Bugün meslekte 60 yılı geride bırakan duayen gazeteci Güneri Cıvaoğlu ile geçmiş yıllara yolculuk yaptık… Bize İkinci Dünya Savaşı gölgesindeki çocukluğunu, eskinin Babıâli’sindeki ilk iş görüşmesinde sorulan tuhaf soruları ve meslekteki en unutulmaz anılarını anlattı.
#GazetehaberleriTürk milleti dişinden, tırnağından artırarak topladığı parayla bitik donanmasını yeniden ayağa kaldırmak için İngilizlerden iki savaş gemisi almak ister. Paralar peşin verilir ama İngiltere ne parayı ne de gemileri teslim eder. Bugün sularımızda yüzen ‘Reşit Paşa’ ise bu gemilere mühimmat ve destek gemisi olarak satın alınır. Ben de Reşit Paşa gemisine konuk oldum, geçmişe isyanla dolu bir yolculuk yaptım.
#SeyahatMilli Piyango İdaresi, eğitim alanında ülkeye kazandırdığı “değerler” yatırımına devam ediyor. 1990 yılından bu yana, üç rehabilitasyon merkezi, altı yurt ve 28 okulu ülkeye kazandıran İdare, halihazırda iki öğrenci pansiyonu, ikisi yurt binalı altı lisenin yapımına da devam ediyor.
353. baskı yaparak alanında dünya rekoru kıran, korsan basımıyla satışı 5 milyona ulaşan ’Şu Çılgın Türkler’in yazarı Turgut Özakman, gelecek hafta çıkacak yeni kitabı ’Diriliş’ten bazı bölümleri ve kitabı kaleme alış öyküsünü ilk kez Hürriyet ile paylaştı. İşte, Çanakkale Savaşı ile o zorlu dönemi konu alan ’Diriliş’ten bazı bölümler ve "Yazarken şehitler omuz başımdaydı" diyen Turgut Özakman’la söyleşimiz..
Osmanlı’da kullanılan ‘Sahilhane’nin karşılığı olan yalı, Yunanca’da sahil, deniz kıyısı anlamında bir kelime. ‘İçinden deniz geçen tek şehir’ unvanına sahip olan İstanbul ise yaklaşık 2700 yıllık bir tarihe sahip. Yerleşimin yüzyıllar boyu Sarayburnu-Edirnekapı arasındaki Tarihi Yarımada’da olduğu şehrin boğaz bölgesindeki yapılaşma, Bizans döneminde manastırlar ve balıkçı köyleriyle başlamış. Özellikle Lale Devri’nden sonra boğaz gerdanlığının üzerine inci gibi yalılar dizilmiş...
Milli Mücadele'nin dönüm noktalarından olan ve yurdun işgal edildiği dönemde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Erzurum Kongresi'nin 100. yıl dönümü, coşkuyla kutlanıyor. Cumhuriyetin temellerinin atılmasında önemli yeri olan Erzurum Kongresi, sosyal medyanın da ana gündem konularından biri oldu. İşte, Erzurum Kongresi'nin tarihi ve maddeleri
#Erzurum Kongresi'nin 100. YılıSelanik, MÖ 315 yılında Makedonya kralı Kassandros tarafından bugünkü Thermi'de kurulmuştur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bir dönem Osmanlı'nın da eline geçen Selanik için 'Keşke Selanik'i de misak-ı milli sınırları içerisine alabilseydik' diyerek kentin Türkler için önemini vurgulamıştır. Peki, Selanik ne zaman kaybedildi?
#Selanik Ne Zaman KaybedildiTanınmış oyun yazarı, sanatçı Bilgesu Erenus’un “Yaftalı Tabut” adlı oyunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nca repertuara alındı. Oyun, Türkiye'nin önemli sosyalist teorislenlerinden Doktor Hikmet Kıvılcımlı'nın yoldaşı Vatan Partisi kurucularından Fatma Nudiye Yalcı'nın hayatını anlatıyor.
#Hikmet KıvılcımlıMilli şair Mehmet Âkif’e soruyorlar, “Tarih tekerrür eder mi?” Şair şöyle yanıt veriyor: “Hiç ibret alınsa tekerrür eder mi?” Mehmet Âkif bugün hayatta olsaydı, son yıllarda yaşadığımız olaylar hakkında ne düşünürdü? Ergenekon soruşturması, darbe iddiaları, ıslak imza, kozmik oda, Balyoz planları, EMASYA tartışmaları vs... Şair kuşkusuz derdi ki, “Ama biz bunların benzerini aynen yaşadık.” Nasıl mı? Okuyacağınız bugün yaşadıklarınızdır...