Hurriyet.com.tr/EKONOMİ
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2017 10:54
Ramazan ayında sofraların olmazsa olmazı; kırmızı et. Fiyatları malum ama yine de vazgeçmek mümkün değil. Peki "altın değerindeki" et nasıl saklanmalı, nasıl pişirilmeli? İşte lezzetli, hazmı kolay et tarifi ve dünyada yükselen trend Wet Aged: Yani ıslak dinlendirme...
Amerika'da yapılan bir araştırma; Dry Aged yönteminin, sağlığa zararlı olabilecek bakteriler ürettiğini ortaya çıkardı. Dry Aged yani 'kuru bekletme' yönteminde etler marine sistemiyle 20-30 gün bekletiliyor. Araştırma diyor ki; beklerken ette sindirimi zorlaştıran baktiriler türüyor.
Ki zaten, evlerde bu yöntemi uygulamak zor. Ama... Daha lezzetli et için bir yol daha var.
WET AGED YANİ 'ISLAK DİNLENDİRME'...
Bu dinlendirme şeklinde etler vakumlanarak özel dolaplara koyuluyor ve üzerlerine tarih yazılıyor. Bu ayrıntı önemli çünkü et 7-14 gün arası dinlendiriliyor. Sonra kullanılması gerekiyor.
Bazillik Grill Restauran'ın kurucusu Et ustası Şef
Osman Şengül, Wet Aged'e dair bilgi verdi. Şengül; bu yöntemle hazmı kolay, lezzetli et pişirilir diyor. Özellikle de sporculara wet aged'i öneriyor. Çünkü et taze tüketiliyor ve besin değeri daha yüksek oluyor. Şef Osman Şengül "etin kendi tadı bu yöntemle daha çok alınıyor" diyor.