İnternette karşınıza çıkan herhangi bir görsel veya video için “Gerçek mi bu” diye şüpheye kapıldıysanız, bingo. Derin şüphenin dipsiz boşluğuna ayağınızı uzattınız demektir. Derin şüphe tabirinde, yapay zekânın asli mekanizması ‘derin öğrenme’ye gönderme var. Biraz da derin devletten bildiğimiz kesif koku.
#Derin ŞüpheMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde "Liderlik ve Siyaset Okulu 19. Dönem Sertifika Töreni"nde açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti'nin rejim sorunu, müesses nizamıyla ilgili farklı bir arayışı yoktur. Olması da düşünülemez" dedi. Bahçeli, "Süper Kupa finalinin oynanması için Riyad'ın neden seçildiği ve protokole neden uyulmadığı bir muammadır. Riyad krizine dahil olan kim varsa kuru özür ile muafiyet kazanamaz" ifadelerini kullandı.
#MHPMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde "Liderlik ve Siyaset Okulu 19. Dönem Sertifika Töreni"nde açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti’nin rejim sorunu, müesses nizamıyla ilgili farklı bir arayışı yoktur, olması da düşünülemez" dedi. Bahçeli, "Süper kupa finalinin oynanması için Riyad’ın niçin seçildiği kadar, muhatap ülkeyle hazırlanan protokole neden uyulmadığı kafamızı bulandıran ve kuşkularımızı çoğaltan bir muammadır. En başta Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olmak üzere, Riyad krizine dahil olan her kim varsa kuru bir özürle veya bir şey olmamış gibi davranarak vaki sorundan muafiyet kazanamaz" ifadelerini kullandı.
#MHPAvustralya’da bir grup biliminsanı yapay zekânın ilerleyişini kolaylaştıracak bir keşfe imza attı. Beyin gücünü bilgisayar devrelerine entegre etmenin yolunu araştıran ekip başarılı sonuçlara ulaştı. Böylece dünyada ilk kez bir bilgisayar düzeneği, beyin hücrelerini hem işlemci hem de hafıza olarak kullandı.
#Umut Fırat EroğluAlman idealizminin önemli isimlerinden Friedrich Wilhelm Joseph von Schelling’in temel kitabı kabul edilen ‘Transandantal İdealizm Sistemi’, yayımlanmasından 222 yıl sonra Türkçeye çevrildi. Merve Ertene, herhangi bir çevirmen değil; doktorasını Schelling üzerine yapmıştı.
#Transandantal İdealizm SistemiKozmologlar, Evren'in var oluşunda önemli bir rol oynayan dinamikleri daha iyi anlayabilmek için, devasa bilgisayarlar kullanarak Evren'in bir bölümünü çok detaylı bir şekilde simüle ederler. Yani bir bilgisayar programı kullanarak Evren'in aşırı gerçekçi ve sahte bir versiyonunu ortaya çıkarırlar. Simülasyon teorisi nedir sizler için derledik.
#Eğitimİnsanlar herhangi bir nesneyi düşünürken veya herhangi bir düşünce sürecini analiz ederken genellikle her bir öğeye odaklanmazlar, aynı zamanda şeyleri daha büyük bir bütünün varlığı olarak görürler. Gestalt teorisi bu tür insan algılarından bahseder. Peki, Gestalt teorisi tam olarak nedir tüm detayları ile derledik.
#EğitimTürkiye Felsefe Kurumu tarafından yayımlanan, Füsun Akatlı’nın 70’li yıllarda yazdığı doktora tezi ‘Edebiyat Eserlerini Doğru Değerlendirme Problemi ve İki Çağdaş Düşünür: I. A. Richards ve N. Hartmann’, tarihsel bakımdan ve Akatlı’daki teorik değişimi göstermesi bakımından önemlidir.
#Füsun AkatlıÜnlü Fransız düşünür ve yazar Jean Paul Sartre, eserleriyle 20. yüzyıl'a damgasını vurmuş isimlerden biridir. Varoluşçu felsefesiyle de edebiyat dünyasında yer etmiş, Bulantı ve Duvar kitaplarının yazarı Jean Paul Sartre eserleri ve hayatı ile bilgilerle haberimizde...
#Jean Paul SartreKüre kusursuz simetriye sahip geometrik nesneye, yüzeye denilir. Üç boyutlu Öklit uzayında (R3) yatmaktadır. Günlük kullanımda içi dolu bir küreye de küre adı verilir. Matematik ilminde içi dolu küre yuvar şeklinde ifade edilir. Bir yuvar geometrik bir nesne olarak 3 boyuttan meydana gelir. İçi boş olan küre 2 boyuttan oluşur. Kürenin alanının nasıl bulunduğunu ve formüllerini sizin için derledik.
#Kürenin Alanı Nasıl Bulunur Ve Hesaplanır?Koni matematikte yer alan geometrik şeklin adıdır. Bir düzlem içindeki dairenin her noktasını düzlem dışındaki bir noktayla birleştiren doğru parçaları koniyi meydana getirir. Koninin hacmi nedir ve nasıl hesaplanır sorularını sizler için derledik.
#Koninin Hacmi Nedir Nasıl Bulunur Ve Hesaplanır?Anthony Gottlieb, ‘Aydınlanma Rüyası: Modern Felsefenin Yükselişi’nde, Avrupa’nın felsefe tarihine katkısı üzerine yeni bir sınıflandırma öneriyor. Bu katkı, 19’uncu yüzyıl Alman ve 20’nci yüzyıl Fransız felsefeleriyle sınırlandırıldığında, göz ardında kalan bir dönemi ve bölgeyi öne çıkarıyor. 1630’lardan Fransız Devrimi arifesine kadarki dönemde ortaya çıkan Avrupa felsefesini...
#Aydınlanma RüyasıAlper Canıgüz’ün senelerdir beklenen yeni Alper Kamu macerası ‘Kıyamet Park’ nihayet çıktı. 5 yaşındaki ‘küçük dev adam’ bu kez bir otelde işlenen cinayetin ardından katilin peşine düşüyor. Canıgüz, Alper Kamu katili bulmaya çalışırken bizi de ülkemizin gerçekleriyle yüzleştiriyor. Her zamanki neşeli ama lafını sakınmayan mizahi anlatımıyla...
#Kıyamet Parkİklim değişikliği, Dünya’nın en temel sorunlarından biri ve insanlığın karşı karşıya olduğu bu soruna daha ciddi yaklaşılmazsa, krizin boyutu her geçen gün artacak… Amerika Başkanı Joe Biden da iklim değişikliğini “insanlığın karşı karşıya olduğu bir numaralı sorun” olarak ifade ediyor. İşin pozitif tarafı, son dönemlerde bu konuda artan bir farkındalık ve ilgi olması. Önde gelen danışmanlık firmalarından McKinsey Global Institute’un son dönemde yayınladığı bir raporda da belirttiği üzere “iklim riskinin uzak geleceğe yönelik bir sorun değil, bugün yüzleşmek zorunda olduğumuz bir problem olduğunu anlamaya başlıyoruz”…
#Ergi Şener