Granola
İçindeki kuru meyveler, kuru yemişler ve yulafla enerjimizi tavan yapan granola, tarçın ve pekmez ilavesiyle tatlı ihtiyacımızı gideriyor.MALZEMELER2 su bardağı yulaf ezmesi1 çay bardağı ceviz içi3 yemek kaşığı çiğ kaju fıstığı1 çay bardağı çiğ badem1 çay bardağı fındık4-5 yemek kaşığı vişne kurusu1 çay bardağı kuru üzüm(çekirdeksiz)4 yemek kaşığı bal1/2 su bardağı üzüm pekmezi1 çay kaşığı tarçınPÜF NOKTASIKullanacağınız kuru yemişlerin çiğ olmasına özen gösterin.NASIL YAPILIR?Ceviz içi, fındık, badem ve kaju fıstığını bir buzdolabı poşetinin içine alın.Bir bardak ya da tokmak yardımıyla iri parçalar haline gelinceye kadar kırın.İri parçaladığınız kuru yemişleri bir kabın içine alın.Üzerine yulaf, bal, pekmez ve tarçını ekleyerek güzelce karıştırın.Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine ince bir tabaka halinde yayın.180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişmeye bırakın.10 dakikanın sonunda çıkarıp spatula ya da tahta kaşık yardımıyla güzelce karıştırın.Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın ve 5 dakika daha pişirin.Çıkarıp karıştırarak oda sıcaklığında dinlendirin.Dinlendikten sonra içine kuru üzüm ve vişne kurusunu ilave edin.Bir kavanozun içinde saklayabileceğiniz, sabah kahvaltılarında afiyetle tüketebileceğiniz granolanız hazır.