Güncelleme Tarihi:
BİR süre önce İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni alan Can Eğitim Grubu bünyesine katılan Doğa Koleji’nin CEO’su İsmail Kızılbay, satış sonrası Ege hedeflerini ve son durumu değerlendirdi. Ege’nin yönetim olarak özel önem verdikleri bölgelerden olacağını söyleyen İsmail Kızılbay, “Ege; kültürü, iklimi, tarımı, sanayisi ve tabii ki doğasıyla son derece özel bir bölge. Nüfus hareketleri, yazlık olmanın çok ötesine geçmiş ilçe ve beldeleriyle tüm yıl hayatın son derece hareketli ve dinamik olduğu bir coğrafyadan söz ediyoruz. Aslında Doğa Koleji’nin eğitim yaklaşımı bu bölgenin kültürüyle fazlasıyla örtüşüyor” dedi.
EGE ÇOK ÖZEL BİR BÖLGE
Ege’de eğitimin öneminin açık ve net olduğuna dikkat çeken İsmail Kızılbay, İzmir’de yoğunlaşan okul sayısının artacağını dile getirdi. “Mevcut kampüslerimiz artan talepler çerçevesinde eğitim, sağlık, güvenlik, konfor ve genel anlamda kalite kavramından taviz vermeden büyüyecek” diyen İsmail Kızılbay, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İzmir örneğinde olduğu gibi kentin son 10 yılda büyüyen ve gelişen bölgelerinde ise incelemelerimiz sürüyor. Kısacası Ege Bölgesi bizim için son derece özel bir coğrafya ve buna bağlı olarak özen göstermemiz gerektiriyor. Doğa Koleji gibi Türkiye’de eğitimde ve pek çok alanında lider olan markanın Ege’de büyümesi, güçlenmesi en doğal hedeflerimiz arasında.”
SPORTİF BAŞARI DA ÖNEMLİ
Ege’de öğrencilerinin akademik, sportif ve kültürel pek çok başarıya da imza attığına dikkat çeken İsmail Kızılbay, “Doğa’nın dünya kupalarıyla bezenen okul sporlarındaki başarısı çoktan tescillendi. Bu takım sporlarının yanı sıra Ege coğrafyasının ve kampüslerimizin sunduğu imkanlarla yelken, yüzme, okçuluk, eskrim, oryantiring, jimnastik öğrencilerimizin başarılı olduğu, milli takımlarda yer aldığı, bizlerin de desteklediği branşlardan bazıları. Yakın zamanda Bodrum Kampüsü öğrencimiz Defne Ünaldı, Türkiye Yelken Federasyonu 2022 TYF Yıldızlar Kupası ILCA Yarışları’nda Türkiye 3’üncüsü olarak Milli Takıma katılmaya hak kazandı. Kendisini Dünya Şampiyonası için Portekiz’e uğurlayacağız. Yine bu sene Okullar Arası İzmir Eskrim İl Şampiyonası’nda Yıldız Erkek ve Küçük Erkek kategorilerinde 2 şampiyonluk kazandık. Ege’de öğrencilerimizin kendilerinin her aşamasında yer aldıkları sosyal sorumluluk projeleri de bir hayli dikkat çekici” ifadelerini kullandı.
DENEYLER DİJİTALE TAŞINDI
PANDEMİYLE birlikte dünya genelinde 1.5 milyardan fazla öğrenci ve yaklaşık 63 milyon öğretmenin uzaktan eğitimle tanıştığını dile getiren İsmail Kızılbay, bu zor dönemde dijital kabiliyet, yetkinlik ve teknolojik altyapının eğitim için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladıklarını dile getirdi. Kızılbay, “Uzaktan eğitimde de Doğa Koleji geçtiğimiz 1,5 senede rekor kırdı diyebiliriz. Ayrıca uluslararası kuruluşlar tarafından verilen 3 değerli ödülle gururlandık. Öğrencilerimiz sadece 2020-2021 eğitim yılında e-Doğa online eğitim platformu üzerinden, 2 milyar 285 milyon dakika sistemi kullandı. 38 milyon 750 bin ders içeriğine erişim sağladı. 14 milyon 562 bin 500 test, 148 milyon 75 bin soru çözdü. 3 bin sanal sınıfta ders işlendi. 5 milyon 700 bin saat canlı ders yapıldı. Velilerimiz; e-Doğa’da 71 milyon 250 bin dakika; öğretmenlerimiz ise 682 milyon 500 bin dakika geçirdi. 280 farklı deneyin sunulduğu VRlab uygulamasında, 70 binden fazla deney yaptı” diye konuştu.
ANAOKULUNDAN
ÜNİVERSİTEYE
BU yıl 20’nci yaşını kutlayan Doğa’nın birkaç ay önce Türkiye’nin önemli vakıf üniversitelerinden İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni bünyesinde barındıran Can Eğitim Grubu’na katıldığını hatırlatan İsmail Kızılbay, yeni süreçle ilgili şu bilgileri paylaştı:
“Doğa Koleji, 20’nci yılında Bilgi Üniversitesi işbirliğiyle mevcut kampüslerini güçlendirecek, yeni kampüslere kavuşacak ve uluslararası akreditasyonlu yeni eğitim modelleriyle öğrencileri tanıştıracak. Doğa Koleji ve İstanbul Bilgi Üniversitesi eğitim politikaları Prof. Dr. Remzi Sanver başkanlığında Yüksek İstişare Kurulu tarafından belirleniyor. Bu işbirliğinin, ulusal ve uluslararası arenada çok daha etkili bir kurum olmamızı sağlayacağına inanıyoruz. İstanbul Bilgi Üniversitesi’yle akademik kadromuzu güçlendirerek uluslararası ve yenilikçi bir eğitim modelleriyle eğitim yolculuğuna devam edeceğiz. Öğrencilerimize sunduğumuz ayrıcalıklı eğitim sistemi, Bilgi Üniversitesinin katkıları ile anaokulundan üniversiteye sürdürülebilir, daha inovatif ve daha güçlü bir yapıya kavuşacak. Bilgi Üniversitesi’nin amiral gemisi olduğu, her kuşağa hitap eden ve dünyaya yayılmış yeni bir eğitim ekosistemi kurmayı hedefliyoruz. Bu yeni yapılanmayla İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretmenlerimize yüksek lisans ve doktora eğitiminde destek olacak. Kişisel gelişim eğitimleriyle de öğretmenlerimize katkı sağlayacak olan Bilgi, velilerimize de aynı imkanları sunacak.”
GELECEĞİN MESLEKLERİ
“ÇOCUKLARIMIZI, bundan 20 yıl sonrasında bile hangi mesleklerde çalışacaklarını bilmediğimiz bir geleceğe hazırlıyoruz” diyen İsmail Kızılbay, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Dünya, teknoloji ve insanoğlunun beklentileri her dönem değişti ve değişmeye devam ediyor. Mesela yapay zeka, otomasyon, yazılım, robotik, virüs bilimi bugün telaffuz ettiğimiz geleceğin gözde meslek alanları arasında. Teknoloji geleceğimizi şekillendirirken yeni dünyada, bizim yetiştireceğimiz çocukların da yer almasını sağlamak için önce onlarla birlikte hayal kuruyoruz. İşte bu gelecek hayallerinden milletçe payımızı alabilmek için öğrenme heyecanı ve merakı ömür boyu süren, öğrenmekten zevk alan, sorgulayabilen ve araştırabilen gençlere ihtiyacımız var. Bilimin yalnızca fizik, kimya, biyoloji gibi temel dallarını değil; yazılım, sanal gerçeklik ve uzay gibi günümüzde çok önemli hale gelmiş alanları da müfredatta yerini almalı. Doğa’da mesela Proje Yönetimi dersleri alan öğrenciler, proje geliştirmeden önce yol haritasını çiziyor. Proje modelli eğitim; okulda edinilen bilgilerin projeye, bilimsel araştırma basamaklarının ise uygulamaya dönüştürülmesine, yaratıcı ve strateji üreten bireyler yetiştirilmesine olanak tanıyor. Bilim ve teknoloji alanında projeler hazırlayan öğrencilerimiz; TÜBİTAK, MOSTRATEC, Google Science Fair, Harvard IJAS, BAYER, DNA Day EssayContest, Cyber Mission And The Next Generation ScienceStandards, IGEM (The International Genetically EngineeredMachine), Imagine Cup, Intel ISEF, UNESCO Goi Peace, D-Bap, Science Expo gibi uluslararası ve büyük yarışmalarda projelerini başarıyla sunabiliyor.”