Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, uyku kalitesini artıracak 20 öneride bulundu.
#UykuHer çocuğun uyku düzeni ve süresi birbirinden farklıdır. Bazı çocukların uzun süre uykusuz geceler yaşadığını, bazılarının ise uykularının doğdukları ilk günden itibaren düzenli seyrettiğini söyleyen Psikolog Nur Dinçer Genç, “Anne ve baba tutumlarının, çocukların uyku ile yaşadığı problemler üzerinde etkisi büyüktür. Doğumdan sonraki ilk günlerde, annenin oldukça yorgun olması nedeniyle, bebeği uyutabilmek için kazandırılan bazı alışkanlıklar, ileride uyku ile ilgili sorunlara yol açabilir” diyor.
#Alışkanlıkİyi bir uyku uyumak sadece iyi bir gün geçirmenizi değil, iyi bir hayat yaşamınızı sağlar. Bu nedenle de sandığınızdan çok daha fazla önemlidir. İş hayatınızdaki başarıdan sosyal ilişkilerinize sağlıklı uykunun yararları saymakla bitmez. Eğer siz de sağlıklı uykunun faydalarını biliyor ama bir türlü uyuyamıyorsanız aşağıdaki kurallara dikkat edebilirsiniz.
#Düzenli Uykuİlkbaharın gelişiyle birlikte günlerin uzaması ve havaların ısınması, uyku düzenimizi olumsuz etkileyebiliyor. Bunun en önemli nedeni, kışın kısa ve karanlık günlerinden sonra baharın getirdiği daha uzun, parlak ve ılık günlerin biyolojik saatimizi etkilemesi. İşte tam da bu yüzden ilkbaharın en güzel zamanlarını yaşadığımız bu günlerde birçok kişi, uykuya dalmakta güçlük çekiyor ve uykusuzluk sorunuyla mücadele ediyor.
#BaharSon dönemde artan kalp krizi vakaları, halk arasında Covid-19 aşılarının olası etkileri konusunda endişelere yol açmıştır. Ancak uzmanlar, bu endişelerin bilimsel temelden yoksun olduğunu ve asıl risk faktörünün Covid-19 enfeksiyonu olduğunu vurgulamaktadır.
#1LGS’ye hazırlanan 8’inci sınıf öğrencileri için zaman daralmaya başladı. 15 Haziran’a kadar kalan yaklaşık 2 aylık süreç, yorgunluk ve bahar rehavetiyle birlikte bazı adaylar için zorlayıcı olabilir. Uzmanlar uyarıyor: Yarışın bu son etabında bıkan ve ders çalışmayı bırakan adaylar kaybeder...
#LGSSon günlerde sosyal medyada zıplayan zıplayana… Büyük puntolarla ‘Boyunu uzatmak isteyen bir saat bu hareketi yapsın’ söylemleri ile viral olan bu videolardaki sıçrama hareketinin temeli Doğu Afrika'nın Maasai Kabilesi’ne dayanıyor. Boyları ortalama 190.5 cm olan bu kabilenin üyeleri parmak uçlarında yaptıkları dikey sıçrama ritüelleriyle boylarını uzattıklarına inanıyorlar. Onlar bu hareketleri yüzyıllardır bir ritüel olarak yapıyor ama gerçekten uzun boylarının altında yatan gerçek ne? Genetik mi yoksa bu dansları gerçekten boylarının uzamasına yardımcı oluyor mu? Böyle zıplayarak boy uzatmak mümkün mü? Doç. Dr. Ozan Ali Erdal ile konuştuk
#Boy UzatmaGünlük burç yorumları 18 Şubat 2025 Aygül Aydın yorumlarıyla paylaşıldı. Ay, Terazi burcunda ilerliyor. Eğer başkalarının beklentileri seni aşağı çekiyorsa, onları teraziden indir. Hayatının bu terazisinde, sen hakim olmalısın. Bugün aşk, aile, sağlık, kariyer ve para konularında burcunuzu neler bekliyor? Uzman Astrolog Aygül Aydın 18 Şubat Salı günlük burç yorumları ile okurlarına önemli bilgiler verdi. 18 Şubat 2025 Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçlarını neler bekliyor? İşte günlük burç yorumları 18 Şubat 2025!
#Günlük Burç YorumlarıKanser her geçen gün daha fazla genç kadını etkiliyor. Başta meme kanseri olmak üzere tiroid, rahim ağzı, ince bağırsak ve böbrek kanserleri genç kadınlarda daha fazla görülmeye başladı. Peki bunun sebebi ne? Uzmanlar bir hormonun merkezi bir rol oynadığı düşünüyor.
#Gençlerde KanserHayatın temposu hızlandıkça kaygı hepimizin hayatının bir parçası oldu ancak onun kontrolü ele geçirmesine izin vermek zorunda değiliz. Kaygıyı tamamen ortadan kaldırmak mümkün olmasa da, onunla başa çıkmanın etkili yolları mevcut. İşte bu süreci kolaylaştırabilecek bazı öneriler.
#KaygıyıTüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de nüfus giderek yaşlanıyor ve bu durum hafıza kaybı, düşünme yeteneğinin azalması, dikkat eksikliği ve kişilik değişiklikleri gibi belirtilerle kendini gösteren demans hastalığı ile daha sık karşılaşacağımız anlamına geliyor.
#Buğra BuyrukçuBugün Dünya Prematüre Günü. Doğum 37’nci haftadan önce olursa bebekler ‘prematüre’ olarak dünyaya geliyor. Dünyada her 10 bebekten biri prematüre. Türkiye’de ise bu oran yüzde 12.9. Sağlık Bakanlığı özellikle riskli gebeliklerin dikkatle izlenmesi gerektiğini vurguluyor.
#Dünya Prematüre GünüKısa süreli uyku yoksunluğu bile nasıl göründüğümüzü, hissettiğimizi ve işlevlerimizi etkileyebilirken, uykusuz geçen uzun süreler hem kısa hem de uzun vadeli sağlığımız için daha dramatik sonuçlar doğurabiliyor. İşte 24, 36, 48 ve 72 saat boyunca uyanık kalırsanız olacaklar…
#Uykusuzluğun EtkileriSağlıklı ve genç bir görünüm için göz çevresi bakımı ve dikkatli bir yaşam tarzı gereklidir. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, kadınların ve erkeklerin daha dinç bakışlara sahip olması için neler yapmasını gerektiğine dair önemli bilgiler paylaştı.
#Göz EstetiğiKadınların 35 yaşından sonra yumurta sayısı ve kalitesi ciddi oranda azalmaktadır. Genetik ve çevresel birtakım faktörlere bağlı olarak bu değerlerin bazı kadınlarda daha genç yaşlarda da azaldığı ve erken menopoz sürecinin başladığı görülmektedir. Çocuk sahibi olamama problemiyle doktora başvuran kadınların %10- 30’unda yumurta rezervinin az olduğu tespit edilmektedir. Yumurtalık rezervi 30 lu yaşların başından itibaren azalmaya başlar,40 yaşına yaklaştıkça rezerv kaybı hızlanır.
#Yumurtalık