Ramazan ayının son günü geldi. Arefe gününde de sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler iftar menülerini özenle oluşturmak istiyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın son gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 12 Mayıs Çarşamba yani arefe günü için iftar menüsü...
#Ramazanİftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 7 Mayıs Perşembe iftar menüsü...
#İftara Ne PişirsemMilliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Oyumuz artıyormuş, oyumuz azalıyormuş. Vatan tehdit altındayken, milli birlik duvarlarımız sallanıyorken başımızı kuma gömmek bizim kitabımızda yazmayan alçalma halidir." dedi. Türkiye Yüzyılı'nda terörün bitmesi gerektiğinin altını çizen MHP lideri Bahçeli, "Bölücü terör örgütü PKK için son yaklaşmıştır. Hiçbir terörist için emniyetli bir yer kalmamıştır. Kolonlarını kesmek milli beka meselesidir." ifadelerini kullandı. Mansur Yavaş'a tepki gösteren Bahçeli, "Neymiş, bir sanatçıya ödenen para 69 milyon lira değil de, 45 milyon liraymış. Bu kafa normal bir kafa değildir. Özrü kabahatinden büyük" dedi.
#Devlet BahçeliMilliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Oyumuz artıyormuş, oyumuz azalıyormuş. Vatan tehdit altındayken, milli birlik duvarlarımız sallanıyorken başımızı kuma gömmek bizim kitabımızda yazmayan alçalma halidir." dedi. Türkiye Yüzyılı'nda terörün bitmesi gerektiğinin altını çizen MHP lideri Bahçeli, "Bölücü terör örgütü PKK için son yaklaşmıştır. Hiçbir terörist için emniyetli bir yer kalmamıştır. Kolonlarını kesmek milli beka meselesidir." ifadelerini kullandı. Mansur Yavaş'a tepki gösteren Bahçeli, "Neymiş, bir sanatçıya ödenen para 69 milyon lira değil de, 45 milyon liraymış. Bu kafa normal bir kafa değildir. Özrü kabahatinden büyük" dedi.
#Devlet BahçeliHayatının büyük bir bölümü asker olarak geçti. Askeri okullarda okudu, cephelerde savaştı. Çok okudu, çok araştırdı, hep çok şık giyindi. Ama sofraya oturduğunda mütevazı biriydi. Sebze yemeklerini, ona çocukluğunu hatırlatan böreği çok sevdi. Misafirlerini ağırladığı sofralar çok meşhur ama bu masalarda menüden çok fikirler güçlüydü.
#Mustafa Kemal AtatürkRamazan ayının en güzel yanı iftarda aile ve dostlarla birlikte olmaktır ama bazen sofranın etrafındakiler, bazen de sofranın kurulduğu yer değişebilir. Her nerede ve kiminle olursak olalım lezzetli bir sofra kurmak aslında hiç de zor değil. Nasıl mı? İşte herkesin kendine göre bir mutluluk bulacağı 5 harika piliç tarifi!
#Sponsorlu İçerikYemek özellikle de hamur işi yaparken daha lezzetli bir sonuç için tarifi eksiksiz uygulamak önemli. Özellikle de toz malzemeleri kullanırken, kullanacağınız malzemelerin ölçüsünü birebir uygulamadığınız takdirde yaptığınız yemeklerde dilediğiniz kıvamı ve lezzeti yakalamak pek mümkün olmuyor.
#Mutfak ÖlçüleriYemek yaparken malzemeleri, özellikle de yağ, tuz, biber gibi malzemeleri ölçüyle değil de göz kararıyla ekliyorsanız zaman zaman ayarını kaçırıyor olabilirsiniz. Böyle zamanlarda sonucun hüsran olmasını önlemek için yapabileceğiniz çok basit müdahaleler var. İşte fazla yağlı, fazla tuzlu ve fazla sulu yemeklerinizi kurtarmak için yapabileceğiniz düzeltmeler…
#Yemeğin Tuzu Fazla Olunca Ne YapılırMutfakta en temel yemeklerden biri çorbalarsa, en temel mutfak bilgilerinin başında da çorbalara kıvam vermek gerekir. Bazı çorbalar doğası gereği suludur ancak bazen de şöyle kaşığa geldiğinde ağırlığı hissedilen, ağzımızı dolduran çorbalar isteriz. Peki bunu nasıl yapabiliriz? İşte çok işinize yarayacak teknikler...
#Çorba Nasıl KoyulaştırılırÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Yeni bir belediyecilik anlayışı çıktı. Koca koca, milyonlarca nüfus olan şehirlerde, ne yazık ki Cumhuriyet Halk Partili gelen arkadaşların hiçbirisinin, belediyecilik anlayışı, ne yazık ki üzülerek söylüyorum yok. Hizmet tarafında yoklar, temel atmama törenlerinde varlar. Hatta işe takoz olmakta varlar. Ve bir taraftan da öğrendikleri yeni bir şey var, asıl anlamakta güçlük çektiğim de o, algı belediyeciliği. Yalanlarla devam eden bir sanal dünyada kendilerini kahraman gibi gösterme yiğitliğini devam ettiriyorlar” dedi.
#Mehmet ÖzhasekiGribin ve diğer mevsimsel solunum yolu enfeksiyonlarının iyiden iyiye arttığı bu dönemde pek çok uzman, bağışıklık sistemini güçlü ve sağlıklı tutmanın önemli olduğunu söylüyor. Bunun için dengeli ve yeterli beslenmeye özen gösterilmesi gerekiyor. Peki hangi besinler kış hastalıklarına karşı kalkan oluyor? Uzman Diyetisyen Aslıhan Altuntaş, hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkBu gece sevdiklerimizle bir araya gelip bol bol yiyip içeceğiz. Üstelik geç saatlere kadar ayakta kalacağız. Eğleneceğiz eğlenmesine ama muhtemelen yarın bazılarımızın başı ağrıyacak, midesi bulanacak. Yerimizden kalkmak istemeyeceğiz. Uzmanlar 2024’ün ilk gününü daha zinde geçirmek için bu şikâyetlerle başa çıkmanın yollarını anlattı.
#Melis YılmazSelamlar sevgili okuyucularım... Daha önce hiç pirpirim aşını duymuş muydunuz? Duymadıysanız bu hafta size, adı her ne kadar ilginç gelse de kendisi aslında hiç de yabancısı olmadığımız bir sebzeden bahsedeceğim; semizotu. Yazın en sevilen sebzelerinden biri olan semizotuna, Gaziantep yöresinde pirpirim adı veriliyor. Pirpirim aşı da bulgur, mercimek ve nohudun buluşmasıyla hazırlanan oldukça besleyici bir yemek olarak tanınıyor. Hatta bu yemek, Gaziantep’in coğrafi işaretli lezzetleri arasında da oldukça dikkat çekiyor. Semizotu, kolayca yetiştirilebilir olduğundan Antep mutfağında kendine kolayca yer buluyor. Pirpirim aşı için semizotunun ekşiliği bakliyat ile bir araya geldiğinde ise ortaya çok doyurucu ve besin değeri yüksek bir yemek çıkıyor.
#Pirpirim AşıTavada biftek, etle arası iyi olan birçok vatandaşın menüsünde baş köşede yer almaya devam ediyor. Tavada biftek pişirme hususunda birçok tarif yer alsa da asıl merak edileni yumuşak olan tarif olmaya devam ediyor. Peki, tavada yumuşak biftek nasıl pişirilir? İşte, güzel bir menü hazırlamak isteyenlerin merak ettiği o tarif
#Tavada BiftekKahramanmaraş, ana yemek ve tatlıları ile dikkat çeken en zengin mutfak kültürü özelliği taşıyan illerimizden arasında yer alır. Mutfak kültürü ve geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan Kahramanmaraş, insanlarla yaşamış olan bir yemek zenginliğine sahiptir. Kahramanmaraş’a seyahat eden kişiler, Kahramanmaraş mutfağındaki lezzetleri denemelidir. Kahramanmaraş'ta ne yenir ve neyi meşhur? İşte, merak edilen tüm detaylar,
#Kahramanmaraş YemekleriSao Paolo'nun gelişmiş mahallelerinden birinde apartmanların arasında bulunan yıkık dökük eski ev, hem gelip geçenlerin hem de mahalle sakinlerinin dikkatini çekiyordu. Evde yaşayan yaşlı kadın da tuhaflıklarıyla merak uyandırıyordu. Bir podcast sayesinde açığa çıkan gerçekler ise kimsenin tahmin edemeyeceği kadar karmaşık ve karanlıktı...
#Brezilya