Tinos Adası’ndaki To Thalassaki lokantası bence tüm Akdeniz’in en iyilerinden. Onu benim için özel kılan sadece şefi Antonia Zarpa’nın yemek zevki ve yaratıcılığı değil, ürün kalitesi. Özellikle de sebze, meyve ve tahıl ürünleri... Olağanüstü peynirlerini de kendileri yapıyorlar.
#LokantaBelen tava, Hatay mutfağının nefis lezzetlerinden biri. Et ve sebzenin üzerine eklenen tereyağı ile hazırlanan bu nefis lezzetin yanına pilav, çoban salatası ve ayran ekleyerek harika bir akşam menüsü oluşturabilirsiniz. Peki belen tava nasıl yapılır, malzemeleri neler? Eğer denemek isterseniz, belen tava tarifi ve yapılış aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Belen Tava TarifiÇıktığım her yolculuğun, tanıdığım her insanın bana kattıklarıyla kendimi yeniliyorum. Bir senenin sonunda geçmiş yılın bakiyesini alırken tüm olumsuzluklara rağmen yeni yıl beni hâlâ heyecanlandırıyor. Fazla uzaklara gitmeden birkaç yakın rota önerisinde bulunayım. Belki şimdi veya sonra, yılın ilk tatili için size ilham olurum.
#SeyahatŞu sıralar İstanbul sokaklarında yürürken çevrenize biraz daha dikkatli bakın. Dün başlayan 17. İstanbul Bienali kapsamında her an karşınıza sürpriz bir mekânda, sürpriz bir eser çıkabilir. Contemporary İstanbul yarından itibaren 17’nci edisyonuyla sanatseverlerle buluşuyor. Sadece bunlarla da sınırlı değil. Borusan Contemporary’den Sakıp Sabancı Müzesi’ne, Dirimart’tan Meşher’e birçok yerde yeni sergiler açıldı. Biz de şehri renklendirip daha da güzelleştiren sanat etkinliklerini gezdik; gittiğimiz semtlerin lezzet duraklarına uğramayı da ihmal etmedik.
#17. İstanbul Bienaliİçine girdiği her şeyi güzelleştiriyor; zeytinyağlı taze fasulyeden bamyaya, hangi sebze olursa olsun bol domatesin suyuyla piştiğinde lezzeti artıyor. Bulgur pilavına nasıl yakışıyorsa pirinç pilavında da aynı performansı gösteriyor. Bugünlerde bol bol domates konservesi yapıyorum ki bu nefis tadı yılın her ayına taşıyabileyim. Sosundan bademli reçeline, çorbasından galette’ye pratik önerilerim var.
#Domatesİsim tamlamaları yapılarına ve aldığı eklere göre dört ana başlıkta toplanır. Hiç ek almayan tamlamalara takısız isim tamlaması denir. Örneğin: 1- Yedek Parça 2- Mermer Tezgah. Belirtili isim tamlamalarında ise hem tamlayan hem de tamlanan ek alır. Örnekler: 1- Mehmet'in Evi 2- Kapının Kolu. 3 ya da daha fazla kelimeden oluşan kelime gruplarına ise zincirleme isim tamlaması denir. Belirtisiz isim tamlaması nedir ve nasıl bulunur detayları ile derledik.
#EğitimVirgül, hem manzum hem de mensur eserlerde en çok kullanılan noktalama işaretlerinden biridir. Cümle içerisinde aynı görevde olan kelimeleri birbirinden ayırmak için virgül kullanılır. Örneğin: ''Kaside, gazel, terkibibent, terci-ibend, murabba, hiciv ve tahmis, divan edebiyatı nazım şekilleri arasında yer alır.'' Virgülün kullanıldığı yerler nerelerdir tüm detayları ile derledik.
#EğitimYemeklerin yanı sıra severek tüketilen birçok salata çeşidi bulunuyor. Çoban salatası, çok sevilen salata çeşitleri arasında yer alıyor. Çoban salata tüketmeyi sevenler kalorisini de merak edebiliyor. Çoban salatasının içerisinde kullanılan malzemelere göre 1 porsiyonunda bulunan kalori araştırılıyor. Çoban salata kaç kalori? 1 porsiyon çoban salata besin değerleri ve kalorisi hakkında detayları derledik.
#Kaç KaloriGürcistan vizesiz seyahat edebileceğiniz komşu ülkelerimizden bir tanesi. Batum bize yakın olması sebebiyle daha çok tercih ediliyor ama başkent Tiflis çok daha etkileyici bir rota. Peki Tiflis’te neler yapmalı, hangi lezzetleri tatmalı? İşte size Tiflis gezi rehberi…
#TiflisOnur Büyüktopçu'nun sunuculuğunu üstlendiği Yemekteyiz yarışmasında 18-22 Şubat haftasının finali yapıldı. Beş gün boyunca yaptıkları yemeklerle kıyasıya yarışan yarışmacılar arasında hangi ismin kaç puan aldığı ve haftayı birinci olarak bitiren yarışmacının kim olduğu belli oldu. Peki, Yemekteyiz'de haftanın birincisi kim oldu?
#Yemekteyiz Birincisi Kim OlacakTarabya’daki Kıyı, kanımca İstanbul’daki en iyi iki balık lokantasından biri. Elbette yemek kalitesi dışında değişkenler de önemli. Masa düzeni, temizlik, servis kalitesi, yemeklerin önünüze ne çok hızlı ne çok yavaş gelmesi, müşteri niteliği... Bütün bu faktörler göz önüne alınırsa Kıyı, türünün en iyisi.
#Tarabyaİftar menüsü tarifleri ile bugün ne pişirsem derdi son buluyor. Oruç tutan bireylerin sofrada farklı ve çeşitli yemeklere yer verme isteği, internet aracılığıyla gideriliyor. Bugün ne pişirsem sorusu ile bu konuya cevap arayan vatandaşlar, en güzel ve kolay iftar menüsü tarifleri ile bu akşamın sofrasını kurmak istiyor. İşte, kolayca yapabileceğiniz en güzel iftar menüsü tarifleri
#İftar MenüsüÇoban salatası, ezme, ızgara demek... Domates soslu patlıcan kızartması demek, menemen demek, domatesli pilav demek... Evet, son zamanlarda epey pahalı ama anneniz buna değer. Bugün birkaç domates alın, annenize lezzetli bir menemen yapın, Anneler Günü’nü lezzetlendirin...
#Domates ÜretimiSağlığın her alanında olduğu gibi kilo sorununda da sonuca değil, sebebe odaklanmak gerekiyor. Eğer bu yapılmazsa sürekli tekrarlayan sonuçlara (verilen kiloların yeniden geri alınmasına) veya sorunun içinden çözülmez bir karmaşa haline gelmesine katlanmak zorunda kalınıyor.
#Osman MüftüoğluKendi çocukları olmayan ama çocuğa tapan aile gibi İsrailliler. 150 ülkeden Museviler bir araya gelmiş ve hepsi farklı mutfak geleneklerini buraya taşımış. Alışık oldukları, büyüklerinden gördükleri yemekleri pişirmeye çalışmışlar. Yeni İsrail gastronomisinin merkezi ise Tel Aviv.
#İsrailBir şehrin ismi, bir tanrıçanın isminden geliyorsa, o şehre dikkatli bakmakta fayda oluyor umumiyetle. Mesela Antakya, mesela Atina, mesela Ereğli. Atina'yı seçiyorum şimdi. Tanrıça Athena'ya, selamını götürmeye gidiyorum. Ne de olsa yapyakın, âdeta komşu kapısı. Bi tıklatıp geleyim hadi...
#Atina'da Gezilecek Yerler