AÖF'de eğitimini sürdüren öğrenciler için ders materyalleri merak edilen konulardan biri. Anadolu Üniversitesi Dijital Ders Platformu ile çok sayıda ders kitabı, ders sunusu, video, ünite özetleri ve sesli özetlerini güncel olarak ücretsiz bir şekilde öğrencilerin erişimine sunuyor. Peki Açık Öğretim Sistemi Dijital Ders Platformu'na nasıl girilir? DDP nasıl kullanılır? İşte ayrıntılar...
#Anadolu ÜniversitesiAnadolu Üniversitesi, açıköğretim sisteminde bulunan lisans ve önlisans öğrencileri için yaklaşık 30 bin ünite özeti ve sesli derslerin içinde yer aldığı internet tabanlı ‘Dijital Ders Platformu’nu kurdu. Platform, üniversitenin açıköğretim sisteminde bulunan 60’tan fazla lisans ve önlisans programını kapsayarak binden fazla dersi içeriğinde barındırıyor.
#Anadolu ÜniversitesiTürkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ‘2024 Yılı Çocuklarda Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması’ sonucunu yayınladı. Buna göre, 6-15 yaş aralığındaki çocukların, 2021 yılında yüzde 82,7 olan internet kullanımı oranı 2024 yılında yüzde 91,3’e ulaştı. Ayrıca çocukların yüzde 32,6’sı kullandığı akıllı cihazı 30 dakikada bir kontrol ediyor.
#TüikMilli Eğitim Bakanlığınca (MEB), lise düzeyindeki öğrencilerin üniversiteye hazırlık sürecinde hedeflerine daha etkin şekilde ulaşabileceği, yenilikçi ve öğrenme süreçlerini tamamen kendilerine göre şekillendirebileceği bireysel öğrenme platformu MEBİ hayata geçirilecek.
#Türkiye Yüzyılı Maarif ModeliKısa video platformu TikTok, gençlere farklı dünyaların kapılarını aralıyor. Bir şeyler öğrenmelerine, yaratıcılıklarını yönlendirmelerine, ilham bulmalarına yardımcı oluyor. Onları bir topluluğa ait hissettiriyor. Ama pek çok risk de barındırıyor. Uzmanlar “Çare yasaklamak değil, bilinçli kullanmayı teşvik etmek” diyor.
#TiktokSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye sanayisinin dünyanın bütün coğrafyalarına, bütün ülkelerine rekabetçi şekilde ihracat yapabilecek güçte olduğunu belirterek, “Özellikle son 5 yılda milli gelirimiz içerisinde hem toplam sanayinin hem imalat sanayinin payının yükseldiğini gözlemliyoruz. Tabii bizim için en gerek düşük, orta düşük, gerek orta yüksek, yüksek teknolojide 13 yıl boyunca pandemi dönemindeki 1-2 ay hariç neredeyse aralıksız bir yükseliş trendi var.” dedi.
#Mehmet Fatih Kacır6 Şubat depremleri nedeniyle bu yıl ülkece yastaydık. Yaza doğru canlanmaya başlayan kültür-sanat ve spor etkinliklerinde bir arada olmak bir nebze de olsa iyi geldi. Sinemaya gittik; ‘Hayat’, ‘Tanrının Unuttuğu Yer’ gibi başyapıtları izledik. Konserlere, festivallere katıldık; Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı için özel bir şov hazırlayan Edis’le coştuk. Tiyatroyu da ihmal etmedik, Haluk Bilginer ve Zuhal Olcay’ın 20 yıl sonra ‘Kel Diva’da buluşmasına tanık olduk. Brieflyart’taki sergisini gezerken değerli sanatçı Şenol Yorozlu’nun kısa bir süre sonra aramızdan ayrılacağı aklımıza bile gelmedi. Canımız evde oturmak istedi, açtık Murathan Mungan’ın ‘995 km’sini okuduk, Mert Demir’in ‘Ateşe Düştüm’ şarkısıyla hüzünlendik. Akşam olunca Gallada’da güzel bir yemek yiyip arkasından Frankie’de müzik dinledik. İstanbul Modern’in önünden geçerken Renzo Piano imzalı binasını hayranlıkla inceledik. Bu arada spordaki başarılarımız bizi mutluluktan ağlattı. Antalya yine tatil için ilk tercihimiz oldu. Barbie çılgınlığı modayı esir alırken herkesin dilinde iklim değişikliği vardı… Ve elbette bir de şu soru: “Yapay zekâ dost musun, düşman mısın?”
#Melis Yılmaz“Topluma ve çevreye değer yaratmak bizim için çok kıymetliydi. Bunu bir çatı perspektif altında şekillendirdik. Bunun üç ana perspektifi var: İklim, insan ve inovasyon” diyen Borusan Holding İnsan İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş, grubun çalışmaları hakkında bilgi verdi.
#BorusanAmazon Türkiye, Tuzla Belediyesi ve Habitat Derneği ortaklığında İstanbul Tuzla Şelale Eğitim Parkı’nda Teknoloji Sınıfı açıyor. “Teknolojiyle Geleceğe Gülümse” projesi ilk yılında 4 binden fazla gencin bilgisayar bilimi, kodlama, makine öğrenimi ve 3D tasarım becerileri edinmesine yardımcı olmayı hedefliyor.
#Amazon TürkiyeYıldız Teknik Üniversitesi kendi metaverse dünyasını kurdu. Okulun isminden yola çıkılarak ‘Starverse’ adı verilen eğitim gezegenindeki ilk dersi, Rektör Prof. Dr. Tamer Yılmaz verdi. Biz de o derse girdik, öğrencilerin avatarlarıyla binlerce yıl öncesine ışınlanmalarına tanıklık ettik...
#Yıldız Teknik ÜniversitesiMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Öğretmenlerimizin çok daha kolay bir şekilde ders anlatması için destekleyici mekanizmaları devreye sokmaya devam ediyoruz. İnşallah yakın zamanda bir dijital platformu öğretmenlerimizle buluşturacağız. Orada da öğretmenlerin eğitim süreçlerinde öğrencilerin bireysel kazanımlarını değerlendirmesiyle ilgili bir mekanizmaya geçeceğiz” dedi. Bakan Özer, 5’incisi düzenlenen Tarih, Kültür ve Medeniyet Bilinci Semineri’nin ilk gününde 81 ilden katılım sağlayan 500 İlkokul ve Ortaokul yöneticisiyle bir araya geldi.
#Mahmut ÖzerMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bireyselleştirilmiş eğitimi ön plana çıkaran yeni dijital sistemi yakında açıklayacaklarını belirterek, "Bu dijital platformla ilk kez herkes kendi seviyesine göre farklı yardımcı kaynaklarla desteklenebilme imkanına sahip olacak. Öğretmenler de sınıflarında bulunan tüm öğrencilerin girişimlerini, hangi yardımcı kaynaklardan yararlandıklarını ve orada almış oldukları mesafeleri çok rahat bir şekilde izleyebilme imkanına sahip olacaklar" dedi.
#Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖzerÇağ Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Fen Edebiyat Fakültesi öğrencilerine üçüncü sınıfta seçmeli ders olarak sunulan, ITL 314 – Virtual Worlds dersi kapsamında öğrencilere dijital ortamda üç kurumun onayladığı ‘Metaverse Mastery’ sertifikası verildi.
#MetaversMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Faaliyet Planı kapsamında, bu yönde yürüttükleri eğitimleri çok daha sistematik hale getirdiklerini belirterek, "Ara tatil döneminde öğretmenlerimiz için hazırlamış olduğumuz eğitimlerden birini kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık eğitimleri oluşturacak" dedi.
#ÖBATeknoloji ve insanoğlunun beklentilerinin her dönem değiştiğini, değişmeye de devam ettiğini söyleyen İsmail Kızılbay, “Yapay zeka, otomasyon, yazılım, robotik, virüs bilimi bugün telaffuz ettiğimiz geleceğin gözde meslek alanları arasında” diye konuştu.
#1İşitme engelli öğrencilere yönelik dijital bir eğitim platformu kuruldu. Platformun "orgm.meb.gov.tr/icdep" adresinde erişime açıldığını duyuran Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, platformda zenginleştirilmiş ve etkileşimli işaret dili anlatımlı kitap ve animasyonların da aralarında bulunduğu bir içeriğin yer aldığını ifade etti.
#Milli Eğitim BakanlığıPANDEMİNİN ilk günlerinden bu yana takip ettiğim bilim insanları vardı. Onlardan biri de Connecticut’daki Jackson Genomik Tıp Laboratuvarı’nda araştırmalarına devam eden ve Connecticut Üniversitesi’nde hocalık yapan Prof. Dr. Derya Unutmaz oldu.Derya hoca geçen gün Gazete Oksijen’de Ayşe Acar’ın sorularını yanıtladı.
#12021 hiç şüphesiz sanatta NFT yılı oldu. Dijital sanatçı Beeple’ın eserinin 69.3 milyon dolara satılması ile yükselişe geçen NFT satışları, yıl sonunda 246 milyon dolara ulaştı. ABD’nin eski First Lady’si Melania Trump geçtiğimiz hafta, 2 gün önce de ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı NFT platformu kurduklarını açıkladı. Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar ise, Güzel Sanatlar Fakültesi’ne seçmeli ‘NFT’ye Giriş’ dersi konulduğunu duyurdu. NFT birçok açıdan geleneksel sanata rakip gibi duruyor. Peki ama ders olarak okutulabilir mi? NFT gerçekten sanat mıdır?
#NFT