Paylaş
Piştiğinde kemiğinden kendiliğinden sıyrılan incik, kuzunun but kısmından çıkarılan oldukça lezzetli bir et. En sevilen saray yemekleri arasında bulunan kuzu incik, fırında pişirildiği gibi, güveç ve tencere gibi alternatif yöntemlerle de hazırlanabiliyor. Engin bir derya olan Türk mutfağında kuzu inciğin yahni, haşlama, terbiyeli, sebzeli, hatta keşkekli gibi çok çeşitli versiyonları yapılabiliyor. Fakat nasıl yapılırsa yapılsın incik fazlasıyla lezzetli bir ana yemek halini alıyor. Kuzunun en lezzetli yeri olan inciği maydanoz, biberiyle gibi otların yanı sıra kekik, kimyon, toz biber ve karabiber gibi baharatlarla buluşturduğunuzda damak çatlatan bir lezzet elde ediyorsunuz.
Otlu kuzu incik yemeği her ne kadar çok görkemli ve uğraştırıcı bir yemek gibi görünse de aslında oldukça pratik olma özelliği taşıyor. Eğer evinizde bir arkadaş grubunuzuağırlayacaksanız ya da ailenizle baş başa bir ziyafet çekmek istiyorsanız bu yumuşacık, ağızda dağılan lezzeti mutlaka denemenizi öneririm. Geleneksel lezzet kuzu inciğin yanına arpa şehriye pilavı yapabileceğiniz gibi, patates püresi ya da pirinç pilavı gibi seçenekleri de değerlendirebilirsiniz. İşte kuzu inciği evde pişirmenin en kolay ve leziz tarifi.
Sorularınız, merak ettikleriniz ve diğer leziz tariflerime ulaşmak için beni Instagram’da @cheffyildiz hesabımdan takip edebilirsiniz.
Malzemeler
6 adet kuzu incik
2 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bir tutam taze kekik
Bir tutam biberiye
Bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz biber
2 adet fırın pişirme kağıdı
Hazırlanışı
. Marine sosu için soğanları rendeleyin ve bir kaba alın. Taze kekik, biberiye ve maydanozu ince ince doğrayıp soğanların üzerine ekleyin. Sıvı yağı, tuzu ve baharatları da ilave edipgüzelce karıştırın.
. Genişçe bir kaseye etleri alın. Hazırladığınız sosu üzerine ekleyerek etleri ellerinizle harmanlayın. Son olarak üzerinistreç film ile kapatın ve 2-3 saat kadar dinlendirin.
. Diğer yanda fırın pişirme poşetini yapışmaması için unlayınve içine marine ettiğiniz etleri üçer adet olacak şekilde yan yana yerleştirin. Pişirme poşetinin ağzını kitleyip üzerine bıçağınızın ucu ile delikler açın.
. İnciği önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırın poşetinden çıkardığınız pişen etleri kendi sosu ve sebzeler ile süslediğiniz servis tabağında sunabilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Paylaş