Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, aç kalan domuz sürüsü yiyecek bulmak amacıyla şehir merkezinde bulunan bir süpermarketin otoparkına inerek yeşillik alanı talan etti. Yemek bulamayan domuzlar market çalışanları tarafından kovuldu.Olay, saat 19.30 sıralarında Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan bir süpermarketin otoparkındaki yeşillik alanda meydana geldi. Dağlık alanda aç kalarak şehre inen 8 domuz, yemek bulmak için süpermarketin önünde bulunan otoparka girdi. Alışverişe gelen bir vatandaş yeşillik alanı talan eden domuzları görünce durumu cep telefonunun kamerasıyla görüntüye çekerek sosyal medya hesabında, Burası şehrin merkezi, artık bunlar iyice yüzsüzleşti şehre inmeye başladı notuyla paylaştı. Yarım saat süreyle yeşillik alanı talan eden ve otoparkta dolaşan domuzlar, süpermarketin güvenlik personeli tarafından kovuldu. Domuzlar dağa doğru koşarak gözden kayboldu.
#MuğlaNihat Hatipoğlu, izleyenlerin sorularını cevapladığı bölümde yine ilginç bir soru ile karşılaştı. Sıkı bir Minecraft oyuncusu olan küçük izleyici, Nihat Hatipoğlu'na oyunda domuz avlayıp, avladıkları domuzu yiyenler olduğunu, bunun günah sayılıp sayılmayacağını sordu.
#DomuzZüleyha Dikbaş bisikletle yöneticilik yaparken tanışmış. Ali Şahin 50 yaşında başlamış bu spora. Emel Aksoy Şahin 17 kilo vermiş... Şimdi aynı takımdalar. Bisiklete gönül verenlerle Gran Fondo yarışı için gittikleri Ankara’da konuştuk.
#BisikletAlmanya’da 1916’da askeri eğitim alan Şehzade Ömer Faruk’un hafta sonu maceralarına dair renkli detaylar Alman askeri arşivlerinden çıktı. Şehzade, Berlin sosyetesiyle kaynaşabilmek için dönemin ünlü mekânlarından Palais de Dance’da bir cumartesi gecesi loca ayırmış.
#AlmanyaBrezilyalı şef Janaina Torres, World’s 50 Best Restaurant’s tarafından geçen yıl Latin Amerika’nın En İyi Kadın Şefi seçilmişti. Özellikle atıksız yaklaşımıyla adından söz ettiren restoranı A Casa do Porco yine aynı listede geçen yıl dünyanın 12’ncisiydi. Bu yıl unvanını Dünyanın En İyi Kadın Şefi’ne yükselten ‘Leydi Jaguar’ lakaplı Janaina Torres “Gelenekleri, malzemeyi korumayı ilke edinen üreticilerle çalışıyorum. İnsan ve hayvan refahına saygıyı değerli buluyorum” diyor.
#Janaina TorresDomuz balığı, bir çeşit balık türüdür. Domuz balığı olarak da bilinen balık türünün gerçek ismi ise, Çütre balığıdır. Bu balık türünün en önemli özelliği çok inatçı bir yapıya sahip olmasıdır. Domuz Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Çeşit çeşit şarküteri, peynir, yeşillik, sebze ya da sos... Elimizin altında hangi malzeme varsa iki dilim ekmek arasında pratik bir öğüne dönüştürdüğümüz sandviçler yegâne kurtarıcımız. Dün Dünya Sandviç günüydü, biz de d.ream restoranlarının marka şefi Pınar İshakoğlu’ndan özel tarifler aldık.
#GastronomiYemek yemek, insanoğlunun yaşamını devam ettirebilmesi için ihtiyaç duyduğu en önemli olgudur. Yemek ile ilgili alışkanlıklar toplumdan topluma farklılıklar göstermektedir. Bu tür alışkanlıklar o toplumun kültürel bir parçasıdır. Toplumun yaşam şekli, o toplumun beslenme kültürünü yansıtmaktadır. Yaşam şeklinin değişmesi, beslenme alışkanlıklarının ve kültürünün değişmesinde önemli bir etkendir. Türk Mutfak kültürü denildiğinde, Türkiye toprakları üzerinde yaşayan insanların tüketmiş olduğu yiyecek ve içecekler ile bunların hazırlanmasında, pişirilmesinde ve saklanmasında kullanılan araç gereç ve teknikler anlaşılmalıdır. Türk Mutfak kültürü, dünyanın en önemli mutfakları arasında yer almaktadır.
#MutfakRüyada görülen hayvanlar ve bir takım simgelerin ne anlama geldiği internette sıklıkla aranan konular arasında yer alıyor. Bunlardan biri de rüyada domuz görmek. Peki Rüyada domuz görmek ne anlama gelir? Rüyada domuz yavrusu görmenin tabiri nedir?
#Rüyada Domuz KovalamakToskana’nın her köşesi ayrı bir cevher. Masalsı güzellikteki yolları, tarihi taş binaları, dünyaca ünlü bağları ve zeytinlikleri başka bir evrene ışınlanmış hissiyatı veriyor. Bölgede gezerken huzur ve mutluluk aşılayacak kişisel rotanızı oluşturmaksa ayrı bir macera... İşte benim hayal gibi lezzetlerle dolu üç otellik rotam.
#Ebru ErkeOm, elektrik direncinin kısaltması olan Ohm kelimesinin yerine kullanılır. Eski Türkçede ise Om, kemiklerin ucu manasına gelir. Om ile başlayan ve günlük hayatta sıklıkla kullanılan kelimelerden bazıları şunlardır: 1- Omuz 2- Omurga 3- Omurilik 4- Omuzdaş. Sonu om ile biten kelimeleri sizler için derledik.
#EğitimAslanlar, yaşadıkları habitatların en güçlü canlılarından biridir. Bu nedenle pek çok hayvanı rahatlıkla yiyebilirler. Sizler için merak edilen aslanlar ne yer, yavru aslan nasıl beslenir ve aslanların en çok sevdiği besinler nelerdir detayları ile derledik.
#Aslanlar Ne Yer?Yaz geldi, artık parklarda ya da ormanlık alanlarda daha çok vakit geçiriyoruz. Ülkemizin yeşil alanlarında azımsanamayacak sayıda zehirli bitki bulunuyor. Bu bitkilere herhangi bir şekilde temas etmek, ölümcül sonuçlara dahi yol açabiliyor. Peki yaşam alanlarımızdaki zararlı bitkiler hangileri? Daha çok nerelerde bulunuyorlar? İşte uzak durmanız gereken türler…
#BitkilerBuzdolabında güzelce soğutulmuş halini yemenin keyfi hiçbir şeye benzemese de taze kayısıyla sorbeden reçele, ters-yüz kekten crumble’a çeşit çeşit tatlı yapmayı çok seviyorum. Tezgâhlardan kalkana dek et yemeklerine ve salatalara katmayı da ihmal etmiyorum. İncik ve kuskusla yaptığım kayısı salsalı yemeğimi mutlaka deneyin.
#SorbeGüneydoğu mutfağının ayrılmaz bir parçası çiğköfte... Ama Türkiye’nin batısında hep küçük görüldü; çiğköfte denince akla ‘İbo şov’, ‘tavana yapıştırma’ gibi küçümseyici imgeler geldi. Ardından çiğköfteden et çıkarıldı, gerçek çiğköfteyi tanımlamak için ‘etli çiğköfte’ demeye başladık. Ülkemizde çiğköftenin etle yapıldığını bilmeyen bir nesil var artık... Üstelik tüm bunlar olurken kimse mutfağımıza ve dolayısıyla kültürümüze verilen zarardan bahsetmedi... Bırakalım iki farklı versiyonu bulunsun piyasada... Kazanan Türk mutfak kültürü olur!
#ÇiğköfteRotanızı dilediğiniz gibi seçebildiğiniz, yürüyerek ulaşmanın mümkün olmadığı muhteşem koyları keşfedebildiğiniz, tam bir dinlenme ve kendine zaman ayırma tatili mavi tur. Günübirlik tekne turlarından oldukça da farklı. Yelken, deniz, güneş üçlüsünü görünce hemen ‘Vız gelirdi her şey inan bana’ diye mırıldanmaya başlıyorsunuz. Sonra da ver elini Göcek, Kaş, Bodrum, Fethiye...
#SeyahatSon dönemde, başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerde yaşayan birçok kişi tinyhouse sahibi olma hayalinin peşinden koşuyor. Deprem korkusu yaşayanların, büyükşehirlerin yıpratıcı ortamından uzaklaşmak isteyenlerin hem aklında hem dilinde, “Bir arsa alayım, üzerine plakalı bir tinyhouse koyayım, keyfime bakayım” cümlesi var. Peki bu iş bu kadar basit mi? İşte bunun cevabını uluslararası bir şirketin Türkiye temsilciliğinde çalışan Erdinç Karataş ve eşi Gülnur Hanım’ın deneyimlerinden öğreneceğiz...
#TınyhouseAkdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, deprem bölgesinde dış ortamda kalan insanların, leptospira cinsi bakteriyle enfekte olmuş hayvanın idrarıyla kirlenmiş su veya toprağa temas edilmesiyle bulaşan, 'bataklık ateşi' olarak bilinen weil hastalığına maruz kalabileceğini belirterek, "Vahşi hayvanlarda, fare gibi kemirici hayvanlarda weil hastalığı görülebilir. Hastalık karaciğer, böbrek yetmezliğine neden olabilir" dedi.
#Deprem Bölgesi