Güncelleme Tarihi:
ANTALYA, (DHA) - GASTRONOMİ sanatı ve sunumunun gelişmesini amaçlayan Paris merkezli Chaine des Rotisseurs Derneği'nin Antalyalı üyeleri, Elmalı'daki Likya bağlarında düzenlenen yemekte İtalyan şefin hazırladığı İtalyan sokak lezzetleriyle tanıştı.
Paris merkezli 800 yıllık Chaine des Rotisseurs Derneği'nin Antalyalı üyeleri, otantik ve folklorik değerleri ile ünlü Elmalı'ya yemek ve kültür gezisi gerçekleştirdi. Dernek üyesi gurmeler Elmalı'da Burak ve Doruk Özkan kardeşlerin ev sahipliğinde Likya şarap bağlarında düzenlenen yemekte İtalyan Mutfak Şefi Geovani Polloina'nın sakatat ürünlerinden hazırladığı sokak lezzetlerini tattı.
Başlangıç yemeği olarak beyin kızartması, tavuk ciğerli arancini ve kuzu yürekli böreğin tadına bakan dernek üyeleri, yemek ve sunuma tam not verdi. Likya bağları buluşmasının ana yemeği kekik soslu Sicilya kokoreç, kuru üzümlü ciğer ve böğürtlen soslu dana dili oldu, tatlı olarak espresso martini eşliğinde çilekli tiramisu ikram edildi.
Chainne des Rotissesurs Antalya Başkanı M. Nihat Tümkaya, yemeğe ev sahipliği yapan Likya bağları sahibi Doruk Özkan ve aynı zamanda dernek üyesi Burak Özkan'a, ailesine, İtalyan şef Geovani Polloina, yardımcıları Emrecan Aksoy ve İrem Mehri Üçem'e derneğin plaketini verdi.
YEREL DEĞERLERE SAHİP ÇIKIYOR
Gastronomi hizmetinin gelişmesi amacıyla yerel lezzetlere sahip çıkan Chaine Des Rotisseurs üyeleri yemeğin ardından Elmalı'daki tarih ve kültürel yerleri gezdi. Dernek üyeleri, Orta Çağ, Helen, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi eserlerin sergilendiği açık ve kapalı alanları ile Elmalı Müzesi'ni ziyaret etti. 400 yıllık Ketenci Ömer Paşa Camii ve külliyes'ni de ziyaret eden dernek üyeleri Elmalı Çarşısı'nda alışveriş yaptı.
FOTOĞRAFLI