Diyabetle mücadele eden çocuklar için Diyabetli Çocuklar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Hatun’dan çağrı: “Bu çocuklar her gün kan şekerini ölçmek için defalarca parmağını delmek zorunda. Oysa sensör teknolojisi ile şeker düzeyini acısız ölçmek mümkün. SGK mümkünse bunu ödemeli.”
#DiyabetGece ve gündüz defalarca parmaklarını delerek akıttıkları kandan glukozlarını ölçüp insülinlerini buna göre vuran ve yemek miktarlarını ayarlayan Tip 1 diyabetli çocuklar şeker düzeylerini parmak delmeden ciltten ölçen ve insülini otomatik veren sensörlerin devlet tarafından karşılanmasını bekliyor. Otomobil alımındaki devlet desteğinin sensörlere kaydırılmasını isteyen çocuklar ve aileleri ‘Parmak uçlarımız bize kalsın; acımız dinsin’ sloganıyla kampanyalar düzenliyor.
#GazetehaberleriArkadaşım Diyabet Kampı’nda buluşan tip 1 diyabetli 90 çocuk, sağlık otoritelerinden insülin pompası ve sensör istedi. Çocuklar, şekerlerini kontrol için her gün defalarca parmaklarını delerek kan ölçümü ve insülin iğnesi yapıyor.
#DİYABETLİ Çocuklar VakfıForma şansı bulamayan ya da az süre alan oyuncularının güçlü Rus ekibi karşısındaki futbolunu çok beğenen Mourinho, “Kendinizi sürekli hazır tuttuğunuzu, iyi çalıştığınızı gösterdiniz. Futbol oynama iştahınız ve isteğiniz gerçekten muazzamdı” diye övdü.
#FenerbahçeGüncel veriler, ailelerde obeziteye dair farkındalığın düşük olduğunu ortaya koyuyor. Oysa uzmanlara göre obeziteyle yaşayan çocuk, önlem alınmazsa erişkinliğinde de aynı sorunla yaşamaya devam ediyor. Ve bu durum tip 2 diyabet ile kalp hastalıkları riskini kat kat arttırıyor.
#Obezite<b><i>Halk arasında “şeker hastalığı” olarak da bilinen diyabet, dünyada adeta bir salgın hastalık gibi giderek daha fazla sayıda insanı etkiliyor. Diyabet tanısı alanlarda düzenli takip edilemeyen ve kontrol altına alınamayan kan şekeri, böbrek yetmezliğinden kalp krizine, karaciğer yağlanmasından körlüğe kadar pek çok ciddi hastalığa yol açıyor.</i></b> <br><br><b><i>Türk Diyabet Cemiyeti uzmanları, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle diyabet, risk faktörleri, gebelikte diyabet, diyabetin takibi ve önemi gibi konularda toplumu bilgilendirmek amacıyla şu önerilerde bulunuyor:</i></b>
#Sponsorlu İçerikT.C. Millî Eğitim Bakanlığı, TOÇEV, Türkiye Diyabet Vakfı ve AstraZeneca Türkiye iş birliğiyle hayata geçirilen “Hey Genç! Harekete Geç!” Projesi, dört yıl süren eğitimler ve ölçümlemeler sonucunda 12 bin 185 gencin katılımıyla tamamlandı. Proje kapsamında düzenlenen değerlendirme toplantısında konuşan TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun, Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz ve AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Ecz. Serkan Barış, hareketsizlik ve diyabet konusunda farkındalık oluşması gerektiğini belirttiler.
#MebKarşımdaki muzip muzip bakan kızın kısa bir süre önce meme kanseri badiresi atlattığına inanmak zor. Melek Tuncel, sol memesindeki büyükçe kitleyi fark ettiğinde henüz 23 yaşında, üniversite öğrencisiydi. Sadece kendisi değil, doktorları bile şaşırdı bu işe.
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türkiye Diyabet Vakfı Ankara Şube Başkanı Prof. Dr. İlhan Yetkin, genç yaştaki diyabet hastalarının bir arada bulunduğu kamp ortamının, hastalığın kontrolünde son derece yararlı olduğunu belirterek, “Ülkemizdeki tüm diyabetli çocukların bu tip kamplardan yararlanması gerektiğine inanıyorum” dedi.
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma, Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Cevdet Erdöl, genel sağlık sigortasının 2006 yılının Şubat ayında çıkacağını belirterek, “Genel sağlık sigortası ile 18 yaşın altındaki herkes sigorta kapsamına alınacak. Böylece 18 yaş altı diyabetli çocuklar ücretsiz insüline ulaşacak” dedi.