Hava soğuyor, kış aylarına merhaba demeye hazırlanıyoruz. Ancak bu mevsim ne yazık ki beraberinde hastalıkları da getirebiliyor. Gecelerin uzun olması, kapalı alanlarda daha çok vakit geçirilmesi ve hareketsizlik tetikleyici unsurlar... Bu aralar mevsimsel hastalıklardan korunmak ve bağışıklığı yükseltmek herkesin önceliği. Benim de şifalı çorbadan altın süte bünyemize güç verecek tarif ve önerilerim var.
#KışGüneş lekeleri UV ışınları ile temas sonucu oluşur. Tekrar tekrar güneşe maruz kalmanın bir sonucu olarak zamanla kademeli olarak gelişebilirler. Bu noktalarda oluşan yaşlılık lekeleri, karaciğer lekeleri ve güneş lentijinleri terimlerini de duyabilirsiniz.
#CiltLenfatik sistem insan vücudunda kan dolaşımına benzer bir şekilde maddelerin taşınması ve vücut savunmasının sağlanması için çalışır. Lenfatik dolaşımı sağlamakta olan lenf damarlarının üstünde kontrol mekanizması olarak lenf bezleri bulunur. Lenf bezleri vücuda ait olmayan maddeleri tanıyarak onları hapsetmek için şişebilir. Lenf bezinin şişme nedenleri ile birlikte tedavisi hakkında ayrıntıları derledik.
Günümüzde ağız kokusu her yaşta görülebilen bir sağlık problemidir. Erkeklerde kadınlara göre daha fazla görülen ağız kokusu çocuklarda da görülmektedir. Bu sebeple ebeveynlerin ağız kokusuna neden olacak şeyleri iyi bilmeleri gerekmektedir. Peki, çocuklarda ağız kokusu neden olur ve nasıl geçer? Çocuklarda ağız kokusuna ne iyi gelir? Sizlere çocuklarda görülen ağız kokusu problemleri ile ilgili merak edilenleri derledik.
#ÇocukÇocuklardaki kulak ağrısı mevsim geçişlerinde ve kış aylarında özellikle artmaktadır. Sürekli olarak karşılaşılan kulak ağrılarında kronik bir durum mevcut olabildiği için bu sürecin takip edilmesi de önemlidir. Bu nedenle de yaşanan kulak ağrısının sebebini net olarak bilmek ve tedaviye hızlı bir şekilde başlamak gerekir. Çocuklardaki kulak ağrısı sebeplerini ve ağrının nasıl geçeceğini sizin için detayları ile derledik.
#ÇocukÇocuklarda kıl kurdu bağırsaklar parazitleri olarak bilinmektedir. Kıl kurdu genellikle enfeksiyonlardan kaynaklanarak ortaya çıkar. Kıl kurdu hastalığı bazı şekillerde kendini belli eder. Çocuklarda kıl kurdu hastalığına dair tüm detaylar.
#ÇocukHalk dilinde kulak ağrısı olarak bilinen otalji, kulağın kendinden kaynaklı olabileceği gibi diğer organların hastalıklarında da görülebilen bir şikâyettir. Günlük yaşantıyı da olumsuz etkileyen geçmeyen, hatta genellikle sol kulak, diş, boyun ve baş ağrısı gibi durumları beraberinde getiren şiddetli kulak ağrısının neden olduğu ve nelerin iyi geldiği de merak ediliyor. Kulak ağrısı için evde kolaylıkla hazırlanabilecek kulak ağrısına iyi gelen formüllere de başvurulabilir. Siz de aynı şikayetlerden mustaripseniz, işte kulak ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer, neden olur? sorularının yanıtları ve kulak ağrısının belirtileriyle birlikte evde doğal yöntemlerle tedavisi...
#Kulak Ağrısına Ne İyi Gelir2020’nin sonuna yaklaşırken hala dünyanın en önemli gündemi Covid-19! Salgın birinci yılını doldururken, ekonomik ve psikolojik problemleri de beraberinde getirdi. Stres nedeniyle pek çok insanın sağlığı risk altında. Periodontoloji Uzmanı Dr. Dt. Çağdaş Çağlar Laçin, pandemi döneminde koronavirüs stresinin ağız ve diş sağlığını nasıl etkilediğini anlattı.
#Diş SıkmaSon dakika haberi... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa'da koronavirüs ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, "Anadolu'da ise ilk zirve eylülde görülmüştü, ikincisini şimdi yaşıyoruz." dedi. Ayrıca grip aşısında kimlere öncelik sağlanacağının detaylarını paylaştı. Sokak kısıtlamasıyla ilgili konuşan Koca, "Özellikle sokağa çıkma yasağını düşünmüyoruz. Ama hareketliliğin artmasıyla birlikte salgının arttığını da iyi biliyoruz." ifadelerini kullandı.
#Fahrettin KocaSeni her gün sırayla birimiz görmeye geldik. Annem, abim, ablam, ben… Belinden alınan omurilik sıvısından testler yapılmaya başlandı. İlk etapta düşünülen ‘herpes ensefaliti’ için antibiyotik tedavisine başlandı. Sonra test sonucu negatif çıkınca (yani sebebi herpes virüsü çıkmayınca), kortizon tedavisine de başlandı. 5 gün sonra beynindeki enfeksiyon arttığı için kortizon tedavisi kesilip ilik tedavisine (IVIG) başlandı.
#HastalıkMikropların yaşamasına izin vermiyor gibi görünen soğuk hava nasıl oluyor da bizi hasta ediyor? Bu sorunun yanıtını Hisar Intercontinental Hospital Kulak Burun Boğaz Hastalıkları, Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Seyhan Alkan’la birlikte aradık…
#Boğaz HastalıklarıSağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.