Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İskender Gün, "İstanbul’dan gelen 15 yaşındaki bir kız çocuğu, 30'dan fazla kişiye burada hastalık etkenini bulaştırmış. Bütün akrabalarını ziyaret etmiş, hepsinde kalmış. Bu filyasyon ile ancak ortaya çıkarılabilen bir durum" dedi.
#KayseriAntalya’nın koynunda olan bir antik kent, Perge’yi ziyaret ettim. Her gidişimde, yeni bulgular beni ziyadesiyle heyecanlandırıyor. Ama bu gidişim, Perge kazısının 75. yılı nedeniyle oldu. Evet, çoğumuzun bir ömür boyunca belki de ulaşamadığı bir zaman dilimi, 75 yıl... Dile kolay.
#ANTALYACumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'ne katıldı. Yerli aşı çalışmaları hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Şu anda üç yenilikçi aşı adayımız, faz çalışmalarına başlama arifesindedir. Mevcut inaktif aşılarından daha aktif olma potansiyeline sahip bir aşımızın çalışmaları hızla devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, Amerika ve Çin'den sonra Kovid-19 konusunda en çok aşı projesi yürüten 3'üncü ülke durumundayız'' dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanGÜMÜŞHANE’nin Taşköprü Yaylası’nda yasal izinle yapılan define kazısı sonucu yok olan ve eski haline dönüştürülmesi için su takviye edilen Dipsiz Göl, kış aylarında biriken ve buz tutan karın erimesi ile su tutmaya başladı. Yayladaki doğal kaynaktan borularla su takviyesi yapılan gölde, su seviyesi 2 metreye ulaştı. Canlı yaşamın geri döndüğü gölün, yaklaşık 1 ay içerisinde eski haline dönmesi bekleniyor.
#GümüşhaneHerkesin aklına ilk gelen soru, “Antarktika çok mu soğuk?” oluyor. Evet, soğuk. Kışın eksi 85’i buluyor. Allah’tan yanımıza biraz Antep fıstığı, İslahiye üzümü ve kırmızı Antep biberi almıştık. Bunlar soğukta içimizi ısıttı. Turistik bir yer değil, en fazla penguenlerle fotoğraf çekebilirsiniz! İnternet bağımlıları için hayat zor, TV, radyo, internet yok.
#AntarktikaTOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nden (ETÜ) Prof. Dr. Saleh Sultansoy, Isparta'da, 30 Kasım 2007'de, Prof. Dr. Engin Arık ve beraberindeki akademisyenlerle birlikte toplamda 57 kişinin hayatını kaybettiği uçağın, yüzde 99 oranla düşürüldüğünü iddia etti. Prof. Dr. Sultansoy, "O uçak düşürülmeseydi, Türkiye bugün CERN'de asil üye olurdu. Türkiye toryum yarışında dünyada liderler arasında olurdu. Türk Hızlandırıcı Kompleksi ve Türk Bilim Kenti kurulurdu" dedi.
#Antalyaİzmir’den bildiriyorum ama Alaçatı’nın beach’lerinden ya da Çeşme’nin kulüplerinden değil, Milattan Önce 1000’inci yılda kurulmuş bir antik kentten... Büyük İskender’in rüyasına giren tanrıçaların “Burada yaşayanlar 4 kat daha mutlu olacak” dediği bugünkü İzmir’in ilk temellerinin atıldığı yer. Üzerine Osmanlı ve Cumhuriyet’in geldiği, farklı dönemlerin aynı anda izlendiği bir açık hava müzesi... Demirören Grubu ve Total’in 11 yıldır desteklediği kazı alanını Doç. Dr. Akın Ersoy’la birlikte gezdim.
#Smyrna Antik KentiYüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 YemeğiDEVLET işlerinde ‘danışmanlık’ kavramı hiç son dönemdeki kadar öne çıkmamıştı. Siyasetçiler, artık danışmanlarıyla birlikte konuşulur oldu. Bir devlet adamının danışmanları ile başka bir devlet adamının danışmanları arasındaki atışmalar, kavgalar da hiç bu kadar gündem olmamıştı.
#Başbakan Ahmet DavutoğluBingöl'e bağlı Sarıçayır köyüne 2 Eylül'de düşen meteor parçalarının değerli olduğu iddiaları üzerine vatandaşlar, zengin olma hayaliyle bölgede göktaşı aramaya başladı. Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İskender Demirkol yaptığı açıklamada 'Bulunan taşları satın almak üzere Rusya'dan, Almanya'dan çeşitli ülkelerden gelip 35 dolardan 50 dolara kadar aldıklarını biliyoruz. Bu şekilde köy halkına da büyük bir katkı sağladığını duyuyoruz. Bizim için bilimsel köylülerimiz için de ekonomik açıdan gerçekten faydası olduğunu düşünüyoruz' dedi.
#MeteorEYÜP BELEDİYESİ TARAFINDAN SİYER VAKFI’NIN KATKILARIYLA ORGANİZE EDİLEN 12'NCİ ULUSLARARASI EYÜP SULTAN SEMPOZYUMU 6 - 8 KASIM TARİHLERİ ARASINDA EYÜP KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ. SEMPOZYUMA, BAŞTA MISIR VE SUUDİ ARABİSTAN OLMAK ÜZERE ÇOK SAYIDA ÜLKEDEN PROFESÖRLER KONUŞMACI OLARAK KATILDI. SEMPOZYUMA İLİM ADAMLARININ YANI SIRA VATANDAŞLAR DA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ.