Afyonkarahisar’ın eğitim yatırım bütçesi artırıldı

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisar’ın eğitim yatırım bütçesi artırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2022 13:39

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Afyonkarahisar’ın 2022 yılı eğitim yatırımı bütçesinin 735 milyon liradan 1 milyar 603 milyon liraya çıkarıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Çeşitli programlara katılmak üzere Afyonkarahisar'a giden Bakan Özer, Valilik ziyaretinin ardından katıldığı il eğitim değerlendirme toplantısında kentin eğitim alanında geldiği noktanın ayrıntılı olarak ele alındığını belirtti. Bakan Özer, kentin yeni okul yapımı, mevcut yapıların güçlendirme çalışmaları ve büyük onarımları için kullanılan eğitim yatırımı bütçesinin 735 milyon lira olarak planlandığını, 32 milyon liralık eğitim öğretime hazırlık ödeneği ve 836 milyon liralık yeni yatırım bütçesiyle miktarın 1 milyar 603 milyona çıkarıldığını açıkladı. Rakamların nihai olmadığını, mevcut yatırımların ilerleme seyrine göre desteklerin devam edeceğini belirten Bakan Özer, yatırımlarda en büyük payın güçlendirme çalışmalarına ayrıldığını söyledi. Bakan Özer konuşmasına şöyle devam etti:

Haberin Devamı

24 YENİ OKULU AFYON’A KAZANDIRACAĞIZ
“2022 yılı sonu itibarıyla okullardaki güçlendirme çalışmalarının tamamlanmasını hedefliyoruz. Bu kapsamda yaklaşık 500 milyon liralık bir yatırım bütçesi Afyonkarahisar’a ayrıldı. Bunun yanı sıra okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranlarının OECD seviyesine çıkarılması için bin 710 yeni bağımsız anaokulunu 2022-2023 eğitim öğretim yılı başlangıcına yetiştirdik. Türkiye'de 5 yaşındaki okullaşma oranlarını 10 ay gibi kısa sürede yüzde 78'den yüzde 94'e çıkardık. Afyon'da da bu iyileştirmelerin yüzde 95'ler seviyesine geldiğini gördük ama bunu, 2022 yılının sonuna kadar yüzde 100'e ulaştırmak için tüm Türkiye'ye ilave yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda 17 yeni anaokulunu Afyon'a kazandıracağız. Kente 5 yeni ilkokul, 2 yeni ortaokul daha yapılması için gereken bütçe de mevcut yatırımlara eklendi. Dolayısıyla 24 yeni okulu Afyon'umuza kazandıracağız ve inanıyorum ki hızlı bir şekilde bu yatırımlar realize olup mesafe alınacak. 2023 yılında da çok daha yeni yatırımlarla Afyon ilimizin fiziki mekânlarla ilgili tüm problemlerini ortadan kaldıracağız."

Afyonkarahisar’ın eğitim yatırım bütçesi artırıldı
13’ÜNCÜ GASTRONOMİ ENSTİTÜSÜ AÇILACAK
Afyonkarahisar Belediyesi'nin düzenlediği 4’üncü Uluslararası GastroAfyon Lezzet ve Turizm Festivali açılışında düzenlenen kortej yürüyüşüne katılan Bakan Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde gastronomi enstitüleri açmak için bir seferberlik başlattıklarını söyledi. Başlangıçta planlanan 10 enstitüye Şanlıurfa ve Adana'nın da dâhil edildiğini anlatan Özer, 13'üncü enstitüyü ise Afyonkarahisar'da açmaya karar verdiklerini açıkladı.

Haberin Devamı

İLAVE KAYNAKLAR ULAŞTIRILACAK
Bakan Özer, Afyonkarahisar programı kapsamında 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı’ndaysa kentte görev yapan okul yöneticileri ve öğretmenlerle bir araya geldi. Bakan Özer, salgın sürecinde oluşan öğrenme kayıplarını telafi etmek için üretilen yardımcı kaynakların da ders yılı başlangıcında tüm öğrencilerle paylaşıldığını belirterek, “136 milyon yardımcı kaynağı Türkiye'deki tüm okullarımıza ulaştırdık. İnşallah, ekim ayı içinde 20 milyon ilave yardımcı kaynak ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’müzün göndereceği 4 milyon kaynakla 160 milyon kaynağı tüm okullarımıza, tüm çocuklarımıza eriştirmiş olacağız" dedi. 

Haberin Devamı

YENİ DESTEK PLATFORMU YOLDA
Yardımcı kaynak problemini okul yöneticileri ve öğretmenlerin desteğiyle tarihe gömeceklerini söyleyen Özer, yakın zamanda dijital ortamda bir öğrenci ve öğretmen destek platformunu tanıtacaklarını ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti:

"Artık bireyselleştirilmiş kaynaklara doğru sistemi evirmeye başlayacağız. Her öğrenciye aynı kaynak değil, her öğrenciye ihtiyaç duyduğu kazanımlarla ilişkili şekilde yeni kaynakları elektronik ortamda ulaştıracağız. Öğrenci sayısı 500'ün üzerinde olan okullarımıza ilave temizlik elemanları göndereceğiz. O çalışmamızda sonlara ulaştık. Bu yıl ilk kez her okula doğrudan bütçe gönderdik. Bu kapsamda 3 milyar 900 milyon lira okullara iletildi. Bu miktarın 1 milyar 400 milyon lirası halen okulların hesaplarında hazır. Bu geleneği kökleştirerek, destek miktarını sürekli artıracağız.”

BAKMADAN GEÇME!