Ekranın çok konuşulan ve çok beğenilen isimlerinden. İşleriyle son döneme adeta damgasını vurdu. Kendisi de büyük merak konusu. ‘Yargı’ dizisindeki savcı rolüyle bizi ekrana kilitleyen Kaan Urgancıoğlu’yla buluşuyor; son projelerini, oyunculuğu ve hayatını konuşuyoruz: “Kendimi anlamaya, tanımaya çalışıyorum. Kendimle yüzleşiyorum; hayatta ne istiyorum, neyi, neden yapıyorum. Takdir edersin ki bu da çok zor.”
#Kaan UrgancıoğluBu haftanın gökyüzü gündeminde Venüsyen Güneş tutulması var. Akrepler hayatını baştan sona değiştirecek bir aşka çekilebilir. İkizler burcu olanların iş ortamında bir dizi değişiklik olabilir. Boğalarsa mevcut ilişkilerinde güven ve sadakat sınavı verebilir.
#Dinçer GünerGeçtiğimiz günlerde bir annenin ağlayan çocuğuna kızıp ağlaması için odaya göndermesi ve çocuğun verdiği tepkiyi videoya çekip sosyal medyadan paylaşması çok konuşuldu. Kimi anneye sinirlendi, çocuğa üzüldü, kimi bu taktiğin işe yaradığını düşünüp kendi çocuğuna uyguladı. Peki pek çok kişiye çok da yabancı olmayan bu davranış hakkında uzmanlar ne diyor?
#ÇocukPsikiyatr Dr. Bahar Tezcan’ın yeni kitabı ‘Terapi Odasında İyileşen İlişkiler’ çıktı. Bağlanma sorunlarından aldatmaya çeşitli ilişki problemlerini kitabında öyküler aracılığıyla anlatan Tezcan: “İletişim, temel eğitimimizde yer alması gereken bir konu. Her insanda, her ilişkide sorunlar olur. Asıl mesele bunlar hakkında konuşamamak.”
#GazetehaberleriYaşamın anlamı konusunda birçok görüş bulabilir ve nasıl yaşanacağı, yaşanması gerektiği konusunda da binlerce referans bulabiliriz. Yabancılaşmada yaşanan henüz doğru anahtarın ya da ilacın bulunamayışından kaynaklı anlamsızlık ve sancı halidir.
#AileYeme bozuklukları psikiyatrik problemler arasında çok yaygın olarak görülmektedir ve çoğunlukla genç kadınları etkilemektedir. Peki yeme bozukluğu nedir? Yeme bozukluğuna sebep olan durumlar nelerdir? Belirtileri ve tedavisi nedir? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, yeme bozukluğuyla ilgili tüm merak edilenleri anlattı.
#Yeme BozukluğuKadın erkek ilişkisinde aldatma, adeta bir insanlık mirası gibi her toplumda kuşaktan kuşağa aktarılarak eski çağlardan bugüne yaşanmaya devam ediyor ve muhtemelen insanlığın sonuna kadar da devam edecek gibi görünüyor. Aldatma, eş dışında biriyle ilişkiyi tehdit edebilecek boyuttaki her türlü yakınlaşma olarak tanımlanabilir.
#AldatmakYaşlılık dönemindeki depresyonun nasıl yönetileceğine dair tavsiyelerde bulunan Gerontolog Öğr. Gör. F. Sıla Ayan, “Yaşlılık dönemi kesin ve kaçınılmaz olarak kayıpların olduğu bir süreç değildir. Bununla birlikte radikal değişimlerin olduğu bir dönem olarak da karşımıza çıkmaktadır” dedi.
#Yaşlılık DepresyonuSon günlerde peş peşe 3 ailenin toplu şekilde yaşamına son vermesi, toplumun her kesiminde tepkilere ve üzüntüye yol açtı. İnsanlar çoğu zaman sorunlarına çözüm ararken, başkalarının ne yaptığına bakarak hareket ederler. Aslında intihar, sıradan bir durum değildir ve çok ağır depresyon tablosu gerektirir.
#İntiharFarkındalık Koçu Meyra İlknur Mısır, son yıllarda sıkça kullanılan ‘bireysel farkındalık’ kavramının kendini bilmekten geçtiğine dikkat çekerek, “İnsanın kendi devrini yaşayabilmesi için önce kendinde devrim yapması gerekiyor. Farkındalık bu devrimin süreci işte” diyor.
#BursaTravma ruhsal olarak kaldıramayacağımız bir duyguya maruz kalmaktır. Dayanabileceğimizin üstünde bir acıya maruz kaldığımızda bedensel tepkimiz bayılma olurken ruhsal tepkimiz donmadır. Psikolog Gülcem Yıldırım travma ve iyileşmesi hakkında bilgiler verdi.
#TravmaMilyonlarca öğrenci bugün dersbaşı yapıyor. Uluslararası değerlendirme ve kalkındırma raporları PISA ve OECD’de karnemiz zayıf... Peki eğitimdeki sorun nedir? Müfredatı hemen her yıl değişen bir sistemde yetişen çocukları umutlu bir geleceğin beklediğini söylemek olası mı? TEOG kaldırılmalı mı, beyin göçü nasıl engellenir? Eğitimbilimci Dr. Özgür Bolat’a göre, “Önce ‘var olma’ meselemizi halletmemiz gerekiyor, bu set kalkınca gelişim kendiliğinden gelecek… Bizim sadece bilgilendirme zannettiğimiz eğitim aslında bir özgürleşme süreci”...
#Gazetehaberleri