Güncelleme Tarihi:
Kurum, yeni dönemde de yapımı planlanmış 5’i pansiyonlu, 3’ü kapalı spor salonlu sekiz lise ve iki öğrenci yurdu ile ilgili hazırlık çalışmalarına devam ediyor.
Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Recep Biçer, faaliyetlerini geliştirmek suretiyle gelirlerini daha da artırmayı amaçladıklarını, ancak bunu ‘Kurumsal Sosyal Sorumluluk’ anlayışı içerisinde, toplumun örf adetlerini göz önünde tutarak yerine getirmeye çalıştıklarını belirtti.
Aşırıya kaçılmıyor
Kurumsal sosyal sorumluluk çerçevesinde, şans oyunlarının iştirakçilerin bütçelerini zorlamadan makul ölçülerde oynamalarını çok önemsediklerini ve satış-pazarlama planlarını bu ilkeye göre oluşturduklarını bildiren Biçer, “İştirakçilerimizin idaremizce oynatılan şans oyunlarında aşırıya kaçmaması, bu ilkeyi uygulamakta olduğumuzu kanıtlamaktadır” ifadesini kullandı. Biçer, mevcut oyunları geliştirerek daha ileri bir seviyeye taşımak, katılımcıların beklentilerini karşılayacak şekilde yeni oyunlar ve girişimler başlatarak şans oyunlarından elde edilen gelirleri kurumsal sosyal sorumluluk ilkesi çerçevesinde artırmak stratejisini benimsediklerini vurguladı.
Talih Kuşu’nun tarihi gelişimi
MİLLİ Piyango İdaresi’nin tarihi Osmanlı İmparatorluğu dönemine dayanıyor. İlk piyango, savaş gemileri tedariki amacıyla ‘Donanma Cemiyeti’ tarafından düzenlendi. Cumhuriyetin ilanından sonra 1926 yılında piyango tertip ve keşide etme hakkı ‘Türk Tayyare Cemiyetine’ verildi. Sonrasında 3670 sayılı Kanunla 1939 yılında kurulan ve 1988 yılında 320 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile bugünkü yapısına kavuşan Milli Piyango İdaresi, karşılığı nakit olan çekilişleri planlamak ve düzenlemek, karşılığı nakit olmayan çekilişlere izin vermeyi amaçlıyor.