Bir oturuşta kaç tane?

Güncelleme Tarihi:

Bir oturuşta kaç tane
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2022 07:00

Kimi en az 6 saat marine ediyor, kimi kömür ateşinde pişiriyor. Acılısı da Konya küflü peynir sosuyla sunulanı da var... İçi sulu sulu, lezzetli mi lezzetli tavuk kanat yiyebileceğimiz adresler hangileri? Jürimize favorilerini sorduk.

Haberin Devamı

1- BİR EKOL

Kanatçı Haydar, İstanbul

Bahçelievler’deki mekân İstanbul’un ilk kanatçısı. Salih S. Sevinç “Burası bir ekol” diyor. Erdal İpekeşen “Kanadı salça, baharat çeşitleri, yağ, yoğurt gibi malzemelerle harmanlayıp pişiriyorlar” diye ekliyor. Murat Bozok, Deniz Gürsoy ve Berat Çokal’ın da favorisi. Porsiyonu 96 lira. (0212) 503 71 73

2- HASIR SEPETLERDE GELİYOR

Bibuçuk, İstanbul

Berat Çokal, Caddebostan’da 20 yılı deviren işletmenin özellikle tavuk kanatlarıyla nam saldığını söylüyor. Hasır sepetlerde gelen kanatların 8 adetten oluşan porsiyonu 105 lira. Kereviz sapı ve mavi peynir sosuyla sunulan ‘buffalo wings’ de menüde.
Ebru Erke, Deniz Gürsoy ve Ferit Özkaşıkcı da öneriyor. (0216) 467 70 50

3- 6 SAAT SOSTA BEKLETİLİYOR

Can Kardeşler Kebap&Pide, Adana

Haberin Devamı

Murat Bozok’a göre işletmenin kanatları (porsiyonu 60 lira), en az kebapları kadar leziz. Tavuk kanatları marine ettikleri sosta salça ve yağ var; kanatlar bu sosta en az 6 saat bekliyor. Erdal İpekeşen ve Ferit Özkaşıkcı da tavsiye ediyor. (0322) 436 66 68

Bir oturuşta kaç tane

4- YUMUŞACIK...

Fiko Ocakbaşı, İstanbul

Yeniköy’de... Ebru Erke’ye göre marinasyon sosu çok lezzetli, tavuklar da yumuşacık. Murat Bozok “Bir kebapçıda yiyebileceğiniz en iyi kanatlar” diyor. Bodrum Yalıkavak’ta da şubeleri var. Porsiyonu 220 lira. (0212) 223 28 58

Bir oturuşta kaç tane

5- MANZARASI DA GÜZEL

Öz Kanatçı Kardeşler, İstanbul

Sarıyer’de, denize nazır bir konumda. Deniz Gürsoy’a göre kanatları kadar manzarasıyla da ünlü. Ferit Özkaşıkcı, kanatların yanında sunulan kuru cacıklarını da çok sevdiğini söylüyor. Kanadın porsiyonu 90 lira. (0555) 171 75 56

Bir oturuşta kaç tane

Haberin Devamı

6- ZEYTİNYAĞLI KARIŞIMDA...

Kanatçı Ağa, İstanbul Beylikdüzü’nde... Ferit Özkaşıkcı “Kanatlar, kırmızı biber ve zeytinyağlı bir karışımda uzun süre marine ediliyor; kömür ateşinde pişiriliyor. Çok leziz” diyor. Deniz Gürsoy’a göre kanatların pişme derecesi de iyi. Porsiyonu 85 lira. (0212) 852 58 27

7- KÜFLÜ PEYNİR SOSUYLA

Bronco, İstanbul

Vadistanbul’da... Ebru Erke “Şef İsmet Saz’ın sokak lezzetleri sunan dükkânı burgerleriyle bilinse de tavuk kanatları da şahane. Acı sevenler buffalo kanatlarını denesin” diyor. Konya küflü peynir sosuyla sunulan kanatların porsiyonuysa 100 lira. (0531) 262 72 00

Bir oturuşta kaç tane

Haberin Devamı

8- EŞLİKÇİSİ BOL

Mersinli Ciğerci Ahmet Usta, İstanbul

Kadıköy’de. Salih Seçkin Sevinç “Mekânın ismi ciğerci olsa da kanattaki favori adreslerimden... Anadolu Yakası’ndaki ilk tercihim. Hep doğru ayarda pişirirler, içi sulu kalır” diyor. Çoban salatası, ezme, haydari, sumaklı soğan, pişmiş soğan, köz domates ve biberle servis edilen kanadın porsiyonu 85 lira. (0216) 346 40 40

9- KALİTESİ DEĞİŞMİYOR

Meşhur Mahmutbey Kanatçısı, İstanbul

Berat Çokal “Yıllardır aynı kalitede servis veriyorlar. Özellikle acılı kanatlarını tavsiye ederim” diyor. Yanında közlenmiş domates ve biberle sunulan kanadın porsiyonu 115 lira. İşletme Kozyatağı’nda. (0216) 360 18 01

Haberin Devamı

Bir oturuşta kaç tane

10- ÇEMENLİ EKMEKLE

Yıldız Kanatçı, Ankara

Erdal İpekeşen “Çemenli ve salçalı ekmekleri eşliğinde servis ettikleri kanat çok nefis. Garnitür olarak sundukları ve közde pişmiş sarımsak da sofraya gelince buradan mutlu ayrılmak garanti” diyor. Porsiyonu 90 lira. (0312) 442 42 72

Bir oturuşta kaç tane

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!