covid aşısı haberleri sayfasında covid aşısı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1843 covid aşısı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Almanya'da yaşayan 62 yaşındaki bir adam, kendi isteği ile 217 doz Covid aşısı oldu. Bilim dünyasını da şaşkına çeviren bu hiper-aşılama vakası, adamın gönüllü olarak kan ve tükürük örneklerini vermeyi kabul etmesinin ardından tüm detaylarıyla araştırıldı. İşte ilginç sonuçlar ve uzman yorumları…
#Hiper AşılamaEris varyantı Türkiye'de görüldü açıklaması geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılmıştı. Bu açıklamanın ardından eris varyantı son gelişmeleri yakından takip ediliyor. Peki, eris varyantı kısıtlaması ve aşı zorunluluğu olacak mı? Bakan Koca açıkladı! İşte, eris varyantı belirtileri...
#Eris VaryantıCovid-19 aşıları ilk çıktığı günden beri 'aşı karşıtları' vardı. Şimdi ise pandemi sürecinde aşı olan ve sonrasında "Keşke olmasaydım" diyen 'aşı pişmanları' ortaya çıktı. Bu kişiler, pişmanlıklarının en temel sebebini aşı olduktan sonra hastalanmaları olarak anlatıyorlar. Uzmanların ise bu kaygıya çok net yanıtları var. Öte yandan aşı karşıtları ve aşı pişmanlarının sayısının hızla artması "Olası yeni bir pandemide aşı olacak insan kalmayacak, bizi aşılar da mı kurtaramayacak?" sorusunu beraberinde getiriyor. Aşı karşıtlarının ve pişmanlarının iddialarını/endişelerini konunun uzmanlarına sorduk, bilimsel cevaplarla konuya noktayı koyduk
#Aşı PişmanlığıCovid-19 aşıları ilk çıktığı günden beri 'aşı karşıtları' vardı. Şimdi ise pandemi sürecinde aşı olan ve sonrasında "Keşke olmasaydım" diyen 'aşı pişmanları' ortaya çıktı. Bu kişiler, pişmanlıklarının en temel sebebini aşı olduktan sonra hastalanmaları olarak anlatıyorlar. Uzmanların ise bu kaygıya çok net yanıtları var. Öte yandan aşı karşıtları ve aşı pişmanlarının sayısının hızla artması "Olası yeni bir pandemide aşı olacak insan kalmayacak, bizi aşılar da mı kurtaramayacak?" sorusunu beraberinde getiriyor. Aşı karşıtlarının ve pişmanlarının iddialarını/endişelerini konunun uzmanlarına sorduk, bilimsel cevaplarla konuya noktayı koyduk
#Aşı KarşıtlığıTüm dünya pandeminin yavaş yavaş endemiye döndüğünü kabul edip önlemleri hafifletirken, Ocak 2020’den bu yana tam bir karantina içine giren ve hiç aşılama yapmayan iki ülkeden biri olan ‘kapalı kutu’ Kuzey Kore’nin bundan sonraki adımları tartışılıyor. Aşı görmemiş bir ülkede karantinanın kalkması ne anlama gelecek? İşte pandeminin başından bugüne Kuzey Kore…
#Kuzey KoreCOVID-19 aşılarının hafif yan etkileri olduğu biliniyor. Ancak son araştırmalar, bu yan etkilerin insanların düşündüğü kadar yaygın olmayabileceğini gösteriyor. Uzmanlar, hissedilen yan etkilerin çoğunun aşıların kendisinden değil, 'nosebo etkisinden' kaynaklanabileceğini söylüyor. İşte detaylar...
#PandemiBirçok kişinin kafasında Covid ile ilgili aynı soru dönüp duruyor. Hatırlatma aşıları henüz tamamlanamamışken dördüncü doz haberlerinin çıkması bu soruyu daha da önemli hale getiriyor. 4'üncü Covid-19 aşısını olacak mıyız? Daha da önemlisi hatırlatma dozları bizi ne kadar koruyacak? Bu sorulara cevap ABD'de yapılan yeni bir araştırma ile geldi. Prof. Dr. Derya Unutmaz da o araştırmayı yorumladı, içimize su serpen haberi verdi...
#Covid-192019'un Aralık ayından bu yana devam eden Koronavirüs salgını ile mücadele sürüyor. Salgınla etkin mücadele kapsamında aşılama çalışmaları da tüm hızıyla devam etmekte. Öte yandan Covid-19’u atlatan kişilerin aşı takvimiyle ilgili merak ettiği ise ne zaman aşı olabilecekleri. Peki, Covid-19 geçirenler ne zaman aşı olur?
#KoronaAşı randevusu nasıl alınır sorusu, henüz aşı olmayan ya da ikinci, üçüncü doz aşı için randevu almak isteyen kişilerin gündemini oluşturuyor.. Aşı randevusu nasıl alınır? sorusu aşılama süresinde randevusuz olarak aşı olmaya gitmek istemeyen kişilerin araştırdığı konu oldu. Aşı sırası gelen vatandaşlar koronavirüs aşı randevularını Sağlık Bakanlığı'nın e Nabız, MHRS ve Alo 182 hattı üzerinden alabilecekler. Aşı randevusu e Devlet üzerinden de oluşturulabilecek. Peki, koronavirüs aşı randevusu nasıl alınır? E-Devlet aracılığıyla MHRS, E Nabız ve SMS ile Covid-19 aşı randevu ekranı!
#AşıYerli aşımız olan Turkovac, koronavirüs salgınında alternatif aşı olarak kullanıma sunulmaya hazırlanıyor. İnaktif bir aşı olan Turkovac’ın çalışmasında şu ana dek yan etkiye rastlanmadı. Ayrıca aşının hatırlatma dozu olarak kullanılması kapsamında klinik çalışmalar da başlatıldı. Peki Turkovac hangi aşamalardan geçti? Koruyuculuğu ne kadar? Sinovac ile farkı ne? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#KoronavirüsHavaların soğumasıyla birlikte her yıl tekrarlayan grip salgını da yeniden gündeme gelmeye başladı. Koronavirüs salgını süresince geçtiğimiz yıl etkisini pek fazla göstermeyen grip, bu yıl vakaların düşmesiyle birlikte yeniden artış gösterdi. Bir yandan da aşılama süreci devam ederken, aşı sırası gelen kişiler, gripken Biontech aşısı olunur mu merak ediyorlar. İşte konunun uzmanından gripken aşı olunur mu sorusunun yanıtı…
#KoronavirüsKoronavirüs aşılama süreci devam ederken Covid-19 aşı sırası gelenler “Aşıdan sonra banyo yapılır mı, yapılırsa ne olur?” gibi soruların yanıtlarını arıyor. Covid aşısından sonra bazı önerilerde bulunan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hande İkitimur, aşı olunan bölgenin korunmasına dair önemli bilgiler paylaştı.
#Covid Aşısından Sonra Banyo Yapılır MıKoronavirüs aşı uygulama süreci devam ederken covid aşısı ile ilgili özel durumlar sorgulanmaya devam ediyor. Covid-19 aşısı ile ilgili sık sorulan sorulardan bir de “Adetliyken (Regl iken) aşı olunur mu?” konusu. Regl döneminde koronavirüs aşısı olmanın vücuda etkilerinin yanında aşı sonrası yapılması ve yapılmaması gerekenleri Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hande İkitimur yanıtladı.
#Adetliyken Aşı Olunur Mu?Havaların soğumasıyla birlikte grip, nezle gibi hastalıklar artış göstermeye başladı. Bununla birlikte koronavirüs semptomlarıyla benzerlik gösteren alerjik ve gribal belirtilerde covid aşısı olunup olunmayacağı da merak konusu. Peki, nezleyken covid aşısı olunur mu, covid aşısı uygulanmaması gereken durumlar nelerdir? Detaylar haberimizde…
#COVID-193. doz hatırlatma aşısının ardından 17 Ağustos itibarı ile 4. doz aşılar sağlık çalışanları ve 50 yaşın üstündeki vatandaşlar için talebe bağlı olarak sisteme tanımlandı. Ancak hala kafa karışıklıkları mevcut. Yurt genelindeki milyonlarca kişi “4. doz aşıyı olmalı mıyım?” diye düşünüyor. Anne babalarımız bize danıştı, biz de uzmanlara sorduk...
#4. Doz Aşı- Badem göz ameliyatı ile gözlerimi istediğim kadar çekikleştirebilir miyim?-Beğendiğim bir ünlünün burnunun aynısından bana yapabilir misiniz?-Yağ dolgusu mu kolajen dolgu mu?- Covid aşısından sonra dolgu ve botoks yaptırabilir miyim?-Botoks boyun çizgilerimi geçirir mi?- Uçak yolculuğunda göğüs silikonum basınç ile patlar mı?- Burun ameliyatından sonra dalış yapabilir miyim?- Karın germe ameliyatı sezeryan ameliyatı ile aynı yerden mi dikilir?-1 ay önce burun ameliyatı oldum maske takmamda bir sorun olur mu?- Meme ameliyatından sonra korse kullanmak zorunda mıyım?
#Htvprogramlar‘Gençler ve çocuklar ne zaman aşılanacak?’ diye bugüne kadar hep uzmanlara sorduk. Bu sefer ‘Aşı olmak istiyor musunuz ve neden?' sorusunu direkt konunun muhataplarına ilettik. Kimi “Koşa koşa yaptıracağım” diyor, kimi kısırlık yapıyormuş diye duymuş, kimi de 'Annem hep dışarda ve virüsü kapmadı demek ki aşı işe yarıyor' diye konuşuyor... İşte 12-18 yaş arası 15 çocuğun Covid-19 aşısı hakkındaki düşünceleri…
#AşıÜlkemizde 18 yaşından gün almış gençler aşılanmaya başladı. Bazı ülkelerde 12-15 yaş arası grubun aşılanması da söz konusu ancak bu konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Çocuk ve gençlere tek doz formülü de tartışılıyor. Peki, 18 yaş altındaki gençlere aşı yapılmalı mı? Uzmanlara sorduk
#18 Yaş Altı AşıCovid-19 aşılama süreci devam ederken aşı sırası geldiği halde antibiyotik gibi bazı ilaçları kullanmak durumunda olanlar, antibiyotik kullanırken covid aşısı olunur mu merak ediyorlar. Sağlık Bakanlığı, aşı portalı üzerinden, antibiyotik kullanımında covid aşısı olma konusu ve aşıların uygulanmasına engel oluşturmayan durumlarla ilgili bilgi verdi.
#AntibiyotikKoronavirüs salgınının başlamasının üzerinden 5 yıl geçti. Salgının başında görülen toplu ölümleri ise bilim insanlarının geliştirdiği koronavirüs aşıları önledi. Ancak birçok kişi hâlâ aşıların güvenli olmadığı ve özellikle de kalp hastalıklarına yol açtığı gerekçesiyle aşıdan kaçınıyor. Peki bu iddia kadar doğru? Bilim insanları yıllar sonra bu araştırmaya son noktayı koydu. İşte uzmanların bu konudaki araştırmasının sonuçları...
#KoronovirusAlmanya'da yaşayan 62 yaşındaki bir adam, kendi isteği ile 217 doz Covid aşısı oldu. Bilim dünyasını da şaşkına çeviren bu hiper-aşılama vakası, adamın gönüllü olarak kan ve tükürük örneklerini vermeyi kabul etmesinin ardından tüm detaylarıyla araştırıldı. İşte ilginç sonuçlar ve uzman yorumları…
#Hiper AşılamaSağlık Bakanı Fahrettin Koca, Eris varyantının hasta etme gücünün daha düşük ancak bulaşıcılığının daha fazla olduğunu söyledi. Paniğe gerek olmadığının altını çizen Koca, eski dönemdeki gibi kapanmaların söz konusu olmadığını ifade etti.
#Fahrettin KocaEris varyantı Türkiye'de görüldü açıklaması geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılmıştı. Bu açıklamanın ardından eris varyantı son gelişmeleri yakından takip ediliyor. Peki, eris varyantı kısıtlaması ve aşı zorunluluğu olacak mı? Bakan Koca açıkladı! İşte, eris varyantı belirtileri...
#Eris VaryantıSağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada eris varyantının hasta etme gücünün daha düşük ancak bulaşıcılığının daha fazla olduğunu belirterek, “Bu dönemde hasta sayısının arttığını söyleyebiliriz. Fakat hastaneye yatış oranları oldukça düşük. Paniğe gerek yok" dedi. Bakan Koca, "Küresel Covid aşısı baskısına boyun eğmemiz mümkün değil. Türkiye’nin kendi programı var ve birileri istiyor diye aşı programı başlatmayız" ifadelerini kullandı.
#Sağlık BakanıCovid-19 aşıları ilk çıktığı günden beri 'aşı karşıtları' vardı. Şimdi ise pandemi sürecinde aşı olan ve sonrasında "Keşke olmasaydım" diyen 'aşı pişmanları' ortaya çıktı. Bu kişiler, pişmanlıklarının en temel sebebini aşı olduktan sonra hastalanmaları olarak anlatıyorlar. Uzmanların ise bu kaygıya çok net yanıtları var. Öte yandan aşı karşıtları ve aşı pişmanlarının sayısının hızla artması "Olası yeni bir pandemide aşı olacak insan kalmayacak, bizi aşılar da mı kurtaramayacak?" sorusunu beraberinde getiriyor. Aşı karşıtlarının ve pişmanlarının iddialarını/endişelerini konunun uzmanlarına sorduk, bilimsel cevaplarla konuya noktayı koyduk
#Aşı PişmanlığıCovid-19 aşıları ilk çıktığı günden beri 'aşı karşıtları' vardı. Şimdi ise pandemi sürecinde aşı olan ve sonrasında "Keşke olmasaydım" diyen 'aşı pişmanları' ortaya çıktı. Bu kişiler, pişmanlıklarının en temel sebebini aşı olduktan sonra hastalanmaları olarak anlatıyorlar. Uzmanların ise bu kaygıya çok net yanıtları var. Öte yandan aşı karşıtları ve aşı pişmanlarının sayısının hızla artması "Olası yeni bir pandemide aşı olacak insan kalmayacak, bizi aşılar da mı kurtaramayacak?" sorusunu beraberinde getiriyor. Aşı karşıtlarının ve pişmanlarının iddialarını/endişelerini konunun uzmanlarına sorduk, bilimsel cevaplarla konuya noktayı koyduk
#Aşı KarşıtlığıBeyazperdede John Wick’in sisteme karşı verdiği mücadele devam edecek. Zuhal Olcay ve Haluk Bilginer 20 yıl sonra yeniden aynı sahneyi paylaşacak. Konser salonlarına yıldız yağmuru beklenirken MFÖ ve Nazan Öncel gibi usta isimler yeni albümleriyle geliyor. Belli oldu, bu yıl yine ödüllü restoranların peşine düşeceğiz. Sonra da ruhumuzu doyurmak için müze, galeri gezeceğiz. 2023’te kültür-sanatla dopdolu günler bizi bekliyor.
#Kültür-SanatÇin'de neredeyse üç yıldır süren "Sıfır Covid" politikasının Aralık ayında gevşetilmesiyle ülkede koronavirüs vakaları artıyor. Halk, kısıtlamaların bir anda, plansız bir şekilde sonlandırıldığını ve bu yüzden şimdiye kadar sarf edilen tüm çabanın boşa olduğunu söylüyor.
#ÇinÜrettikleri mRNA aşılarıyla dünyanın koronavirüsle olan mücadelesine en büyük katkılardan birini sunan ve milyonlarca insanın hayatını kurtaran Özlem Türeci ve Uğur Şahin’in kurucuları olduğu BioNTech’ten yeni ve müjdeli bir haber daha geldi…
#BiontechPiyasadaki vitaminlerin çoğu ‘Gıda takviyesi’ ya da ‘Tıbbi cihaz’ kategorisinde, Tarım Bakanlığı onayıyla, reçete gerektirmediğinden, marketler ve internette satılıyor. İlaç kategorisinde olmadığı için reklamı da serbest. Belki de bu sebeple özellikle de COVID-19 dönemi ve kışın kapıda olduğu şu günlerde tam bir ‘takviye’, ‘vitamin’ çılgınlığı yaşanıyor. Ama kötü haber! Bu destekler sandığınız kadar masum değil. Fazlası hasta ediyor. Bazılarının düzenli kullanımı bağımlılık bile yapabiliyor. Prof. Dr. Tayfun Uzbay ile konuştuk.
#VitaminSon dönemde, "Annem, babam, eşim, oğlum hepsi aynı anda Covid geçirdi, bir tek bana bir şey olmadı" diyenleri çok duymaya başladık. Peki bu insanların sırrı ne? Sadece şanslılar mı yoksa başka bir şey mi? İngiltere ve Brezilya'da yürütülmekte olan araştırmalar, bu sorunun yanıtının sadece o kişileri değil hepimizi ilgilendirebileceğine işaret ediyor. İşte tüm ayrıntılar...
#COVID-19İlk vakanın doğrulanmasının üzerinden bir ay geçmeden hasta sayısının 3 milyonu aştığı Kuzey Kore'de aşılama programı başladı. Çin'den geldiği belirtilen aşılar şuan için sadece belli projelerde çalışan askerlere yapılıyor ve aşılar halka 'Kim Jong Un'un ölümsüz aşk iksiri' olarak taktim ediliyor.
#Kuzey Koreİzmir'in Konak ilçesinde Elif Terziler'in (16) taksiyle hastaneye götürülürken yolda uyuşturucudan öldüğü ve cansız bedeninin hastane bahçesine bırakıldığı olaya ilişkin davada 3'ü tutuklu 8 kişinin yargılanmasına başlandı. Mahkeme heyeti, Terziler'in duruşmaya katılmayan tutuksuz yargılanan ablası Z.T. (21) hakkında yakalama kararı çıkartılmasına hükmetti.
#İzmirKuzey Kore’de Covid-19 salgını krizi her geçen gün büyüyor. 50 kişinin hayatını kaybettiği sayısız insanın yüksek ateş belirtisi gösterdiği ülkede Kim Jong-un’un orduyu devreye soktuğu açıklanırken bir anda ortaya çıkan vakaların sebebi olan ‘süper bulaştırıcı’ grup da ilk kez dillendirildi…
#Kuzey KoreRusya'nın Ukrayna'ya yönelik devam eden işgal girişiminde Belarus oldukça kritik bir yer tutuyor. Fakat, Belarus halkının askeri operasyona sıcak bakmaması ve ülkelerinde Rus birliklerini istememesi güçlü bir direniş hareketinin ortaya çıkmasına yol açtı. 'Demiryolu Direnişi' olarak kayda geçen eylemler bir ülkenin kaderini nasıl değiştirdi?
#Ukrayna-Rusya SavaşıTüm dünya pandeminin yavaş yavaş endemiye döndüğünü kabul edip önlemleri hafifletirken, Ocak 2020’den bu yana tam bir karantina içine giren ve hiç aşılama yapmayan iki ülkeden biri olan ‘kapalı kutu’ Kuzey Kore’nin bundan sonraki adımları tartışılıyor. Aşı görmemiş bir ülkede karantinanın kalkması ne anlama gelecek? İşte pandeminin başından bugüne Kuzey Kore…
#Kuzey KoreCovid-19 aşıları yapılmaya başladığından beri birçok kişi aşı sonrası lenf bezlerinin şiştiğini fark etti. Aşının yan etkisi olarak ortaya çıkan bu durum bazı kişileri rahatsız etse de uzmanlar bunun endişe edilecek bir şey olmadığını söylüyor. Asıl sorun bu nedenle kadınların meme muayenelerini aksatmaları ve gecikmeli yapılan meme taramaları...
#Meme Sağlığı