Dışkapı SSK taşınıyor

Güncelleme Tarihi:

Dışkapı SSK taşınıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2022 15:41

Ankara’da ‘Dışkapı SSK Hastanesi’ olarak bilinen 58 yıllık Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi taşınıyor. Hastane artık, Etlik Şehir Hastanesi bünyesinde hizmet verecek.

Haberin Devamı

Yıl 1954... Ankara’nın eski semtlerinden Dışkapı’da ‘Babaharman’ mevkisi olarak bilinen 32 dönümlük arazi, Ankara Belediyesi’nden kiralanmıştı. 1957’de temeli atılan hastane binası, 1964’te ise dönemin Çalışma Bakanı Bülent Ecevit tarafından hizmete açılmıştı. Hastane açıldığı günden itibaren çok yoğun taleple karşı karşıya kaldığı için ek hizmet binaları yapılmış ve yeni birimler eklenmişti. Dışkapı SSK, yarım yüzyılı geçen tarihi boyunca yatak kapasitesini de artırarak eğitim hastanesi konumuna geldi. Asistan yetiştiren, sağlık alanında önemli araştırmalara da ev sahipliği yapan Dışkapı SSK, bu süreçte Türkiye’nin en büyük ve hasta yoğunluğu en yüksek hastanelerinden biri oldu.

Dışkapı SSK taşınıyor

Haberin Devamı

350 BİN COVID AŞISI YAPILDI

110’u yoğun bakım yatağı olmak üzere 800 yatak kapasitesine sahip Dışkapı SSK’da salgın sürecinde, 350 bin COVID-19 aşısı uygulaması yapıldı. Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doktor Öğretim Üyesi Burhan Kurtuluş, Hürriyet Ankara’ya taşınma süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kurtuluş, günlük ortalama 10-12 bin hasta sayısı ile çok yoğun bir talebe cevap verdiklerini vurguladı. Başkent ve çevre illerden gelen hastaların daha modern ve yüksek standartta sağlık hizmeti alabilmeleri için Etlik Şehir Hastanesi bünyesinde hizmet vermeye başlayacaklarını belirten Kurtuluş, şunları söyledi: “Hastane hizmet binalarımız eskimişti. Kısa sürede taşınma işlemleri tamamlanacak. Taşınma sürecinin sorunsuz geçmesi için ekibimizle yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu süreçte emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanı’mız Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı’mız Fahrettin Koca, bütün bakan ve milletvekillerimize, İl Sağlık Müdürü Ali Niyazi Kurtcebe ve ekibine, bakanlık ve hastanemiz çalışanlarına teşekkür ediyorum.”

BAKMADAN GEÇME!