Yılbaşı akşamı adım adım yaklaşıyor. Aralık ayıyla birlikte etrafımızda rengârenk yeni yıl süslemelerini de sık sık görmeye başladık. Bu ay boyunca vereceğimiz davetler için yılın kutlama sofrası trendlerini 7 Catering’in kurucusu Ebru Erberdi’den öğrendik. Gastronometro şeflerinden de birbirinden ‘şık’ iki tatlı tarifi aldık.
#GastronomiÖzel günlerin aranan çorbası. Yapması maharet isteyen ama size pratik püf noktalarını vereceğimiz düğün çorbasıyla başlangıcı yapıyoruz. Sakın diye ikinci kaseyi istemeyin.. Diğer yemeklere yer bırakın. Düğün çorbası benim için inanılmaz pratik bir çorbadır. İşte, muhallebili güllaç, düğün çorbası, lahmacun böreği, ıspanaklı biftekten oluşan iftar menüsü...
#RamazanDaha kolay çorba bilmiyoruz. Hazırlaması 5 dakikanızı alacak. Her yaştan insanın çok severek yiyeceği enfes bir çorba tarifi. Midenizi rahatlatacak. Mercimek çorbası Türk Mutfağının vazgeçilmez başlangıçlarından biridir. Kırmızı, sarı mercimeklerden yapılır. Genelde terbiye kısmını un ile hazırlayıp mutlaka içine soğan konulur. İşte, çorbadan tatlıya Ramazan menüsü iftar yemeği tarifleri...
#Ramazan MenüsüHer yeni yıl; yeni umutlar ve yepyeni başlangıçlar demek… Bu çok özel günlerde sevdiklerimizin yüzünde tebessüm oluşturmanın en güzel ve keyifli yolu tabii ki onlara hediye almaktan geçiyor. “Acaba beğenir mi?” kaygısı yaşamamak içinse her zevke hitap eden hediye alternatiflerine öncelik vermek gerekiyor. Mutfakta zaman geçirmeyi ve şık davet sofraları hazırlamayı sevenler için düşünebileceğiniz hediye alternatiflerini sizin için derledik…
#Sponsorlu İçerikMerhaba sevgili okuyucularım. Pandemi, tam kapanma derken sevdiklerimizle kocaman masaların etrafında buluşmayı ne kadar özlediğimi fark ettim geçenlerde. Hayat kısa, sevdiklerimizi daha sık görmek, daha sıkı sarılmamız gerekiyormuş, bu sürecin bana öğrettiği en önemli ders sanıyorum. Bu yüzden özlem duyduğum insanları soframda daha sık ağırlamaya özen gösteriyorum artık. Çok şükür artık pandemiden de kurtulmuşken kalabalık ziyafet sofraları için hazırlanabilecek lezzetli bir et yemeği paylaşmak istedim sizinle: taze otlu incik.
#Taze Otlu İncikHayvanda en yoğun iliğe sahip kemik olan incik ve bulgur pilavının buluştuğu bu tarif davet sofraları için mükemmel bir tercih olacak. Kuzu inciğin yumuşacık kıvamı ile kemik suyunda pişen bulgurun lezzet uyumu bu tarifi favorilerinizden yapacak. Sevdiklerinizle ve ailenizde birlikte tüketebileceğiniz, yapımı kolay ve sunumu göz dolduran nefis fırında kuzu incikli bulgur pilavını mutlaka denemelisiniz.
#Fırında Kuzu İncikli Bulgur PilavıPortakal Çiçeği Karnavalı bahanesiyle bir kez daha Adana’ya uzanalım ve kendimizi önce şehrin eski merkezine, Tarihi Kazancılar Çarşısı’na doğru atalım. Bu kebap kokulu, dumanlı sokaklarda tüm canlılığıyla asıl Adana’yı keşfedeceksiniz. Ancak kentin lezzetleri kebapla sınırlı değil.
#Portakal Çiçeği KarnavalıAhmet Hamdi Tanpınar’ın dediğine göre ‘Konya insanı ya bir sıtma gibi yakalayıp kendi âlemine taşır ya da sonuna kadar ona yabancı kalırsınız’. Üstada katılmamak ne mümkün! Şehre adımınızı atar atmaz tarihi atmosferinden mutfağına Konya sizi sarıp sarmalar, içine alır ve kendi âlemine doğru yola çıkarır...
#KonyaBeş çayları ve davet sofraları için yeni bir tarif arayanlara pratik bir o kadar da şık sunumlu bir önerimiz var: Zarf böreği. Hazır yufkadan yapılan zarf böreği pişerken yayılan mis koku iştahınızı daha da kabartacak. Peki, zarf böreği nasıl yapılır? İşte, adım adım zarf böreği tarifi
#Zarf Böreği Nasıl YapılırMakarna tarifleriyle özdeşleşen pesto sosu bir de tavuk bonfileyle denemeye ne dersiniz? Pesto soslu iç harç tavuk bonfileyle buluşuyor, davet sofraları şenleniyor. Peki, pesto sos nasıl yapılır? İşte, pesto sos için gerekli malzemeler ve pesto soslu sarma tavuk bonfile tarifi
#Pesto Sos Nasıl YapılırÜnlü yemek stilisti Gamze Bursa, “Davet Sofralarına Özel Yaratıcı Fikirler Atölyesi” ile Ankaralılarla buluştu. Tepe ve MESA’nın, Yaşamkent’teki ortak projesi Park MOZAİK’in örnek dairesinde Evim Dergisi işbirliği ile gerçekleşen atölyede konuklar, bahara girerken verecekleri davetlerdeki sofra düzenlemeleri konusunda önemli bilgi ve ipuçlarına da sahip oldular.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresinde yaptığı ziyaretler ve konuşmalar, 7 yıl boyunca Cumhurbaşkanlığı yerleşkelerinde gerçekleştirilen tadilat, restorasyon çalışmaları, Köşk'teki sanat eserleri, protokol uygulamaları ve hayata geçirilen sosyal sorumluluk projelerine ilişkin bilgiler 17 kitapta toplandı. Kitaplar arasında, Köşk koleksiyonundan örneklerin yer aldığı "Çankaya'nın Hazineleri", Çankaya Köşkü'nün mutfağı, yemekleri, davet sofraları ve sunumlarının anlatıldığı "İhtimam, Zarafet, Lezzet", Çankaya ve Tarabya'daki değişikliklerin anlatıldığı "Cumhurbaşkanlığının Değişen Yüzü" kitapları görsel zenginlikleriyle dikkati çekiyor.
Jülide Ulucan, yakınlarının deyişiyle Juju, 20 yıldır bilişim ve telekomünikasyon sektöründe çalışıyor. 16 yaşından beri yemek pişirmeye meraklıydı ama yoğun çalışma temposu nedeniyle bu merakı hep hobi olarak kaldı. Altı ay önce profesyonel olarak yemek yapmaya karar verdi.
Sonbaharın müjdesi eylülde davet sofraları her zamankinden daha şık ve zengin. Bir yanda yazdan kalma lezzetler, diğer yanda sonbahara özgü tatların buluştuğu zarif sofralar... Ana yemekten salataya ve tatlıya kadar hem şık isimleri hem de dudak ısırtan zarif sunumlarıyla işte Eylül ziyafetiniz!
#YemekHayatının büyük bir bölümü asker olarak geçti. Askeri okullarda okudu, cephelerde savaştı. Çok okudu, çok araştırdı, hep çok şık giyindi. Ama sofraya oturduğunda mütevazı biriydi. Sebze yemeklerini, ona çocukluğunu hatırlatan böreği çok sevdi. Misafirlerini ağırladığı sofralar çok meşhur ama bu masalarda menüden çok fikirler güçlüydü.
#Mustafa Kemal AtatürkTürkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nde ‘Tat ve Sanat: Lezzetli Resimler’ adlı sergi geçen hafta açıldı, 1 Eylül 2025’e kadar görülebilecek. Sergi doğadan, denizden, pazaryerlerinden, balıkçılardan ve sofralardan ilham alan eserleriyle tüm duyularımıza hitap ediyor.
#Türkiye İş Bankası