Güncelleme Tarihi:
Kremalı Sebze Çorbası
(4 kişlik)
Malzemesi:
1 kase taze fasulye, 2 havuç, 2 patates, 1 kabak, 1 soğan, 6 su bardağı su, 3 çorba kaşığı margarin, 2 çorba kaşığı süt kreması, Tuz, Pulbiber
Hazırlanışı:
Fasulye, havuç, patates, kabak ve soğanı temizleyin küçük küpler halinde doğrayın. Margarini tavada eritin. Hazırladığınız sebzeleri ilave edip sürekli karıştırarak kavurun. Sebzeler hafif yumuşamaya başlayınca tuz ve pulbiber ekleyip karıştırın. 6 bardak suyu ilave edin. Kapağını kapatıp kısık ateşte sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Çorbayı tencereye alın. Sebzelerin yarısından fazlasını robotta ezerek püre haline getirin. Tencerede kalan çorbaya sebze püresini ilave ederek karıştırın. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Süt kremasını küçük bir kasede çırpın. Sürekli karıştırarak çorbaya ekleyin. 2-3 dakika sonra ateşten alın. Çorbayı kaselere paylaştırın sıcak olarak servis yapın.
Ekmekte Kuzu Kebabı
(4 kişilik)
Malzemesi:
4 yuvarlak sandviç ekmeği, 500 gr kuzu kuşbaşı, 5 domates, 2 sivri biber, 3 dal taze soğan, 4-5 sarımsak, 5 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 defne yaprağı, 1 çay kaşığı kekik, 6 siyah zeytin, Tuz, Pulbiber
Hazırlanışı:
Sandviç ekmeklerinin üst kısmını kapak şeklinde kesip iç kısımlarını bıçakla keserek çıkarın. Taze soğanları ve sivri biberleri temizleyip kıyın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları ezin. Sıvıyağı tavada kızdırın. Kuzu etini ilave edin, suyunu salıp çekinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Sarımsağı ekleyip birkaç dakika kavurun. Tuz, kekik ve pulbiber serpip karıştırın. Sivri biber, taze soğan ve domatesi ete ekleyip karıştırın. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 25 dakika pişirin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın ve ete ekleyin. Karıştırıp ateşten alın. Etli karışımı sandviçle paylaştırın. Kiraz domatesleri ve sivri biberleri fırında közleyip etli karışımın üzerine yerleştirin. Sandviçlerin kapamklarını yarı aralık kalacak şekilde kapatıp servis yapın.
Domates Çiçeğinde Patlıcan Salatası
(4 kişilik)
Malzemesi:
4 iri domates, 4 bostan patlıcanı, 3-4 diş sarımsak, 100 gr beyaz peynir, 2 çorba kaşığı süzme yoğurt, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, Yarım su bardağı limon suyu, 4-5 siyah zeytin, 3 dal taze soğan sapı, 2 çorba kaşığı haşlanmış mısır tanesi, Taze nane yaprakları, Tuz
Hazırlanışı:
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Kararmaması için üzerine hemen limon suyu dökün. Blenderle ezip püre yapın. Beyaz peyniri ufalayın., sarımsakları ezin ve patlıcan püresine ilave edip karıştırın. Patlıcan püresine tuz ve süzme yoğurdu ileve edin. Zeytinyağını azar azar dökerek ekleyip blenderle iyice çırpın. Hazırladığınız patlıcan salatasını buzdolabında 10-15 dakika bekletin. Domatesleri yıkayıp kurulayın. Sap tarafı bütün kalacak şekilde, tersinden dörde kesip hafifçe aralayarak çiçek şeklini verin. İç kısımlarını çıkarın. Zeytinlerin çekirdeklerini ayıklayıp dilimleyin. Hazırladığınız domatesleri servis kaselerine yerleştirip patlıcan salatası ile doldurun. Zeytin dilimleri, kıyılmış taze soğan, mısır ve nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.