Çin yağı, tamamıyla doğal bir ürün olmasından dolayı, insanlar tarafından kullanımı tercih edilen bir bitkisel yağdır. Özellikle de Uzakdoğu ülkelerine özgü bir ürün gibi görünüyor olsa da, bütün dünya ülkelerinde kullanılmaktadır. Sizin için Çin yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Çin yağı faydaları ve kullanımı konularını detaylarıyla derledik.
#Çin Yağı NedirTahin, protein, vitamin ve antioksidanlar yönünden oldukça zengin bir besin. Özellikle kış aylarında hastalıklara karşı koruyucu ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi nedeniyle uzmanlar tarafından bol bol tüketmemiz tavsiye ediliyor. Peki sağlık için tükettiğimiz bu tahinlerdeki hileyi nasıl anlayacağız? Renginden ve kokusundan gerçek olduğu ayırt edilir mi? Yerli susam ile Çin susamının farkı nedir? Tahin alırken hangi kriterlere dikkat edelim? %100 susamdan üretilen tahin nasıl olmalı ve fiyatı ortalama ne olmalı?
#TahinSaf tahin sadece susamdan üretilir ve içinde susamdan başka hiçbir şeyin olmaması gerekir ancak piyasada içine susam haricinde ne ararsan katılmış tahinler satılıyor. Öğütülmüş bulgur, tavuk yemi, soya ve soya yağı, yer fıstığı ve ayçiçek yağı… Hepsi var ama tahinin hammaddesi susam yok. Bazıları da gözümüzün önünde değirmende çekilerek sıcak sıcak satılıyor ama içinde yerli susam mı var, Çin susamı mı, hatta içinde susam var mı bilmiyoruz. Peki tahinin hileli olup olmadığını nasıl anlayacağız?
#TahinSağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşamın getirdiği en önemli sorunlardan biri de bölgesel yağlanmalardır. Özellikle bel çevresinde oluşan yağlanmalar, vücuttaki inflamasyonu arttırdığı için kanser başta olmak üzere kalp ve diyabet gibi kronik hastalıklara yakalanma riskini arttırır.
#SağlıkYarın 18 Haziran, Dünya Suşi Günü... Asya ülkelerinin mutfaklarına ve özellikle de suşiye gösterilen ilgi ülkemizde her gün katlanarak artıyor. İşin inceliklerini ve evde suşi yapmak isteyenlerin kullanabileceği yöntemleri İnari’nin koordinatör şefi Korhan Gülsoy’dan dinledik...
#Dünya Suşi GünüAsya mutfağının sevilen lezzetlerinden noodle, MasterChef yarışmasıyla birlikte yeniden gündeme geldi. MasterChef Singapur noodle izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Yapım aşamalarında sebzelerin pişirilmesinde wok tava kullanılması oldukça önemli. Ayrıca noodle hamurunun yapışmaması için doğru şekilde pişirilmesi 'blanch' edilmesi (çiğ olan malzemelerin kaynar suda pişirilmesi) gerekiyor. İşte MasterChef Singapur noodle tarifi, malzemeleri ve yapımı...
#Masterchef Singapur NoodleFul çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Ful çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği nasıldır? Ful çiçeği hakkında detaylı bir bilgi için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. Ful çiçeğinin bakımı nedir ve daha fazlasını burada bulabilirsiniz.
Aspir çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Aspir çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği nasıl olur? Aspir çiçeği nerelerde yetişir ve ne gibi özellikleri vardır? Tüm soruların cevabını sizler için derledik.
#Aspir ÇiçeğiŞifalı yağlar arasında yaygınlaşmaya ve çok kullanılmaya başlayan yılan yağı, saçı bakımlı bir şekilde uzatmaya ve saça bakım yapmaya yardımcı oluyor. Saçın sağlıklı uzamasında önemli bir etkisi olan bu doğal yağ, Eski Mısır'dan bu yana kullanılıyor. Yılan yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Yılan Yağı NedirYasemin bitkisinin çiçekleri ile yapılan yasemin yağı son zamanlarda oldukça fazla tercih edilmekte olan bitkisel bir yağdır. Yasemin yağı kullanmak isteyen kişiler evlerinde doğal bir şekilde hazırlayabilir. Siz de eğer evinizde yasemin yağı hazırlamak isterseniz daha fazla bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Yasemin yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Yasemin yağı faydaları ve kullanımı nasıl olmalıdır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Yasemin Yağı Nedirİskit yağı, özellikle de ağrı kesici özelliği ile bilinmekte olan doğal bir yağdır. Çin'de uzun yıllardan beri kullanılmakta olan iskit yağının birçok faydası bulunduğu bilinmektedir. İskit yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? İskit yağı faydaları ve kullanımı nasıl olmalıdır? İskit yağını kullanmadan önce iskit yağı ile ilgili tüm detayları derledik.
#İskit Yağı NedirSinameki geçmişi M.S 9.yüzyıla kadar uzanan özellikle Arap yarımadasında çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan baklagil fabaceae familyasına mensup doğal bir bitki olarak tanınıyor. Sarı, beyaz ve pembe çiçekler açan bu şifalı bitkinin kökenleri ise Kuzey Afrika, Orta Doğu ile Asya kıtasının bazı bölgeleri. Ülkemizde ise Güney Akdeniz ve Ege bölgesinde yetiştiriliyor. Pek çok yararı olduğu tespit edilen sinameki bitkisi hakkında pek çok husus merak edilerek araştırılıyor. İşte sinameki kürü nedir ve nasıl yapılır? Sinameki kürü faydaları ve tarifi hakkında detayları derledik.
Susam yağı, vücuda sağladığı pek çok faydasıyla bilinen bir yağ türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sebeple pek çok insanın hakkında en fazla araştırma yaptığı ve sorular sorduğu sağlıklı yağ türleri arasında bulunmaktadır. Sizin için Susam yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Susam yağı faydaları ve kullanımı konularını derledik.
#Susam Yağı NedirCeviz içerisinde bulundurduğu vitamin çeşitliliği sayesinde sağlık açısından çok faydası bulunan bir üründür. Ceviz yağı da en az ceviz kadar farklı vitamin ve mineral bulundurur. Medikal alandan kozmetiğe kadar birçok alanda bu yağın faydası görülmektedir. İşte, merak edilen tüm detayları derledik.
#Ceviz Yağı NedirKamelya ağacı dendiği zaman akla ilk gelen güzel çiçekleridir. Kamelya ağacı diğer bir adıyla da kış gülü serin yerleri seven bir ağaç türüdür. Fakat serinlik derecesi eksi derecelerde olmamalıdır. Ama kış ayları boyunca hem belirli bir oranda serinlik hem de esinti isteyen bir ağaçtır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Hem sağlıklı hem de lezzetli bir atıştırmalık olan patlamış mısır, birkaç basit püf noktası sayesinde evde kolayca yapılabilir. Yeter ki doğru mısırı seçmiş olun. Sizin için evde hiç firesiz mısır patlatabilmenizi sağlayacak bir tarif hazırladık. Üstelik ihtiyacınız olan sadece bir tencere ve bir ocak. Hazırsanız başlayalım…
#Patlamış MısırMaide suresinin anlamı ve okunuşu araştırılıyor. Medine döneminde inen Maide suresi 12. ayetten oluşuyor. Sûre, adını 112. ve 114. âyetlerde yer alan “mâide” (sofra) kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca; verilen sözlerin yerine getirilmesi, İsrailoğullarının sözlerinde durmamaları, Hıristiyanların yanlış inançları, dünyaya düşkünlükleri ve yolsuzlukları, Müslümanlar için bazı talimat, uyarı ve dinî hükümler konu edilmektedir. İşte Maide suresinin Türkçe ve Arapça okunuşu...
#MaideCorona Virüsün Türkiye’ye girmesinin ardından pek çok vatandaş virüsten korunmanın yollarını araştırmaya başladı. Sağlık Bakanlığı herkesin sürekli olarak el yıkama alışkanlığı kazanmasının çok önemli olduğunu vurguluyor. Diğer yandan pek çok kişi ellerini dezenfekte etmek için anitbakteriyel jel, bakteri karşıtı sabun gibi ürünlere yöneldi. Ancak virüsün ülkeye girişiyle antibakteriyel ürünlerin fiyatında da artış görülüyor. Bu nedenle evde uygun fiyata evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz el dezenfektanı tariflerini sizler için derledik. İşte ev yapımı antibakteriyel jel tarifleri.
#Corona VirüsTüm dünyada hızla yayına koronavirüs nedeniyle hijyen pazarına yönelik rağbet arttı, marketlerde raflar boşaldı. Hal böyle olunca internette ‘el dezenfektanı nasıl yapılır’ sorusu herkes tarafından merak edilir oldu. Peki, evde el dezenfaktanı nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekli?
#El DezenfektanıPatlamış mısır kadar güzel ne var? Doğru pişirildiğinde çok lezzetli ve keyif verici aynı zamanda da çok düşük kalorili olan bu atıştırmalık o kadar seviliyor ki 19 Ocak Dünya Patlamış Mısır Günü olarak kutlanıyor. Biz de bugünü nefis patlamış mısırlar eşliğinde geçirmek isteyenler için nefis ipuçları hazırladık. Mısır patlatmanın püf noktaları nelerdir? Mısır patlatırken nelere dikkat edilmeli? Hangi mısır daha iyi patlar? Hangi tencereler mısır patlatmak için uygun? Hangi yağlar tercih edilmeli? İşte çıtır çıtır patlamış mısır keyfi için bilmeniz gereken her şey…
#Patlamış Mısır Nasıl YapılırVasatlaşan damaklar ve yalan yanlış bilgilere dayalı beklentilerin geleneksel yemeklerimize yön vermeye başlaması ne acıklı. Çin’de olmuyor ama bizde oluyor! Belki bu yüzden Batı’da döner sıradan ‘fast food’, Pekin ördeğiyse ‘krallara layık’. Ama bence gerçek İskender de krallara layık...
#KadıköyHem tatlı hem de tuzlu gıdalarda sıkça kullanılan Uzak Doğu kökenli bir baharat olan tarçının faydaları adeta saymakla bitmiyor. Lezzeti kadar sağlığa faydaları da tarçına mutfaklarımızda yer vermek için geçerli bir sebeptir. Peki tarçının faydaları neler? Tarçın hangi hastalıklara iyi geliyor?
#TarçınGüvercin Ağacı, faydaları ve tedaviye olan katkılarıyla alternatif tıbba ilgi duyanların dikkatini çekiyor. Hemoroid (halk arasında basur) tedavisinde de kullanılan Güvercin Ağacı, egzamaya iyi gelmesi ve yara kapatıcı etkisiyle değerli bitkiler arasında yer alıyor. Peki, Güvercin Ağacı nedir ve faydaları nelerdir? İşte, basur ve egzama tedavisinde kullanılan bitki hakkında detaylı bilgiler
#Güvercin AğacıNane ya da diğer adıyla bahçe nanesi, alternatif tıptaki faydalarının yanı sıra sofraların da vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Verdiği ferahlık ile bilinen nane, hazırlanan bitki çayı ile öksürüğe de iyi gelebilmektedir. Sindirim sorunları, hassas bağırsak sendromu ve baş ağrısı için kullanılan bu bitki, çok kolay bir şekilde yetiştirilebilmektedir. Peki, öksürüğe iyi gelen bitkiler arasında yer alan nanenin faydaları arasında başka neler yer almaktadır? İşte, nane yağı olarak da kullanılabilen bu bitkinin kullanımı hakkında detaylı bilgiler
#Öksürüğe Ne İyi GelirEn sevdiğiniz yemeği düşünün… Şöyle güzel bir tabakta önünüze geliyor… Önce kokusunu hissediyorsunuz, daha sonra o ilk lokmayı tadıyorsunuz… İşte o anda hissettikleriniz, bence çok kıymetli. Zaten bu sebepten dolayı yemek insanları bir araya getiriyor, en keyifli zamanlarımızı büyük sofralarda geçiriyoruz. İtiraf edelim, çoğumuz yemek için yaşıyoruz!
#İdil Tatari