Vitamin ve mineral bakımından zengin yiyecekler arayan kişiler için dana dili ideal bir yiyecektir. Dana dilinin oldukça yararlı bir yapısı bulunmaktadır. Bu yüzden çok sayıda kişi dana dili alarak çeşitli şekillerde pişirmektedirler. Dana dili nasıl pişirilir? Dana dili düdüklüde kaç dakikada pişer? Dil sote nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Dana DiliGazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'un ofisi önüne 'dana dili' bırakarak tehdit ettiği suçlamasıyla yargılanan Mustafa Yücel hakkında, adli kontrol şartlarına uymadığı gerekçesiyle yakalama kararı çıkarıldı.
#ANKARAYeni yıl sofrası hazırlarken denge önemli. Asitli yani sirkeli, ekşili salata ve mezeler kadar yoğun peynirlilerin veya peynir tabaklarının olmasını da seviyorum. Bazen közlenmiş kapya biberin içini hafif sirkeli, çam fıstıklı, kuşüzümlü bir tulum peyniri ezmesiyle dolduruyorum. Havuç taratoru ceviz, kuru cacığı bademle tatlandırıyorum. Fırınlanmış pancar da biraz yeşillik ve sirkeyle nefis oluyor. Elbette klasiklersiz olmaz... Amerikan salatasına biraz ezilmiş sarımsak, tarhun veya maydanoz eklemenizi öneririm. Humus da bence balkabağı püresiyle bambaşka bir hal alıyor.
#YılbaşıGazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'u; ofisinin önüne dana dili bırakıp sosyal medya hesapları üzerinden de tehdit ettiği iddia edilen Mustafa Y. hakkında, 'kişilerin huzur ve sükununu bozma' ve 'özel işaretlerle tehdit' suçundan 9 yıl 7 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.
#Esin Davutoğlu ŞenolGazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, ofisinin önüne dana dili bırakarak kendisini tehdit eden Mustafa Y.'nin serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Şenol, "Mutlaka tutuklanması lazım. Çünkü bir seri cinayet işleyeceğini söylüyor ve bu cinayeti adım adım tarif ediyor. Gerçekleştirmek üzere buraya geliyor. Geldiğinde ise tek eksik benim. Beni bulamadığı için cinayet işlenemiyor" dedi.
#AnkaraGazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, ofisinin önüne dana dili bırakarak kendisini tehdit eden Mustafa Y.'nin serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Şenol, "Mutlaka tutuklanması lazım. Çünkü bir seri cinayet işleyeceğini söylüyor ve bu cinayeti adım adım tarif ediyor. Gerçekleştirmek üzere buraya geliyor. Geldiğinde ise tek eksik benim. Beni bulamadığı için cinayet işlenemiyor" dedi.
#Prof. Dr. Esin Davutoğlu ŞenolProf. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’un kapısına kendisini ‘avcı’ diye tanıtan bir kişi tarafından 2 adet dana dili bırakıldı. Uzun zamandır aşı karşıtları tarafından tehdit edildiğini söyleyen Davutoğlu’na koruma verildi. Eskişehir’de yakalanan M.Y. serbest bırakıldı.
#Esin Davutoğlu ŞenolDemet Akalın’a sahnede içmesi için şampanya yerine elma suyu gitmesi... Demet Akalın’ın buna şaşırması... Bardağı garsonun başından aşağı dökmesi... Garsonun olayı önceden bilircesine hiç tepki vermeden kafasını uzatması... Bunlara hiç itirazım yok. Şov dünyasının düzeni bu. İtirazım, şovun yaratıcılıktan yoksunluğuna, insan onurunu zedeleyici, emekçi karşıtı senaryoya...
#DEMET AKALINKocaeli’de yaşayan ve atipik otizm teşhisi konulan 4 yaşındaki Ali Sarp Aydın’ın ailesinin, çocuklarını konuşturmak için denemediği yöntem kalmadı. ‘Papaz büyüsü’ var söylemi ile İstanbul’da papaza bile giden aile, çareyi Kocaeli'de buldu. Doğa ve hayvanlar ile iç içe eğitime kısa sürede yanıt veren Ali Sarp artık konuşuyor.
#İstanbulŞef Somer Sivrioğlu, Türkiye’deki ilk mekânını açtı. Avustralya’da yaşamasına rağmen yıllardır Anadolu’yu karış karış dolaşan şefimiz, menüsünü mevsimlik yerli malzemeler etrafında şekillendirmiş. Listede kırlangıçbalıklı analıkızlı, sucuk kıtırlı humus ve unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerimizden batırık da var. Kullanılan malzemelerin neredeyse tamamı kadın kooperatiflerinden...
#Somer SivrioğluLizbon’da yeme içme için gideceğim mekânları çok önceden belirlemeye başladım. Seyahatime yaklaşık iki hafta kala Michelin yıldızlı restoranları incelerken bir tanesi dikkatimi çekti. Henüz üç yıl önce açılıp 11 ay sonra Michelin yıldızı kazanan Şef Alexandre Silva’nın LOCO adlı restoranı...
#LOCO RestoranPek çok deprem atlatsa da Meksika’daki Oaxaca şehrinin tarihi dokusu büyük oranda ayakta. Son yıllarda kimi iyi kimi kötü yönde yaşanan değişimler, ılık yarı tropikal iklimi, sömürge döneminden kalan İspanyol mimarisi, zengin mutfak kültürü ve zanaatları, heyecan verici sanat atmosferi pek çok yabancının şehre yerleşmesine neden oldu. Baş dönürücü hızla sanat galerileri, butik oteller, kaliteli restoranlar, gözde mezcaleria’lar açılıyor. Meksika’nın dalgalı demokrasisini, karmaşık tarihini güzellik ve acımasızlıklarıyla tanımak için ideal mekân olan şehir cazibesini gün geçtikçe artırıyor.
#SeyahatMasmavi gökyüzü, uzaklardaki And Dağları, çevredeki bağlar öylesine kışkırtıcı ki bu manzaradan sonra Mendoza’nın meşhur şarapları ikinci planda kalıyor. Bölgenin şaraphanelerini hakkını vererek gezmek için şehrin güneyine ve doğusuna, yani Uco Vadisi ile Maipu’ya gitmeniz gerekiyor. Fakat kent merkezinde konaklamanız harika restoranlardan, eğlence yerlerinden yararlanmanızı da sağlayacaktır. Gastronomik gelişmeye paralel sayıları artan şarap tadım ünitelerinde müthiş malbec’lerin yanı sıra bonarda, torrontes gibi diğer türleri de deneyebilirsiniz.
#MendozaNice tam bir gastronomi cenneti... Ama nereye gideceğini bilmek gerek. Doğru adresi tutturdun, bir de masa buldun mu, peri masalı... Bu kentle ilişki mutlu bir evlilik ile sonuçlanır. Tamam, aşk tesadüfleri sever ama işini tesadüflere bırakmak istemeyenlere benden birkaç öneri.
#NiceŞu anda ABD’de Los Angeles kadar heyecan veren şehir yok. Ülkenin ikinci büyük metropolü, popüler kültürde güldürecek kadar yapay ya da kâbus gibi karanlık bir ortam gibi yansıtılsa da gerçekte ışıltılı, kendine özgü ruhu olan, kültürel çeşitlilik içeren bir şehir Los Angeles. Her mevsimde enerjik, caddeleri dev duvar resimleriyle süslü, müzikal yaratıcılığın ve alternatif sanatın çekim merkezi, dünyanın dört bir yanından yetenekli aşçıların buluşma noktası Los Angeles.
#Los AngelesHafta nedeniyle biri İtalyan, biri İngiliz ve biri Taylandlı olmak üzere üç sokak lezzeti uzmanı şef İstanbul’a geliyor. Onlardan Cristina Bowerman, geliştirdiği triportör projesiyle İtalyan lezzetlerini geniş kitlelere yaymasıyla tanınıyor.
#Restoran Haftası“Eğer Hong Kong’da birkaç saatin, birkaç günün tadını çıkaramıyorsanız, sizin için hiç umut yok demektir“ diyor Anthony Bourdain. Doğru söze ne denir! Dip dibe gökdelenlerin yaşattığı labirent hissi, metro duraklarını ve alışveriş merkezlerini bağlayan yer altı caddeleriyle burası en özel yerlerden.
#Hong Kong