Davet sofraları için enfes bir tarif: Taze otlu incik

Merhaba sevgili okuyucularım. Pandemi, tam kapanma derken sevdiklerimizle kocaman masaların etrafında buluşmayı ne kadar özlediğimi fark ettim geçenlerde. Hayat kısa, sevdiklerimizi daha sık görmek, daha sıkı sarılmamız gerekiyormuş, bu sürecin bana öğrettiği en önemli ders sanıyorum. Bu yüzden özlem duyduğum insanları soframda daha sık ağırlamaya özen gösteriyorum artık. Çok şükür artık pandemiden de kurtulmuşken kalabalık ziyafet sofraları için hazırlanabilecek lezzetli bir et yemeği paylaşmak istedim sizinle: taze otlu incik.

Haberin Devamı

Piştiğinde kemiğinden kendiliğinden sıyrılan incik, kuzunun but kısmından çıkarılan oldukça lezzetli bir et. En sevilen saray yemekleri arasında bulunan kuzu incik, fırında pişirildiği gibi, güveç ve tencere gibi alternatif yöntemlerle de hazırlanabiliyor. Engin bir derya olan Türk mutfağında kuzu inciğin yahni, haşlama, terbiyeli, sebzeli, hatta keşkekli gibi çok çeşitli versiyonları yapılabiliyor. Fakat nasıl yapılırsa yapılsın incik fazlasıyla lezzetli bir ana yemek halini alıyor. Kuzunun en lezzetli yeri olan inciği maydanoz, biberiyle gibi otların yanı sıra kekik, kimyon, toz biber ve karabiber gibi baharatlarla buluşturduğunuzda damak çatlatan bir lezzet elde ediyorsunuz.

Otlu kuzu incik yemeği her ne kadar çok görkemli ve uğraştırıcı bir yemek gibi görünse de aslında oldukça pratik olma özelliği taşıyor. Eğer evinizde bir arkadaş grubunuzuağırlayacaksanız ya da ailenizle baş başa bir ziyafet çekmek istiyorsanız bu yumuşacık, ağızda dağılan lezzeti mutlaka denemenizi öneririm. Geleneksel lezzet kuzu inciğin yanına arpa şehriye pilavı yapabileceğiniz gibi, patates püresi ya da pirinç pilavı gibi seçenekleri de değerlendirebilirsiniz. İşte kuzu inciği evde pişirmenin en kolay ve leziz tarifi.

Sorularınız, merak ettikleriniz ve diğer leziz tariflerime ulaşmak için beni Instagram’da @cheffyildiz hesabımdan takip edebilirsiniz.

Malzemeler

6 adet kuzu incik

2 adet kuru soğan

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Bir tutam taze kekik

Bir tutam biberiye

Bir tutam maydanoz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz biber

Haberin Devamı

2 adet fırın pişirme kağıdı

Hazırlanışı

. Marine sosu için soğanları rendeleyin ve bir kaba alın. Taze kekik, biberiye ve maydanozu ince ince doğrayıp soğanların üzerine ekleyin. Sıvı yağı, tuzu ve baharatları da ilave edipgüzelce karıştırın.

. Genişçe bir kaseye etleri alın. Hazırladığınız sosu üzerine ekleyerek etleri ellerinizle harmanlayın. Son olarak üzerinistreç film ile kapatın ve 2-3 saat kadar dinlendirin.

. Diğer yanda fırın pişirme poşetini yapışmaması için unlayınve içine marine ettiğiniz etleri üçer adet olacak şekilde yan yana yerleştirin. Pişirme poşetinin ağzını kitleyip üzerine bıçağınızın ucu ile delikler açın.

. İnciği önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırın poşetinden çıkardığınız pişen etleri kendi sosu ve sebzeler ile süslediğiniz servis tabağında sunabilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

 

Yazarın Tüm Yazıları