diyet tatlı önerileri haberleri sayfasında diyet tatlı önerileri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 130 diyet tatlı önerileri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İstanbul’da termometreler 38-39 dereceyi gördü ama hissedilen en az 50 derece. Afrika ve Basra Körfezinden gelen sıcak hava dalgası nemle birleşince özellikle ülkenin Batı kesimlerinde neredeyse nefes alınmıyor. Gölgesinde serinleyecek ağacın pek fazla olmadığı, binaların “Çin seddi” gibi denizin önünü kapattığı İstanbul başta birçok büyükşehirde durum aynı: “Kavruluyoruz.” Ve dahası sıcak havanın sadece bedenle değil psikiyatrik duygu durumla da ilişkisi var. Ben değil Prof. Dr. Arif Verimli söylüyor: Bu aralar daha agresif, daha mutsuz, daha telaşlı ve tedirgin iseniz, kalbiniz normal ritminden hızlıysa aman dikkat! Tehlike altındasınız. İklim Bilimci, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu’nun da yıllardır dillendirdiği ama sesini duyuramadığı bir konunun da altını çiziyor Prof. Dr. Verimli: “Sıcak hava da soğuk hava gibi afet sayılsın.”
#İstanbulİshal, vücudun dengesini bozan ve günlük hayatı olumsuz etkileyen bir rahatsızlık. Genel olarak da birkaç gün içinde kendiliğinden geçen bir durumdur. Faka birkaç günden fazla sürerse farklı sorunların habercisi olabilir. Tedavi sürecinde de dikkat edilmesi birkaç nokta vardır. Peki ishal nasıl geçer? İshale ne iyi gelir? İşte ishal nedenleri ve yetişkinlerde ishale iyi gelen yiyecekler...
#İshale Ne İyi Gelir?Sınav döneminde beslenme, pek çok yönüyle başarıya etki ediyor. Beynin hangi besin öğelerini alacağı konusunda oldukça seçici olduğunu söyleyen Doç. Dr. Haluk Saçaklı, gıdalarının türünün yanı sıra miktarının ve kalitesinin de beynin gelişimini, zihinsel performansını etkileyeceğini ifade ederek Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek öğrencilere beslenme tavsiyelerinde bulundu.
#KahvaltıKurabiye, cips, meyve, kuruyemiş, kek, süt, patlamış mısır, çikolata... Pek çoğumuz atıştırmalıklara dayanamıyoruz! Kimimiz az, kimimiz çok yiyoruz ama ağzımıza bir şeyler atmadan duramıyoruz. Peki, bu yararlı mı zararlı mı? Az mı atıştırmalı yoksa sık sık mı? Neyi ne kadar yemeli? Diyetisyen Ceren İşeri atıştırmalıkların ve onları yeme sıklığının kişilere özel olarak belirlenmesi gerektiğini vurguluyor. Psikolog Dr. Hilal Çerçel, pandemi döneminde çok sık yemeye başlayan ama az hareket eden çocuklar konusuna dikkat çekiyor.
#AtıştırmakSütlü, beyaz, ruby ve bitter...Çoğu zaman günah keçisi olarak gördüğümüz ve yemekten kaçındığımız çikolata, aslında düşündüğümüz gibi zararlı olmayabilir mi? Mesela diyet ve beslenme uzmanı Elif Nida Zafer “Mutluluk hormonunu harekete geçirip depresyonu önlüyor” diyor. Yarın Bitter Çikolata Günü. Bu vesileyle uzmanların görüşlerine başvurduk, ünlü şeflerden farklı tarifler topladık. Çikolatanın en sağlıklı çeşidi ‘bitter’in cildimize faydalarını da unutmayıp bakım kürü tarifleri de verdik.
#GazetehaberleriÇağımızın yaygın görülen ve giderek artan hastalıkları arasında bulunan diyabet yani halk arasında bilinen adı ile şeker hastalığı insülin hormonunun eksikliği veya etkisizliği sonucu kan şekeri yükselmesi ile seyreden, kronik ve ilerleyen bir hastalıktır. Peki diyabet neden olur? Diyabetin belirtileri nelerdir? Diyabet hastaları nasıl beslenmelidir? Dahiliye Uzmanı Rıfat Bozkuş yetişkinlerde diyabeti açıklarken, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Melis Bayram Şirinoğlu çocuklarda diyabeti açıkladı. Diyetisyen Nurdan Balakçı ise diyabet hastaları için beslenme önerilerinde bulundu.
#DiyabetBu sene birbirimize değil, daha çok ekranlara baktık! Biz de Hürriyet Hafta Sonu Ekleri olarak bu bir yıl içinde pek çok kez dijital dünyadaki en iyi uygulamaları, programları, kanalları listeledik. Şimdi de onlardan yola çıkarak bir yıl sonu seçkisiyle, 2020’nin en iyileriyle karşınızdayız. Her ilgi alanına uyacak bir listemiz var.
#GazetehaberleriBeslenme alışkanlıklarımız her yıl biraz daha değişiyor. Yepyeni ürünlerle tanışıyor, hep hayatımızda olanları daha fazla önemsemeye başlıyor ya da gerekiyorsa onlarla vedalaşıyoruz. Bu yılki en önemli trend, artan çevre hassasiyetiyle birlikte beslenirken artık sadece kendimizi düşünmememiz ve doğaya hiç olmadığı kadar önem vermemiz olacak.
#Mood-FoodKış aylarının gelmesi ile birlikte vucut bağışıklığını güçlendirmek, ısısını arttıracak besinleri tüketmek önemli hale geliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Sevil Nas Şan, acı biber, havlıcan ve taze zencefilin vücut ısısını yükseltmede çok etkili besinler olduğuna dikkat çekti.
#BeslenmeSonbaharı çok severim, hüzün-hazan mevsimi asla demem. Benim için hep başlangıçtır ama bu kez biraz daha farklı geçiyor. Sanırım mevsimler de çağın karmaşasına ve hızına uydu. Belki de yaşamın temposu gibi başlangıçlar ve bitişler, açılışlar ve kapanışlar, sevinçler ve hüzünler bir arada.
#Müge AkgünRamazan boyunca günlük öğün sayısının azalması ve beslenme düzenindeki değişiklikler sebebiyle kişi, bayramda psikolojik olarak daha fazla yeme eğilimine giriyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Berna Ertuğ, Ramazan ayı sonrasında nasıl beslenilmesi gerektiği hakkında bilgi verdi.
#Ramazan BayramıBu yıl 29 gün sürecek olacak ramazan ayında kilo vermeye devam etmek veya kilosunu korumak isteyen vatandaşlar, internet üzerinden sorularına yanıt arıyor. Peki, ramazan ayında diyet yapılır mı? Ramazan ayında kilo vermek için neler yapılabilir?
#Ramazan Ayında Diyet Yapılır MıRamazan ayında kilo nasıl verilir sorusu, ibadetlerini yerine getirirken aynı zamanda fiziklerini korumak isteyen birçok kişinin gündeminde yer aldı. Beslenme seçeneklerini doğru planlayarak kilo verme imkanından yararlanmak isteyen birçok kişi, internet üzerinden sorgulamalarını gerçekleştiriyor. Peki, Ramazan ayında nasıl kilo verilir? İşte, uzmanlardan alınan bilgilere göre o detaylar
#RamazanBarilla Gıda ve Beslenme Vakfı'nın (BCFN) The Economist Intelligence Unit (EIU) işbirliğiyle hayata geçirdiği Gıda Sürdürülebilirlik Endeksi’nin 2018 verileri açıklandı. Dünya nüfusunun beşte dördünü ve gayrisafi küresel hasılanın yüzde 90’ından fazlasını temsil eden endekste, bu yıl ölçümlenen ülke sayısı ise 34'ten 67'ye çıkarıldı. Üç temel başlıkta, 38 gösterge ve 90 kriter üzerinden yapılan değerlendirme sonucu Fransa, gıda sürdürülebilirliği alanında hayata geçirdiği uygulamalarla endeksin lideri oldu. Endekste Hollanda ikinci, Kanada üçüncü, Finlandiya dördüncü, Japonya beşinci olurken, Birleşik Arap Emirlikleri ise listenin sonunda yer aldı.
#BarillaYemek çeşitleri ve yemek hazırlama teknikleri ailelerin sosyo-ekonomik ve kültürel durumlarına göre farklılık gösterse de Ramazan ayında sadece iftar ve sahur olmak üzere iki ana öğün yapılmasının yeterli olduğu düşüncesi toplumda kendine yer edinmiş durumda. Oysa ki iki öğünlü beslenme şekli, bireyin gereksinimi olan besin öğelerini dengeli ve yeterli düzeyde almasını engelliyor.
#Doğru Beslenme Teknikleri