Kiminin bağımlısı olup her gün paket paket aldığı cipsi evde en sağlıklı şekilde kendi ellerinizle kolayca hazırlamanız mümkün. Üstelik tamamen doğal malzemelerden oluştuğu için ev cipsleri çok daha leziz oluyor. İşte evde yapabileceğiniz sağlıklı ve pratik cips tarifleri…
#Cips TarifiBaharatlı tadı, turp gibi olmak lafından anladığımız gibi şifasıyla sofralarımızda müstesna bir yeri var turpun. Mevsimi geldi ve pazar tezgâhlarını çeşitli renk ve boyutlarıyla doldurdular. Şef Aylin Yazıcıoğlu lezzetlerini ve nasıl ‘pişirebileceğimizi’; yazarımız diyetisyen ve beslenme uzmanı Berrin Yiğit de faydalarını örnek tariflerle yazdı...
#Şef Aylin YazıcıoğluMevsimine göre ister ızgarada yapın, ister tavada... Ya da konserve olarak tüketin...Sardalya çok lezzetli bir balıktır. Bizde son yıllarda kendine yer bulsa da genellikle küçük balık kategorisinde olduğu için göz ardı edilir. Oysa başka ülkelerde uğruna festivaller düzenleniyor. Bu arada bizim sardalyanın şanı yurtdışında yürüyor.
#SardalyaYılbaşı mezeleri özenle hazırlanan aile yemeklerinin vazgeçilmezidir. Sizlere yılbaşı sofranızı süsleyecek birbirinden LEZİZZ yılbaşı meze çeşitleri hazırladık. 13 farklı 2024 yılbaşı mezesi tarifleri haberimizde...
#Yılbaşı Meze ÇeşitleriSalsa sos Meksika'dan tüm dünyaya yayılan ve çok sevilen soslardan. Birçok yemeğin yanında servis edilen salsa sos özellikle cips batırmak için birebir. Siz de evinizde salsa sos yapmak isterseniz bu tarifi kesinlikle kaçırmayın. Afiyet olsun...
#Salsa Sos Nasıl YapılırKarnabaharı sevmeyenlere karnabaharı sevdirecek, harika bir iftar çorbası. İçimi kolay, yumuşacık, mideye iyi gelen bol vitaminli bir çorba. Dumanı üzerinde üstüne kızarmış ekmek parçalarıyla servis edin. İşte, çorbası tatlısıyla Rüzgar Şef ile Ramazan 13.gün menüsü...
#RamazanYılbaşı alışverişine çıkmadan önce, seçtiğim sağlıklı yemeklere uygun bir liste yaparım. Menüde daha az kalorili tatlara öncelik veririm. Kuru üzümlü salatadan kekikli hindiye, kapya biberli pilavdan fırında balkabağına bu özel gece için nefis önerilerim var.
#Yılbaşı AlışverişiDünyanın gıda kaynakları azalıyor. Devir ‘atıksız mutfak’ devri! Geleneklerimizde bir ürünün sapını, kökünü, yaprağını ayrı ayrı değerlendirmek zaten var. Biz de biraz özenle kendi atıksız mutfağımızı yaratabiliriz. Örneğin turunçgillerin kabuklarını reçel yapabilir, asma yaprağının sapını tencerenin dibine yayarak sarmanın lezzetine lezzet katabiliriz. Tasarımcı Gönül Paksoy, şef Aylin Yazıcıoğlu, yemek programları yapan Şerife Aksoy ve şef Pelin Çakar’dan konuya yaklaşımlarını dinledik, tarifler aldık, çeşitli püf noktaları öğrendik...
#YemekYeni yıl yemeğimiz dolapta bir gün önceden hazırlanmış, fırına atılmayı bekliyor. 31 Aralık günü sadece atıştırmalıklarımızı ve mezelerimizi hazırlayacağız. Birkaç ekmek üstü, birkaç tane de bandırmalık sosumuz olmalı. Hem kendi yaptığım pratik tariflerimi hem de Çiy Restaurant’ın başarılı şefi Damla Özay’ın levrekli iki tarifini sizinle paylaşıyorum; hepsi yeni yıl sofranıza lezzet katacak.
#YılbaşıYüz yüze eğitim başladı; şimdi anne-babalar en çok çocuklarının beslenme çantasını düşünüyor. Yeterli ve dengeli beslenme, onların eğitime odaklanmaları için ihtiyaç duydukları enerjiyi de sağlar. Bunun için kantindeki hazır gıdalar ve fast food ürünler yerine, çantalarındaki sağlıklı alternatifleri seçmeleri lazım. O alternatifler neler olabilir?
#Fast FoodSalgın bizi favori sokak lezzetlerimizden de kopardı. Birçok insan hijyen kaygısıyla bu yemeklerden uzak duruyor. Geçen hafta Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin en popüler 10 sokak yemeğini sıralayınca bu lezzetlerin evde hazırlanıp hazırlanamayacağını merak ettik. Ünlü şeflerin ve restoranların kapılarını çaldık. Tarifler derledik...
#GazetehaberleriSosyal medyada son dönemde bazı besinlerin Kovid-19 üzerine mucizevi etkilerinin olduğuna dair bilgi kirliliğinin olduğunu belirten Diyetisyen Gizem Gençyürek, hiçbir besinin koronavirüse karşı tek başına etkili olmadığını söyledi, uyarılarda bulundu.
#KoronavirüsTek bir olgun Hindistan cevizinden yapabileceğiniz tüm tarifler arasında, hindistancevizi cipsi favoriniz olabilir. İster dekorasyon için, isterseniz de atıştırmalık olarak şekersiz Hindistan cevizi cipslerini, fırınlanmış ya da kavrulmuş halde tüketebilirsiniz. İşte ev yapımı Hindistan cevizi cipsi tarifi...
#Hindistan Cevizi CipsiPandemi hayatımızdaki pek çok şeyi değiştirdi. Evde geçirilen zamanın artışı normalde mutfağa uğramayanları bile usta aşçılara taş çıkarır hale getirdi. İştah açıcı lezzetler hareketsizlikle birleşince bu dönemde aldığı kilolardan şikayet edenlerin sayısı da arttı. Diyetisyen Nihal Tunçer, bu ortamda en riskli grubun ise teneffüste koşma şansını yitiren çocukların olduğuna dikkat çekti.
#ÇOCUKKoronavirüs salgını nedeniyle tüm zamanı evde geçiriyor, bütün işlerimizi de evden takip ediyoruz. Bu süreçte fazla kilo almamak için yediğimize ve içtiğimize de dikkat etmemiz gerekiyor. Peki, karantina döneminde nasıl beslenmeliyiz? Kilo almamak için dikkat edilmesi gerekenler neler? Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy, konuyla ilgili önerilerde bulundu.
#KoronavirüsMasterChef Türkiye'de haftanın ilk oyunu yani kaptanlık oyunu oynandı. Oyunu kazanan yarışmacı tüm hafta boyunca kendi seçeceği takıma kaptanlık yapacak. Aynı zamanda karşı takıma da istediği kişiyi kaptan olarak seçecek. Peki, MasterChef Türkiye kaptanlık oyununu kim kazandı?
#Masterchef TürkiyeKökenleri Antik Yunan medeniyetine kadar dayanan tarhana, dünyanın en eski ve en sağlıklı yemeklerinden biri olarak biliniyor. Kurutulabildiği için çok da dayanıklı olan tarhanayı evde yapmak isteyenler için tarifini ve püf noktalarını sizin için derledik. İçeriğimizde ayrıca farklı tarhana çeşitleri hakkında da bilgi bulabilirsiniz. İşte evde tarhana yapılışı…
#Tarhana Nasıl YapılırDünya artık içine doğduğumuz gibi değil. Sınırsız açgözlülükle birçok şeyin sonunu getirdik. Ama biraz da bu sayede yepyeni alanlar keşfettik. Rotayı tam gaz veganlığa çeviren beslenme âlemleri, bu felsefe etrafında çok yaratıcı şeyler söylüyor. Etin yerini sebzeler, inek sütünün yerini bitkisel sütler, şekerin yerini meyveler alıyor. Bin yıllık lahana, karnabahar, nohut bambaşka kılıklara bürünüyor. Alışverişe ya da restorana gittiğinizde zamanın gerisinde kalmamanız için sözlüğünüzü hazırladık. Ç. BEGÜM SOYDEMİR/bsoydemir@hurriyet.com.tr
#VeganlıkKabak sarması, bol lif içermesi, B1 ve C vitaminlerini barındırması sebebiyle çok faydalı bir besin olan kabak sebzesinin en estetik hallerinden biri. Her evde bulunan malzemelerle kolayca yapabileceğiniz kabak sarması, hem tadı hem de görünümüyle çocuklar dahil tüm aile üyelerini mest edecek. İşte, kabak sarması için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları...
#Kabak Sarma Nasıl Yapılır