Ev yapımı patates cipsi

Güncelleme Tarihi:

Ev yapımı patates cipsi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2012 17:07

Vazgeçemediğimiz atıştırmalığımız patates cipsini kendi mutfağınızda, içinize sindirerek yapmaya ne dersiniz?

Haberin Devamı

Malzemeler:
1250 gram sarı patates
280 gram rafine çiçekyağı (1 1/4 bardak)
Tuz

Ev yapımı patates cipsi


Yapılışı:

* Soyulmuş 1250 gram sarı patateslerden bıçak sırtı inceliğinde yuvarlaklar kesmeli ve içinde soğuk su olan tencereye koyarak 4 - 5 saat bırakmalı ve arada bir suyunu değiştirmelidir.

* Süre sonunda, patatesleri bir peçeteye yayarak iyice kurulamalı, sonra da bunları, ancak dört defada olmak üzere, içinde kızdırılmış bir - bir çeyrek bardak çiçekyağı olan tavaya atarak, patateslerin her bir tarafları nar gibi oluncaya kadar arada bir karıştırmak suretiyle her bir partiyi 3 - 4 dakika arasında kızartmalı, süzülmüş olarak tabağa alarak tuzlamalı ve servis yapmalıdır.

BAKMADAN GEÇME!