Bursa’da sahte alkolden zehirlenerek hayatını kaybeden endüstri mühendisi İrfan Çivi’nin, 1 çocuk babası ve eşi ile boşanma aşamasında olduğu öğrenildi. Oğlunun ölümünün ardından Bursa Adli Tıp Kurumu önünde açıklamada bulunan Derviş Çivi (73) gözyaşı döktü. Derviş Çivi'nin 2 yıl önce diğer oğlunun trafik kazasında hayatını kaybettiği öğrenildi. 2 yılda 2 evlat acısı yaşayan baba Çivi, “Nereden aldığını bilmiyorum. Ancak yakın bir yer çünkü eve çabuk geliyordu. Arabayla evden çıkıp ortalama 5 dakikada eve geri geliyor. Odasına kapanıp içiyor. Ben içtiğini evde içkiyi bulunca fark ettim. Alkolü su şişesiyle alıp geliyordu. 1 litrelik, 2 litrelik pet şişelerle alıyordu. Ben şişeyi kokladım. İçkiyi de benzemiyordu kokusu. 2 defa da bulduğumda lavaboya döktüm” dedi.
#BursaBursa’da sahte alkolden zehirlenerek hayatını kaybeden endüstri mühendisi İrfan Çivi’nin, 1 çocuk babası ve eşi ile boşanma aşamasında olduğu öğrenildi. Oğlunun ölümünün ardından Bursa Adli Tıp Kurumu önünde açıklamada bulunan Derviş Çivi (73) gözyaşı döktü. Derviş Çivi'nin 2 yıl önce diğer oğlunun trafik kazasında hayatını kaybettiği öğrenildi. 2 yılda 2 evlat acısı yaşayan baba Çivi, “Nereden aldığını bilmiyorum. Ancak yakın bir yer çünkü eve çabuk geliyordu. Arabayla evden çıkıp ortalama 5 dakikada eve geri geliyor. Odasına kapanıp içiyor. Ben içtiğini evde içkiyi bulunca fark ettim. Alkolü su şişesiyle alıp geliyordu. 1 litrelik, 2 litrelik pet şişelerle alıyordu. Ben şişeyi kokladım. İçkiyi de benzemiyordu kokusu. 2 defa da bulduğumda lavaboya döktüm” dedi.
#BursaKeşke Hiç Büyümeseydik dizisi oyuncuları ile maziyi ekran başına taşıyor. 90'lı yılların yaşamını izleyicilerle buluşturacak olan Keşke Hiç Büyümeseydik, oyuncuları ile merak konusu oldu. Birbirinden önemli isimleri kadrosunda barındıran dizi, çağımız teknolojilerinin hayatımıza bu denli girmeden önceki halini konu ediniyor. İşte, Keşke Hiç Büyümeseydik oyuncu kadrosu ve konusu hakkında detaylar
#Keşke Hiç BüyümeseydikÇocukluk düşümdü İpek Yolu seyahati. TRT’nin en etkileyici belgeselinin adıydı. Fonda Japon müzisyen Kitaro’nun ruhani müziği, Kapadokya’dan, Karakurum çöllerine, oradan Tanrı Dağı eteklerine arkeolog misali iz süren belgesel ekibiyle astral seyahate çıkmışlığım çoktur. Hızla değişen dünyada, kültür turizminin maestrosu olmaya aday, binlerce kilometrelik rota, ‘Türk Konseyi Modern İpek Yolu Ortak Tur Paketi Projesi’ adıyla 21 Mart 2018’de start alacak. Ancak ben bu rotayı baştan sona adım adım gezerek öncesinde hayallerimi gerçekleştirdim. Kırgız rehberimizin dediği gibi; “Bir kere görmek, bin kere duymaktan evladır”.
#İpek YoluBaşlığa şaşırdınız mı? Şaşırmayın. Atı binek aracı olarak kim kullandı? Uygarlığın başlangıcı sayılan tekerleği kim icat etti? Yazıyı ilk kim keşfetti? Nuh Tufanı kimin efsanesi? Tarihte ilk yazılı antlaşmayı kim imzaladı? İlk şiiri kim yazdı? Rasathaneyi ilk kim kurdu? Gılgamış Destanı kimin eseri? Cirit kimin oyunu? Sazı ilk kim çaldı? Mevlânâ ve Hacı Bektaş’ı kim etkiledi? Tarikatları kimler kurdu? Alevilik nasıl doğdu? Ve onlarca akıldışı iddia... Mesele iki dil ve özerklikle bitecek mi sanıyorsunuz? Yeni polemiklere hazır olun. İşte bazıları...
İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı beldelerden Birgi, 700 yıl önce Aydınoğulları’nın başkentiydi. Bugün beş bin nüfuslu, huzurlu bir kasaba. Açık müze görünümünde. Konak ve camilerindeki ahşap işçiliği göz kamaştırıyor. Bu özellikleriyle UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmeye aday.