Şef Mehmet Yalçınkaya’nın Bodrum’daki MYK Denizden restoranındaydım. Mehmet, Kocadon Hotel’in avlusunda yaz kış hizmet veren bu balık restoranına çok özenmiş, menüdeki her detayda bunu anlamak mümkün. Kuru dinlendirilmiş balıklar ve nar gibi kızarmış yumuşak kabuklu mavi yengeçlerin tadıysa hâlâ damağımda.
#Mehmet YalçınkayaBODRUM’un geç de olsa hareketlenmeye, o renkli ve eğlenceli yüksek sezon enerjisini yeni yeni yakalamaya başladığı şu günlerde, yarımadanın dört bir yanındaki farklı mekanlarda partiler, etkinlikler, konserler de tüm hızıyla devam ediyor. Durum böyle olunca da özellikle temmuz ve ağustos ayında Bodrum’a akın edenlerden bize sıklıkla gelen, “Nerede kalalım?”, “Nerede yiyelim?”, “Bu senenin en popüler restoran / beach / hoteli hangisi?” gibi soruların ardı arkası kesilmiyor. Tabii ki farklı beklentilerdeki arkadaşlardan gelen bu sorulara her defasında onların zevk ve ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilmiş cevaplar vererek adeta fahri concierge hizmeti de sunmuş gibi hissediyoruz kendimizi çoğu zaman. Bodrum’da yaşayan kişiler olarak eminiz benzer soru yağmurları size de geliyordur. “Kime nereyi tavsiye etsem beğenir?” diye kafanızı yorup zahmete girmeyin diye, biz sizin için tek tek deneyimleyerek, bu hafta da özellikle damağa olduğu kadar göze de hitap eden şık, kaliteli ve rafine mekanları paylaşmak istedik.
#1DÜNYACA ünlü İtalyan mutfağının bir örneği de şef Vincenzino Scocchia (bilinen adıyla Enzo) tarafından 2018’de Alaçatı’da açılan Da Enzo İl Ristorante... Ülkesi İtalya’da gastronomi okuyup yaklaşık 10’ar yıl Almanya ve Fransa, ardından da Suudi Arabistan’da bulunan Enzo, 2006’dan beri Türkiye’de yaşıyor. Şef Enzo, 45 yıllık mesleki deneyimini, İtalyan mutfağına duyduğu aşkı ve vefayı Alaçatı’da, sahibi olduğu Da Enzo il Ristorante’de sürdürüyor. Da Enzo; şık, nezih atmosferi, birbirinden özel menüleriyle bu sezon da en ilgi çeken mekanlardan. Restoran müdürlüğünde sektörün deneyimli ismi Göksel Özbek, mali işler ve muhasebe bölümünde Uğur Oruç’un bulunduğu mekan, her biri işinin ehli ve güler yüzlü 90 kişilik ekibiyle yerli-yabancı turistleri birbirinden keyifli sofraların lezzet karnavalına çağırıyor.
#1Çeşme deyince aklınıza ilk sörf geliyor ama rüzgârın iyi geldiği başka bir şey daha var burada, o da yelken yarışları. Önceki hafta gelenekselleşen yarışları izlerken tadı hafiften hissedilen sonbaharı burada karşılamak isteyenlere bir de rehber hazırladık. Eğer aklınızda İzmir taraflarına gidip güzün keyfini çıkarmak varsa ortağım, yazar Serda Büyükkoyuncu ile hazırladığımız listeye bir bakın. Yarımadanın en gözdeleri bu rehberde; umarım size de ilham verir.
#HürriyetAHHH sonbahar... Yaz mevsiminin son dönemine girdiğimiz bugünlerde bir hüzün kaplar içimizi... Biten aşklar, kış korkusu, yeni başlangıçlar... Ttüm bunların terapisi ise keyifli bir mekanda roka+balık... Henüz melankoli kanımıza işlemeden hazırlıklarımızı tamamlayalım istedik ve keyifli bir dosya hazırladık. İşte, Çeşme’nin balık konusunda en iddialı restoranları ve sizler için birkaç tüyo...
#1Her hafta Çeşme’ye değer katan isimlerle bir araya geliyoruz. Bu haftaki konuğum Çeşme’de balık restoranı denince akla gelen başarılı işletmeci ve yatırımcı Mert Mert... Kendisiyle, geçtiğimiz hafta 1’inci yaşını kutlayan yeni sea food&coctail markası Amavi’yi konuştuk.
#1Yaz mevsimiyle özdeşleştirilen yerlere kışın, ilkbaharın başlangıcında ya da sonbaharda gitmeyi, sokaklarında dolaşmayı, hafiften üşümeyi, o boş ve terk edilmiş hallerini her zaman sevdim. Yerleşikler nasıl vakit geçirir, tüm yıl açık restoranlar nasıl ayakta kalır gibi detayları hep merak ederim...
#Müge AkgünRamazan ayında sofraların olmazsa olmazı; kırmızı et. Fiyatları malum ama yine de vazgeçmek mümkün değil. Peki "altın değerindeki" et nasıl saklanmalı, nasıl pişirilmeli? İşte lezzetli, hazmı kolay et tarifi ve dünyada yükselen trend Wet Aged: Yani ıslak dinlendirme...
#Dry AgedTürk mutfağında kebabın yeri her zaman ayrı olmuştur. Hatta Türkiye denince akla ilk kebap gelir. İskenderler, köfteler, Adanalar, Urfalar… Fakat şimdi klasik kebap noktalarına alternatif bir akım var: Steakhouse mekanları! Özel yemlerle beslenen hayvanların en lezzetli yeri olan sırt kısmından hazırlanan etler kendine has yöntemlerle pişiriliyor. Bunu da yeni nesil et uzmanları yapıyor. Dumanı üzerinde steakler, parça etler, bonfileler ve çok tercih edilen burgerler! İşte Reztoran’ın sizler için seçtiği, İstanbul’daki 7 steakhouse adresi.
#SteakhouseHırçın dalgalar, dev basamaklar, dünyanın en meşhur gemisi, havada mis gibi ekmek kokusu... Burası Kuzey İrlanda. Geride bırakılmaya çalışılan dertlerle dolu bir tarih de burada, ancak çocukların hayal edebileceği kadar dertsiz tasasız çayırlar da. Bir kenara not edin, 2016 onun yılı olacak.
#Kuzey İrlanda Gezisi