Tavada biftek nasıl pişirilir? Yumuşak biftek tarifi

Güncelleme Tarihi:

Tavada biftek nasıl pişirilir Yumuşak biftek tarifi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2023 10:20

Tavada biftek, etle arası iyi olan birçok vatandaşın menüsünde baş köşede yer almaya devam ediyor. Tavada biftek pişirme hususunda birçok tarif yer alsa da asıl merak edileni yumuşak olan tarif olmaya devam ediyor. Peki, tavada yumuşak biftek nasıl pişirilir? İşte, güzel bir menü hazırlamak isteyenlerin merak ettiği o tarif

Haberin Devamı

Tavada yumuşak biftek nasıl pişirilir sorusu, birçok kişinin merak ettiği tarifler arasında yer almaya devam ediyor. Peki, yumuşak biftek pişirmenin püf noktaları nelerdir? İşte, tavada yumuşak biftek pişirmek isteyenler için malzemeler ve tarif hakkında bazı bilgiler

TAVADA BİFTEK MALZEMELERİ

3 parça dana biftek

2 çorba kaşığı zeytinyağı (eti dinlendirmek için)

2 çorba kaşığı zeytinyağı (pişirirken lazım olacak)

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı kekik

Tuz

TARİFİ

Biftekleri 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile yağlayın ve ağzı kapalı bir kapta en az yarım saat buzdolabında dinlendirin.

*Püf noktalarından biri ; Eti pişirmeden 10 dk önce dolaptan çıkarın , oda ısısna gelsin.Soğuk eti direkt tavaya atarsanız sertleşir.

Biftekleri kızartacağınız tavayı ocaktan biraz ısıtın (buda püf noktalardan biri tava sıcak olacak )

Haberin Devamı

2 çorba kaşığı zeytinyağını teflon tavaya alın kızdırın.

Biftekleri tavaya alın.Orta derecede kızartmaya başlayın. Çevirirken sakın çatal kullanmayın, maşa kullanın.

Rengi döndükçe biftekleri çevirin. Pişmeye başlayınca tuzunu ve kekiğini serpin. Tereyağını ekleyin, birer kere daha çevirin.

Pişen biftekleri tabaklara alıp soğumadan servis edin.Afiyet olsun

BAKMADAN GEÇME!