çiğ tüketmek haberleri sayfasında çiğ tüketmek hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 716 çiğ tüketmek haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
"Kavrulmamış fındıklar, kavrulmuş fındıklara oranla iki kat fazla antioksidan içerir. Bu nedenle fındık alırken çiğ (kavrulmamış) olmasına özen göstermeliyiz" diye konuşan Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayça Güleryüz, çiğ fındıkla gelen 10 faydayı anlatarak önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#Çiğ FındıkGribin ve diğer mevsimsel solunum yolu enfeksiyonlarının iyiden iyiye arttığı bu dönemde pek çok uzman, bağışıklık sistemini güçlü ve sağlıklı tutmanın önemli olduğunu söylüyor. Bunun için dengeli ve yeterli beslenmeye özen gösterilmesi gerekiyor. Peki hangi besinler kış hastalıklarına karşı kalkan oluyor? Uzman Diyetisyen Aslıhan Altuntaş, hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkMalum, balık avı yasağı bitti. Tezgâhlarda balık bolluğu ve çeşitliliği artmaya başladı. Four Seasons Hotel Istanbul at The Bosphorus’un şefi Görkem Özkan’la sabaha karşı yola düştük, Gürpınar Su Ürünleri Hali’ni ziyaret ettik. Kasa kasa dizilen çeşitler arasında alışveriş yaptık. Şefe alırken ve pişirirken nelere dikkat etmemiz gerektiğini sorduk...
#GİZEM DİNÇBAŞSebzeler, insan beslenmesinin en önemli bileşenlerinden biri. Hangi sebzenin nasıl tüketileceğini bilmek ise faydalarını arttırmak için oldukça önemli. Peki sebzeler çiğ mi tüketilmeli yoksa pişirilerek mi? Uzmanlara sorduk...
#SağlıkTurpgillerden turp, alabaş, lahana, karnabahar gibi sebzeler hem sağlığa yararları hem de potansiyel olası yan etkileri nedeniyle son zamanlarda çok fazla ses getirdiler. Bazıları bu besin dolu sebzelerin kanser hücrelerini öldürmekten hormon seviyelerini dengelemeye kadar her şeyi yapabileceğini söylerken, diğerleri tiroid fonksiyonunu bozabileceklerini ve istenmeyen sindirim semptomlarına neden olabileceklerini savunuyor.
#Turpgiller NelerDüzenli şekilde ve belli aralıklarla sağlık kontrolü ve check-up yaptırmak, birtakım sağlık sorunlarının henüz baş göstermeden önlenmesini sağlıyor. Check - Up Uzmanı Dr. Hüseyin Çetinalp, Check Up ve düzenli sağlık kontrolünün sağladı faydalar hakkında açıklamalarda bulundu.
#Check-UpKış aylarında vücudumuzun direnci azalıyor ve hastalıklara yatkın hale geliyor. Özellikle soğuk algınlığı ve grip vakaları artıyor. Uzmanlar, bu dönemde soğuk algınlığı ve gribe karşı dengeli ve yeterli beslenmeye özen gösterilmesi gerektiğini belirtiyor. Peki bu süreçte hangi besinler tüketilmeli?
#GripHafta başında şef Jale Balcı organizasyonuyla zeytinyağı uzmanı Birsen Can Pehlivan, zeytinyağı üreticisi Kübra Güler ve artisanal ekmekçi Serpil Onaran’la bir araya geldik. Hem bilgilendik, hem de sağlıklı ürünlerle lezzetli bir gece yaşadık. Bugün her biri işini tutkuyla yapan bu dört kadından söz etmek istiyorum. Önce, 25 yıllık meslek yaşamının son 20 yılında sadece zeytinyağı üzerine çalışan Birsen Can Pehlivan.
#Müge AkgünBugünlerde pek çoğumuz soğuk algınlığı ve griple mücadele ediyoruz. ‘Paçavra hastalığı’ olarak da adlandırılan grip, özellikle güçsüz bulduklarını 7’den 70’e etkisine almış durumda. Oysa griple mücadelede çok önemli savaşçılar var. İşte, vücut direncini artıran, bağışıklığı güçlendiren o savaşçıları Beslenme ve Diyet Uzmanı Neşe Ceylan Zengin anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#GripKış aylarının ilkini yaşadığımızı şu günlerde, mevsim değişiminin vücudumuza etkilerini de yavaş yavaş görmeye başlıyoruz. Sıcaklıkların değişkenlik göstermesi, havanın erken kararması, güneş ışınlarını daha az görmek, kapalı alanlarda daha çok vakit geçirmek gibi etkenler bağışıklık sistemimizi zorlamaya başladı bile. Bağışıklık sistemimizi strese sokan ve gücünün sınandığı bu günlerde dayanıklılığımızı korumak ve güçlendirmek için yapabilecek pek çok şey var. 9 adımda vücudunuzu kışa hazırlayabilirsiniz.
#Düzenli Uykunun FaydalarıBugünlerde pek çoğumuz soğuk algınlığı ve griple mücadele ediyoruz. ‘Paçavra hastalığı’ olarak da adlandırılan grip, özellikle güçsüz bulduklarını 7’den 70’e etkisine almış durumda. Oysa griple mücadelede çok önemli savaşçılar var. İşte, vücut direncini artıran, bağışıklığı güçlendiren o savaşçıları Beslenme ve Diyet Uzmanı Neşe Ceylan Zengin anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#Bağışıklık GüçlendirmeGenellikle yemek yerken ya da sonrasında karnın üst bölgesinde gelişen şişkinlik, bulantı, karın ağrısı ile erken doyma hissi… Sık sık geğirmek ve bağırsak gazında artışa eşlik edebilen kabızlık… Yol açtığı bu tür sorunlarla yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen, hatta sosyal hayattan bile koparabilen “hazımsızlık” günümüzde oldukça sık görülen bir problem. Öyle ki her 4 kişiden 1’i hazımsızlıktan dert yanıyor.
#Yağlı YemeklerGenellikle yemek yerken ya da sonrasında karnın üst bölgesinde gelişen şişkinlik, bulantı, karın ağrısı ile erken doyma hissi… Sık sık geğirmek ve bağırsak gazında artışa eşlik edebilen kabızlık… Yol açtığı bu tür sorunlarla yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen, hatta sosyal hayattan bile koparabilen “hazımsızlık” günümüzde oldukça sık görülen bir problem.Hazımsızlığın önemli hastalıkların habercisi de olabildiğini söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Özdal Ersoy hazımsızlığa yol açan alışkanlıkları anlattı.
#Hazımsızlığa Neler İyi Gelir"Kavrulmamış fındıklar, kavrulmuş fındıklara oranla iki kat fazla antioksidan içerir. Bu nedenle fındık alırken çiğ (kavrulmamış) olmasına özen göstermeliyiz" diye konuşan Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayça Güleryüz, çiğ fındıkla gelen 10 faydayı anlatarak önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#Çiğ FındıkCildinin güzelliği ile dikkat çeken, hatta detoks yaptırdığı bile ileri sürülen Emine Erdoğan, cilt sağlığını doğal yöntemlere borçlu olduğunu söyledi. Erdoğan, "Yeşil salatalığı kabuklarıyla bala batırıp yiyin, cilde çok iyi gelir. Ayrıca sağlıklı bir cilt istiyorsanız, temiz hava çok önemli. Bulunduğunuz ortamı temiz tutun, sık sık doğa yürüyüşlerine çıkın" dedi.