Dışarıda yeme alışkanlığımızı meyhane kültüründen bağımsız düşünmek mümkün değil. Ancak onu doğru yaşatmak, sofraya konan mezelerin çeşidi ve lezzetinden personele, aydınlatmadan dekorasyona çok derin bir mevzu... Bir haftadır elimden bırakmadığım ‘Meyhane İhtisas Kitabı’ tüm yönleriyle anlattığı meyhane kültürünü geçmişten bugüne geleneğiyle taşımak için önemli bir kaynak.
#Meyhaneİstanbul'un eski semtlerinden Arnavutköy’ün mistik ve geçmişten yadigar tarihi dokusu ile Boğaz’ın görkemli manzarasını birleştiren Akıntı Burnu’nda misafirlerini ağırlayan Mira Restaurant, dünya mutfağı konsepti ile kısa zamanda lezzet tutkunlarının önemli bir durağı haline geldi.
Háfız Burhan, 1920’li ve 30’lu yılların Türkiyesi’nin en meşhur ses sanatkárıydı. Sesinin şiddetinden mikrofonlar patlar ve Háfız, stüdyonun en uzak köşesindeki mikrofona sırtını dönerek okumak zorunda kalırdı. Ölümü de sesi yüzünden oldu. Ankara’da, 1943’ün 18 Nisan günü Maraşal Fevzi Çakmak’ın kızı için mevlid okuduğu sırada çok tiz perdelerde gezinirken geçirdiği bir kalp krizi neticesinde veda ettiğinde henüz 46 yaşındaydı.