Koronavirüsten korunmak için alınacak önlemlerin başında, ellerin sık sık yıkanması ve dezenfekte edilmesi geliyor. Ancak yanlış dezenfekte uygulamaları deride kızarıklıktan egzamaya uzanan bir dizi rahatsızlığa da yol açabiliyor. Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Bahar Öznur, konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.
#El BakımıKoronavirüs sebebiyle talep patlaması yaşayan dezenfeksiyon ürünleri aslında göründükleri kadar da masum değiller. Virüsten korunmak amacıyla kullanılan bu ürünler aslında sağlığımızı ciddi şekilde tehdit ediyor. Standartlara uygun olarak üretilen bu ürünlerin kullanılması halinde bile sağlığımızı olumsuz etkileyebiliyor. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç Dr. Yavuz Selim Yıldırım konu hakkında önemli bilgiler verdi.
#DezenfektanAğzından çıkan hemen her sözün polemik yarattığı Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay’ı iki yıllık pandemi sürecinde TV ya da gazetelerde pek görememiştik. ‘Bir döndü pir döndü’ derler ya, o hesap. Yeni kitabı ‘Karatay Sözü’nü okuyucusuyla buluşturan Prof. Dr. Karatay, Posta’dan Oya Çınar’ın sorularına yine çok konuşulacak cevaplar verdi. Diyor ki: “Pandemi dünya nüfusunu kontrol altına almak, veganlık da reklam amaçlı bir kandırmacadır. Yalnızca tahıl ya da yaprak yiyerek yaşayamaz insan. (Veganlar) Kısa ömürlü, hastalıklılar, kansızlar ve dirençleri kırık.” Öyle mi gerçekte? Sordum.
#Canan KaratayMaskelerimiz virüsten korunmak için en güçlü silahlarımızdan biri. Omicron ile bulaşıcılığın tavan yaptığı bugünlerde maske kullanımı daha da hayati hale geldi. Ancak artık alışkanlık haline gelen ve normal görülen bazı maske kullanım hataları Covid'e davetiye çıkarıyor...
#KoronavirüsZihnimiz, etrafımızdaki dünyayı sürekli olarak yorumlama ihtiyacı duyar, olaylara anlam vermeye çalışır. Bazen dünyayı doğru bir şekilde görürüz – gerçekte olduğu gibi-fakat stres anlarında zihnimizin ürünleri olan sahip olduğumuz düşünceler, başımıza gelenleri gerçekçi bir resim ile çizemez. Örneğin, öncesinde yaptığınız bir hatayı hatırlamak, kendi kendinize “Hiçbir şeyi doğru yapamıyorum ve yapamayacağım!” demenize yani aşırı genelleme yapabilmenize sebep olur.
#2021 YKSKargolar bayramda çalışıyor mu sorusu tam kapanma ile beraber gündeme geldi. Daha önceki bayram dönemlerinde farklı kararlar alan şirketler Ramazan Bayramı'nda tam kapanma nedeni ile farklı kararlar alabilecekler. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede kargoların çalışma durumu hakkında bilgiler verildi. Peki, kargolar arefe günü açık mı, bayramda kargolar çalışıyor mu? İşte, Ramazan Bayramı kargo çalışma saatleri hakkında ayrıntılı bilgiler.
#KargoKoronavirüse karşı önlemler kapsamında son aylarda herkesin sıklıkla kullandığı dezenfektanlarla ilgili çok önemli bir uyarı geldi. Dezenfektanların standartlara uygun olmadığı taktirde ciltte tahribata ve gözde körlüğü neden olabilecek sağlık sorunlarına yol açabileceği belirtildi.
#KoronavirüsKoronavirüse karşı önlemler kapsamında son aylarda herkesin sıklıkla kullandığı dezenfektanlarla ilgili çok önemli bir uyarı geldi. Dezenfektanların standartlara uygun olmadığı taktirde ciltte tahribata ve gözde körlüğü neden olabilecek sağlık sorunlarına yol açabileceği belirtildi.
#DezenfektanCovid-19 enfeksiyonuna bağlı öksürük ile diğer üst solunum yolu kaynaklı öksürük arasındaki farklarla ilgili bilgiler veren Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Düger, "Eğer üst solunum yollarından kaynaklı bir öksürüğümüz varsa ve bu kuru, balgamsız başlıyorsa, beraberinde boğaz ağrısı, bazen de burun akıntısı eşlik ediyorsa ilk aklımıza gelecek olan bu dönemde Covid-19 enfeksiyonudur" ifadesini kullandı.
#Covid-19Koronavirüs nedeniyle evde kalmak zorunda olduğumuz zamanlarda vücudumuzun büyük ihtiyacı, güneşten aldığımız D vitamini. Hayatın normale dönmeye başlamasıyla birlikte güneşten ihtiyacımız olan D vitamini de alınıyor. Ancak unutmamak gerekir ki; dikkat edilmezse güneş, cilt lekelerini de beraberinde getiriyor. Güneş altında fazla kalmak cildimizde leke oluşturarak cildimizin hem nem dengesini bozuyor hem de kurumasına neden oluyor. Güneşin zararlı etkilerinden korunmanın mümkün olduğunu belirten Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Op. Dr. Evrim Uçkunkaya, konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.
#CiltCorona Virüs salgını ile birlikte insanların daha da sık kullanmaya başladığı dezenfektan ürünlerin nasıl olması gerektiği ve zararı var mı soruları internette aranan konular arasında yer alıyor. Peki Dezenfektan ürünlerde dikkat edilmesi gerekenler nedir? Dezenfektanlar nasıl olmalı?
#DezenfektanÇetin ÜZEL soruyor: COVID-19 salgını sona erdiğinde, tek bir hasta kişi dahi kalsa o kişiden bulaşmalarla tüm salgın yeniden başlamaz mı? ABD ikinci dalgaya hazırlanıyor diye haberler var. Türkiye’de beklenen bir ikinci dalga var mı?
#GazetehaberleriDünya bir anda yontulmuş taşlarla dolduğu için yontma taş devrine, cilalı taşlarla dolduğu için de cilalı taş devrine girmedi tabii ki…Bilinen o ki Milattan Önce 8000-5500 yılları arasında ki zamanlara göre hem daha sert, hem de daha düzgün taş aletler yapılmış, sonrasında da topraktan veya kilden yapılan kaplar ateşte pişirilmiştir. Bu dönem taş devridir…
#BursaKendi içinden filizlenen domatesler, insanın elini çizen maydanozlar... Üzerinde hem ‘yerli üretim’, hem de ‘ithal’ yazan etiketler... GDO’lu ürünler, gıdalardaki ağır metaller, sahtecilik, derken başımıza bir de şarbon korkusu çıktı. Herkes evine, mutfağına ne sokacağını, çoluk çocuğuna ne yedireceğini şaşırmış durumda. Çaresizlikten vejetaryen kesilen aileler bile var. Peki ne yiyeceğiz? Nelerden uzak durup kime güveneceğiz? Alışverişte, etiket okurken, aldıklarımızı pişirirken, saklarken kendimizi ve sevdiklerimizi nasıl koruyacağız? Korkunç hastalık ve melanetlerden nasıl sakınacağız?
#BalıkKokusundan dolayı pek çok insan sevmez sirkeyi ancak saymakla bitmeyen faydaları mevcuttur. Bu faydaları anlatan Uzman Diyetisyen Işın Sayın, mide şikayeti olanları sirke tüketmemeleri konusunda uyardı ve çok merak edilen “Sirke zayıflatır mı?” sorusunu da cevapladı.
#Elma Sirkesi