Sahur ve iftarda tüketilen yemek ve içecekler oruç ibadetini sağlıklı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Sahur sofraları, kahvaltı tadında hafif yiyeceklerle geçse de gün boyu kaybettiğimiz enerjiyi iftar sofraları telafi ediyor. İşte, ‘iftarda ne pişirsem?’ diye düşünenler için tarifleriyle iftar menüsü...
#İftar MenüsüArda'nın Ramazan Mutfağı programının 10 Mayıs 2019 Cuma günü yayınlanan bölümünde yapılan tariflerden biri de çikolatalı irmik tatlısı oldu. Ünlü şef Arda Türkmen, çikolatalı irmik tatlısı tarifini verdi. Peki, çikolatalı irmik tatlısı nasıl yapılır? İşte irmik tatlısı tarifi
#Çikolatalı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılırİtalya’nın güneyindeki Puglia bölgesinde fiyatları makul ve yemekleri çok iyi epey lokanta var. Antichi Sapori ve arkasındaki isim Piero Zito günümüzde geçerli başarı normlarının tam zıddı özelliklere sahip. Hikâye anlatarak insanları etkilemeye çalışıp gözlerini boyamak yerine ürün kalitesiyle mideleri bayram ettirip gönülleri fethediyorlar.
#PugliaSalatalara ve yemeklere katmaktan büyük zevk almakla beraber, narenciyenin tatlıları bir üst aşamaya taşıdığına inanıyorum... Sütlü tatlılarda limonun sadece kabuğunu kullanmayı seviyorum; portakalıysa tarçınlı supangleye ve kahveli çikolata musa çok yakıştırıyorum. Bergamot ve turuncun da şekerlemesini yapınca öyle güzel oluyor ki...
#NarenciyeSene sonunda ülkeler bazında en çok aranan kelimeleri paylaşan Google, 2021 verilerini yayımladı. Buna göre Türkiye’nin en çok aradığı ilk beş yiyeceğin dördü tatlı... Listede güllaç, sufle, tulumba tatlısı ve soğuk baklavayla birlikte taco da var. Madem en çok onları merak ediyoruz, şeflerin pratik ve leziz tariflerini yapalım.
#Yemek TarifleriTatlılar, yapıldıkları malzemelere göre üç gruba ayrılır. 1- Sütlü tatlılar 2- Şerbetli Tatlılar 3- Çikolatalı Tatlılar. Ülkemizde en çok tüketilen sütlü tatlıların başında sütlaç ve kazandibi geliyor. En çok tercih edilen şerbetli tatlılar ise baklava ve şekerparedir. Puding ve Maple Taffy ise dünya genelinde en çok tüketilen tatlılar arasında yer alıyor. En çok sevilen tatlıların isimler nelerdir? Tatlıların Türkçe ve İngilizce isimlerini derledik.
Bayramı iple çekerken hangi tatlıyı yapacağınızı mutlaka düşünüyorsunuzdur. Sıcak yaz günlerinde çok ağır tatlılar tercih etmek istemiyorsanız bu tatlılar tam size göre. Hafifliğiyle diğer tatlıları geride bırakan sütlü tatlılar bu bayram çok sevilecek. İşte bayram sofralarınızın lezzetine lezzet katacak sütlü tatlılar…
#Kurban BayramıGeleneksel Türk tatlıları deyince, benim ilk aklıma gelen helvalarımız. Ya sizin? Kaç kişinin aklına önce helva gelir ki? Şekerin olmadığı yıllarda bal ve sütle ya da pekmezle şerbetlenen un helvaları… Türk tatlılarında süt çok önemli, çünkü sütlü tatlılarımız ve akabinde meyve tatlılarımız gerçekten bize özgü. Şerbetli hamur tatlılarında ise Arap kültüründen gelenlerle bizim damak tadımıza, malzeme ve tatlı tekniklerimize göre geliştirilmiş zengin çeşitler mevcut.
#Geleneksel TatlılarUn, irmik ve şeker üçlüsüne bir de özel çikolata sosunu ekledik. Ortaya enfes, çikolata soslu revani çıktı. Peki, revani tatlısı yapmanın püf noktaları nelerdir? Çikolata sosu nasıl yapılır? Revani tatlısı yaparken nelere dikkat edilmelidir? Çikolata soslu revani tatlısı nasıl yapılır? Bu soruların cevapları, bütün detaylarıyla hemen aşağıda…
#Soslu Revani TatlısıDünyanın en yaşanılabilir şehirleri listesindeki üst yerini senelerdir kimselere bırakmayan Viyana, resim, heykel, müzik neredeyse her konuda kendini geliştirmiş dolu dolu bir şehir. Bu hafta katıldığım üç günlük 'Viyana Gurme Turu' sonrasında Viyana’nın gastronomi açısından da ne kadar gelişmiş olduğunu fark ettim. Sokak lezzetinin vazgeçilmezi meşhur sosisleri, Viyana şnitzelleri, sacher tatlısı, elmalı strudelları ve daha nicesi.. Sır gibi saklanan Viyana usulü şnitzel ve elmalı strudelin püf noktalarını da sizlerle paylaşacağım. Eskiden Viyana denilince aklıma opera geliyordu şimdi ise yemek!
#ViyanaÜç yıldır düzenlenen Nişantaşı restoran haftası başladı. 20 Mart’a kadar sürecek etkinlik için bölgedeki restoran ve kafeler 20 ve 45 liralık fırsat mönüleri hazırladı. Sponsor Kayra şarapları. Sizin için birkaç mönü seçtim, diğerlerini restoran haftasının internet sitesinden takip edebilirsiniz.
Klasik Osmanlı ve Türk mutfağını yaşatan Türkiye’nin en köklü lokantaları yiyecek-içecek sektörünün önde gelen markaları. Bu lokantalar yılın her anında yerli ve yabancı müşterilerle dolup taşıyor. Ancak ramazan geldiğinde, iftar sofraları birbiriyle yarışıyor. Son dakikada gidip yer bulmak hemen hemen imkansız.
Bir yaz tatlısı olan dondurma, günümüzde dört mevsim satılsa da yine en çok yazın tüketiliyor. Tek başına yenebildiği gibi birbirinden lezzetli dondurmalı tatlılar da yapılıyor. En güzel rokokoyu kim yapıyor? Kızarmış dondurmanın hasını nerede yiyebiliriz? Baylan’ın Kup Griye’sinin bağımlıları kimler?