Son yılların gözdesi olmasında güzelliği kadar, lezzetli yemeklerinin de payı var. Kimi yıllara meydan okuyan tarifler, kimiyse yeni dokunuşlarla ortaya çıkmış lezzetler. Bu hafta Bozcaada’nın birbirinden güzel insanları ve onların ellerinde hayat bulan lezzetleri arasında gastronomik bir gezintiye çıkalım.
#YazarTatlılar, yapıldıkları malzemelere göre üç gruba ayrılır. 1- Sütlü tatlılar 2- Şerbetli Tatlılar 3- Çikolatalı Tatlılar. Ülkemizde en çok tüketilen sütlü tatlıların başında sütlaç ve kazandibi geliyor. En çok tercih edilen şerbetli tatlılar ise baklava ve şekerparedir. Puding ve Maple Taffy ise dünya genelinde en çok tüketilen tatlılar arasında yer alıyor. En çok sevilen tatlıların isimler nelerdir? Tatlıların Türkçe ve İngilizce isimlerini derledik.
İstanbul’un koşturmacasından, gürültüsünden ve yoğunluğundan azda olsa uzaklaşıp kendinizle kalmak istiyorsanız bu haber tam da size göre. Kahvenizi içip kitabınızı okuyabileceğiniz kitap kafeleri sizler için sıraladık. Bu hafta sonunu kendinize ayırıp sessizliğin tadını çıkarmaya ne dersiniz? İşte size kitap kafeler…
#Kitap KafelerBeslenme tarzımızı değiştirmez, yanlışlarımızı yeni yanlışlarla büyütmeye devam edersek ve eğer hareketsizlik–aktivite azlığı problemimizi çözmenin bir yolunu bulamazsak, önümüzdeki 20 yıl içinde şeker hastalarının sayısı 3 kat daha artacak. İyi tarafı, sorunun çözümü var. Ama çözüm için önce ‘harekete’ geçmemiz lazım...
Butik pastacılık, bizde son birkaç yılda hızla gelişti. Pek çok kişi pastacılık eğitimi almak için yurtdışındaki okullara gitti. Butik pasta yapan yerler birbiri ardına açıldı. Butik pastayı diğerlerinden ayıran en önemli özellik, kişiye özel hazırlanması. Dilediğiniz şekilde, dilediğiniz süslemelerle ve malzemeyle sipariş edebiliyorsunuz. Diyelim ki, klasik otomobillere düşkün bir yakınınıza doğum günü pastası ısmarladınız.
Kasım 2002’den bu yana çeşitli başlıklar altında Türkiye’nin en iyilerini seçiyoruz. Yaklaşık üç yıl olmuş başlayalı. Türkiye’nin en iyi pastanelerini de 3 Ocak 2003’te seçmişiz. Aradan geçen iki yıl zarfından neler değişti bir bakalım dedik ve Türkiye’nin en iyi pastanelerinin 2005 versiyonunu seçtik.
İstanbullulara 168 yıldır hizmet veren Beyaz Fırın, yeni yerini bugün Bağdat Caddesi’nde açıyor. Yeni mekan diğerlerinden epey farklı. İçinde birçok bölüm var. Yeni Beyaz Fırın’ın Açık Mutfaklı Pastane konsepti, en çok ilgi çekecek köşelerden biri. Büyük bir ahşap imalat tahtası ortaya konularak, ürünler müşterilerin gözü önünde hazırlanacak, iki fırında pişirilerek sıcak sıcak servis yapılacak.