Ahmet Rasim Küçükusta kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Sağlık alanındaki uzmanlığı, yazıları ve televizyon programlarına katılımıyla tanınan Ahmet Rasim Küçükusta, aynı zamanda aktif bir eğitimci ve yazardır. Peki, Ahmet Rasim Küçükusta kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.
#Ahmet Rasim KüçükustaSon araştırmalar, inek sütü, yumurta, fındık ve kabuklu deniz ürünleri gibi günlük gıdalara alerjisi olanların sayısının on yıl içinde iki kattan fazla arttığını gösteriyor. Ve bu durum özellikle küçük çocuklar için ciddi sorun teşkil ediyor.
#Gıda AlerjisiGıda alerjileri modern ve giderek artan bir salgın. Son araştırmalar, inek sütü, yumurta, fındık ve kabuklu deniz ürünleri gibi günlük gıdalara alerjisi olanların sayısının on yıl içinde iki kattan fazla arttığını gösteriyor. Ve bu durum özellikle küçük çocuklar için ciddi sorun teşkil ediyor.
#Besin AlerjisiGenelde erkeklerin basit bir hastalığı bile aşırı abarttıkları ile ilgili şakalar yaparız. Çoğu insanın ayakta geçirdiği gribi bile bazı erkekler yatak döşek geçirir, sanki ölüm döşeğindeymiş gibi acı çekerler. Biz de ‘Bir Sorudan Fazlası’ serimizde partnerlerinin ufacık sağlık sorunlarını abartmalarından şikayetçi olan kadınlarla konuştuk
#Bir Sorudan FazlasıHer yaşta, özellikle de çocukluk döneminde sık görülen kronik, uzun soluklu, tekrarlayan çok kaşıntılı bir deri hastalığı olan atopik dermatitin sayısı son yıllarda giderek artıyor. Hastalığın kronik ancak bulaşıcı olmadığına dikkat çeken uzmanlar, 14 Eylül Atopik Dermatit Farkındalık Günü’nde bu hastalığa karşı korunma ve tedavi yollarını anlattı...
#Atopik DermatitSanofi Avrasya Bölgesi, İlaç Medikal Direktörü & Ülke Medikal Lideri Dr. Nurdan Bulur ile Sanofi’nin immünoloji alanındaki çalışmaları ve 14 Eylül Atopik Dermatit Günü’ne özel bir sohbet gerçekleştirdik.
#Sponsorlu İçerikDünyada ilk kez nedeni bilinmeyen ölümcül bir hastalığın tanısını koyup kesin tedavisini geliştirdi, Avrupa İmmünoloji Dernekleri Federasyonu’nun en prestijli ödüllerinden ‘Doğu’nun Yıldızı’ ödülüne layık görüldü. Bu hastalık nedeniyle 7 çocuğunu kaybeden bir anne ve 6,5 yaşındaki kızına, bu keşfi sayesinde can olan Türk doktor Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen, nadir görülen ve bir tür bağışıklık sistemi hastalığı olan 'CHAPLE sendromu'nun teşhis ve tedavisini bulmasıyla tıp literatürüne adını yazdırdı. Bir hastalığın tedavisinde yeni bir ilacın geliştirilmesi on yıllar sürerken, Prof. Dr. Özen ve ekibinin hem hastalığın kendisini keşfedip hem de uluslararası işbirliği ile 6 yılda çalışmalarını tamamladığı ilaç, ABD Gıda ve İlaç Dairesi FDA onayını da alarak hastalarda kullanılmaya başlandı.
#Ahmet Oğuzhan ÖzenDünyada ilk kez nedeni bilinmeyen ölümcül bir hastalığın tanısını koyup kesin tedavisini geliştirdi, Avrupa İmmünoloji Dernekleri Federasyonu’nun en prestijli ödüllerinden ‘Doğu’nun Yıldızı’ ödülüne layık görüldü. Bu hastalık nedeniyle 7 çocuğunu kaybeden bir anne ve 6,5 yaşındaki kızına, bu keşfi sayesinde can olan Türk doktor Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen, nadir görülen ve bir tür bağışıklık sistemi hastalığı olan 'CHAPLE sendromu'nun teşhis ve tedavisini bulmasıyla tıp literatürüne adını yazdırdı. Bir hastalığın tedavisinde yeni bir ilacın geliştirilmesi on yıllar sürerken, Prof. Dr. Özen ve ekibinin hem hastalığın kendisini keşfedip hem de uluslararası işbirliği ile 6 yılda çalışmalarını tamamladığı ilaç, ABD Gıda ve İlaç Dairesi FDA onayını da alarak hastalarda kullanılmaya başlandı.
#Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan ÖzenBeslenmeyle ilgili bazı yanlışlar, yapılan tüm araştırmalara karşın doğru biliniyor; araştırmacılar ne derse desin akıllardan silinmiyor. İşte beslenme söz konusu olduğunda, dünyanın en önde gelen uzmanlarının "Yeter artık" dediği efsaneleşmiş yanlışlar.
#SağlıkBüyükannesinin muhtemel ölüm sebebi olan ve ardından babasında da tespit edilen nadir bir şişlik durumu Nicky Bowen’a da miras kaldı. İlk atağını dört yaşında yaşayan Nicky, bu hastalığı maalesef kızına da taşıdı. İşte herediter anjioödem (HAE) ile yaşamaya çalışan Nicky’nin hikayesi ve bu nadir görülen hastalık hakkında ilginç bilgiler…
#Herediter AnjioödemÇocuk enfeksiyonlarında bu kez 'beşinci hastalık' gündemde… Son zamanlarda gücünü artıran bu bulaşıcı hastalıkta, çocukların yüzleri ‘tokat yemiş gibi’ kıpkırmızı bir görünümde oluyor. Hastalık, risk grubundaki çocuklarda ise daha ağır seyrediyor. Peki beşinci hastalık neden bir anda artmaya başladı? Nasıl bulaşıyor? Yetişkinlerde de görülüyor mu? Dr. Anıl Doğan, hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkBüyükannesinin muhtemel ölüm sebebi olan ve ardından babasında da tespit edilen nadir bir şişlik durumu Nicky Bowen’a da miras kaldı. İlk atağını dört yaşında yaşayan Nicky, bu hastalığı maalesef kızına da taşıdı. İşte herediter anjioödem (HAE) ile yaşamaya çalışan Nicky’nin hikayesi ve bu nadir görülen hastalık hakkında ilginç bilgiler…
#Herediter AnjioödemTikTok'ta son dönemlerde diş fırçalama ile ilgili viral olan videolarda birçok insan, dişleri fırçaladıktan sonra ağzın çalkalanmaması gerektiğini, bunun dişleri çürüklere karşı koruduğunu söylüyor. Bazı uzmanlar da çürüklerin önlenmesine yardımcı olmak için günde en az iki kez florür içeren diş macunu ile dişlerin fırçalanmasını, sonrasında ağzı çalkalamayıp florürün dişlerde kalmasına izin vererek ek koruma sağladığını doğruluyor. Peki florür gerçekten dişleri koruyor mu? Yutulması zararlı değil mi? Uzman Diş Hekimi Ekin Kenci Şahin konuştuk.
#FlorürBelirgin kulak ya da halk arasında bilinen adıyla kepçe kulak, dünyada ve ülkemizde sıklıkla görülen şekil bozukluklarının başında geliyor. Kulaktaki bu şekil bozukluğu bireyleri küçük yaştan itibaren özgüven eksikliği başta olmak üzere pek çok psikolojik sorunların oluşmasına yol açıyor. Uzmanlar bu durumun üstesinde gelmek için ameliyatı önerse de son zamanlarda sosyal medyada kepçe kulak bandı ya da sıvılarına ilgi artıyor. Peki bu ürünler sağlıklı mı? Hangi sorunları ortaya çıkarabilir? Estetik Plastik Cerrah Op. Dr. Ebru Şen ile mercek altına aldık.
#SağlıkAlerji mevsiminin tam ortasındayız. Bitki polenleri yayılmaya başladı. Pek çok kişi hapşırık, burun ve geniz akıntısı, öksürük, gözlerde kaşıntı ya da sulanma gibi alerji belirtileri yaşıyor. Bu alerjik reaksiyonlarla nasıl başa çıkacağız, uzmanlara sorduk.
#Zeynep Nazlı YıldırımCildimizi korumak, kurumasını, yaşlanmasını önlemek hepimiz için önemli. Sağlıklı bir cilde sahip olalım diye herkes bir şey öneriyor. Sosyal medyada bakım videoları birbirini kovalıyor. Her ürün bir mucize vaat ediyor! Serumlar, nemlendirici kremler, maskeler, tonikler... Retinol, glikolik asit ve hiyalüronik asit son dönemde en popüler, en çok karşılaştığımız maddeler. Peki, bunların yanlış kullanımda ne olur? Yaşanabilecek sorunları uzmanlara sorduk.
#CiltBaharın gelmesiyle göz alerjilerinin artış gösterdiğini ifade eden Atagöz Tıp Merkezi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Aras Saklamaz, göz alerjisi yani alerjik konjonktivitin oldukça sık görüldüğünü söyledi. Göz alerjisinin gözün kendini rahatsız eden bir madde (alerjen) ile karşılaştığında ortaya çıktığını kaydeden Saklamaz, “Göz bu durumda alerjen ile mücadele etmek için histamin denen bir madde salgılar. Bu da gözün yüzeyindeki konjonktiva denen, göz akının ve göz kapaklarının içini örten zarda kızarıklık, ödem ve kaşıntıya yol açar. Gözde sulanma, yanma ve ışığa hassasiyet de eşlik edebilir. Bu durum insandan insana bulaşıcı değildir’ dedi.
#1SON zamanlarda uluslararası alanda oldukça ses getiren aralıklı orucun vücudumuza olan katkılarının bilimsel olarak gösterilmesi aslında oruç tutmanın sağlığımız için ne denli yararlı olduğunu bir kez daha vurguluyor. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi SUAM Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Demet Can, aralıklı orucun yararlarını anlattı:
#1Büyülü sesi ve çarpıcı sahne şovlarıyla müzik piyasasının en sevilen şarkıcılarından bir olan Christina Aguilera, Adele’in ardından Las Vegas’ta gerçekleşecek şovları için hazırlanıyor. Ünlü şarkıcının yaz sonuna kadar devam edecek konser serisi için hayranlarına bir de sürprizi var.
#Christina AguileraŞimdilerde uykusuzluk sorununa çare olsun, uykuya dalmayı kolaylaştırsın diye pek çok insan ağırlıklı battaniye kullanıyor. Üreticiler bu battaniyelerin uyku kalitesini ve uykuda geçen süreyi artırdığını iddia ediyor. Peki ama uzmanlar ve araştırmalar ne diyor?
#BattaniyeBESİNLERİN lezzeti kadar antioksidan kapasiteleri de önemli. Çünkü bir besinin antioksidan gücü arttıkça sağlık faydaları da çoğalır. Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tıp Fakültesi, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Demet Can Antioksidanları anlattı.Hava sıcaklıkları düşmeye başlarken önce çocuklar, sonra büyüklerde solunum yolu enfeksiyonları yükselişe geçiyor. Soğuk algınlığı ile mücadele eden bağışıklık sistemimizi nasıl destekleyebiliriz? Son zamanlarda balık yağı ve arı poleni yanısıra çokça adı geçen yeni bir destek grubu var: Antioksidanlar. Vücudumuzu enfeksiyonlardan, mikroplardan ve diğer hastalık yapıcı etkenlerden koruyan antioksidanlar, bağışıklık sistemini destekleyerek vücudun hastalıklara karşı daha dirençli hale gelmesini sağlıyorlar.
#1