Çilek mevsimi içinde taze bir şekilde tüketilmekte olan bir meyvedir. Piyasa içinde birçok farklı ürün içinde yer almaktadır. Çiler alerjisinin olması durumlarında belli belirtiler görünmektedir. Araştırmalar üzerinde toplumda %1’in altında çilek alerjisi gözlemlenmektedir. Çilek alerjisi olması halinde belirtiler nelerdir? Çilek alerjisi için gerekli tedavi nasıldır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Çilek Alerjisi NedirSize şöyle güzel bir pasta sunsam, kat kat, kremalı, beyaz, en üstündeki şekilli süslemenin de tepesinde yakışıklı bir çilek olsa, -daha kesilmemiş pasta, içi görünmüyor, çilekli pasta dersiniz değil mi?- ama kesilince mesela kakaolu çıksa, içinde çileğin esamesi okunmasa, biraz bozulurdunuz herhalde, kendinizi kandırılmış hissederdiniz belki!
Bir hafta arayla seyrettiğim bu filmlerde birbirinden çok farklı iki mutfağı izliyoruz. Buna madalyonun iki tarafı da denebilir. Her iki film de başarılı ve birlikte seyredildiklerinde üst düzey gastronomik denen mutfağın nereden nereye geldiğini çok iyi gösteriyor.
#Vedat MilorBebeklerde alerji çeşitleri görülebilmektedir. Bebeklerde hangi alerjilerin görülebileceği konusunda bilinçlenmek ve bu konuda bilgi sahibi olmak gerekir. Bu nedenler sizde bebeklerde alerji çeşitlerini öğrenebilir, bebeğinizde bu belirtiler meydana geldiğinde, nasıl davranılması gerektiği konusunda fikir sahibi olabilirsiniz. Bebeklerde alerji çeşitleri nelerdir? Bebeklerde hangi alerji türleri görülür tüm detaylarıyla derledik.
#Bebeklerde AlerjiYüz alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Yüz alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgileri içeriğimizde okuyabilirsiniz. Yüz alerjisi nedir ne gibi komplikasyonlara sahiptir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Yüz Alerjisi NedirPandemi sürecinde her etkinin tepkisi alışveriş paniği olunca insan merak ediyor; hangi malzeme ne kadar yeter, hangisi çabuk biter diye. Ve akla ilk olarak “Biz bizi doyurabilir miyiz” sorusu geliyor. Acaba rafları boşaltmaya, stok yapmaya gerçekten gerek var mı?
#BalıkSöz konusu yiyecekler olduğunda taviz vermek, uzaklaşmak ve yasaklı listesine koymak her zaman zor olur. Ancak bazı durumlarda vücudunuz çok sevdiğiniz besinlere karşı bir savunma mekanizması geliştirebilir. Bu bazen her gün tükettiğiniz süt veya ekmek bile olabilir. Besin alerjisi olarak adlandırılan bu durumu Dahiliye Uzmanı Dr. Sedat Işık anlattı. Besin alerjisi neden olur? Belirtileri nelerdir? Besin alerjisi nasıl anlaşılır?
#Alerji Yapan BesinlerAnne sütü, bebeğin büyüme ve gelişimi için gerekli olan tüm yararlı besin maddelerini içeriyor. Ancak 6. aydan sonra bebeğin diğer faydalı besinlerle tanışma dönemi yani ek gıdaya geçiş süreci de başlıyor. Bununla birlikte bebeklerin 1 yaşına gelene kadar bazı besinlerden uzak durması gerekiyor.
#Gıda AlerjisiÇikolata, insanı mutlu eden, sosyalleştiren, bağışıklığını güçlendiren ve yaşlanma etkilerini geciktiren, özelikle kadınların vazgeçilmez tutkularından biridir. '7 Temmuz Dünya Çikolata Günü' öncesinde bitter çikolatanın faydaları hakkına bilgi veren Uzman Diyetisyen Yeşim Temel Özcan, “Bitter çikolata içinde yoğun olarak bulunan flavonoid güçlü bir antioksidandır, kansere, kalp hastalıklarına ve yaşlanmaya karşı mücadele eder" dedi.
#Bitter Çikolatanın FaydasıTabii ki hayır! Meyvesiz olmaz. Peki, bu soru nereden çıktı? Hikâye özetle şu: Bir süredir “meyve karşıtı” kampanya var. Hem de ciddi bir kampanya bu. Suçlanan da meyvenin şekeri, yani früktoz! Peki, nedir bu işin aslı? Meyve tukaka mı? Yoksa yarın yine sizden bir “özür dileme durumu” olacak mı? Buyurun...
#Osman Müftüoğlu